Article image
Vekka Group aloittaa kesäkuussa Vaasan paikallisliikennöinnin. Kuva: IP:n arkisto
Kaupallinen yhteistyö

24.03.2022
Autot ja liikenne

Linja-auto-alalle töihin

Teksti: Harri Puhakainen

Kuljettajista on pulaa, mutta linja-autokortin ja ammattipätevyyden päivittäminen käy sujuvasti Sedussa.

Vaasan paikallisliikenteen liikennöitsijä vaihtui kilpailutuksen myötä niin, että uusi liikennöitsijä Vekka Group aloittaa paikallisbussien liikenteen tulevana kesänä.

Vaasa on Suomessa siitä harvinainen paikka, että siellä vuoroja lisätään, joten tarvitsemme kuljettajia huomattavasti enemmän kuin alueella aiemmin operoinut liikennöitsijä, Vekka Groupin toimitusjohtaja Tomi Vasiljev toteaa.

Tarvitsemme siis Vaasaan noin 60 kuljettajaa. Palkkasimme edelliseltä liikennöitsijältä kaikki ketkä töihin halusivat, mutta nyt koulutamme yhteistyössä Sedun kanssa kuljettajia vakituisiin työsuhteisiin.

Sedu kouluttaa

Sedu pystyy kouluttamaan lisää paikallisliikenteen kuljettajia Vekka Groupin tarpeisiin joustavasti ja nopeasti.

Sedun kuljettajien ammattipätevyyden koulutuksista vastaava Olli Vienola suosittelee ottamaan yhteyttä, niin hakijan kanssa yhdessä pystytään selvittämään, mikä olisi kannattavin tie kouluttautua linja-auton kuljettajaksi.

– Oppisopimuksella pystyy ammattipätevyyden opiskelemaan joko muilla aloilla aiemmin työskennelleet tai esim. muuta kuljetusalan kokemusta omaavat henkilöt.

Oppisopimuksen pituus räätälöidään hakijan osaamisen, kokemuksen ja taustan mukaisesti.

Toinen tie on kuljettajan jatkokoulutus työvoimakoulutuksena, joka on vain 40 päivän pituinen. Siinä jo kuljetusalalla työskennellyt, D-ajokortin ajanut sekä ammattipätevyyden aiemmin hankkinut voi päivittää pätevyytensä niin, että voi toimia ammatissaan.

Koulutamme yhteistyössä Sedun kanssa kuljettajia vakituisiin työsuhteisiin.

Vekka Groupin toimitusjohtaja Tomi Vasiljev

Pulaa kuljettajista

Oppisopimuskoulutus on monelle ammatinvaihtajalle siinä mielessä hyvä vaihtoehto, että alalle opiskeleva työskentelee opiskellessaan, saa palkkaa ja pystyy hankkimaan ammattipätevyydet työn teon ohella.

– Monelle kuljetusalalle tulevalle on tärkeää, että sekä alan vaatiman ajoluvan että ammattipätevyyden voi suorittaa koulutuksessa kohtuullisin kustannuksin, Sedun logistiikan asiakasvastaava Juha Lintula muistuttaa.

Vasiljev arvioi, että yritys tulee palkkaamaan 20-30 kuljettajaa jo solmittujen työsopimusten lisäksi.

– Meillä pyritään järjestämän työvuoroja henkilöstön toiveiden mukaisesti. Se näkyy hyvin meidän henkilöstötyytyväisyyskyselyjen kiitettävillä arvoisanoilla. Meillä ei ole myöskään vaaraa jäädä työttömäksi, sillä esimerkiksi Vaasan kaupungin sopimus on kymmenvuotinen.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4/5 - (3 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
autoilu autot linja-auto linja-autoliikenne linja-automatkailu

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset