Article image
Seinäjoen Vesivekin myyntipäällikkö Mikko Kivimäki esittelee kattoremonttien erilaisia rakenneratkaisuja edustajan auton mallien avulla.
Kaupallinen yhteistyö

22.09.2022
Koti ja asuminen

Paikallisuus ja oma tuotanto on valttia

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Jenna Koivisto

Sinivihreät autot, joissa lukee Vesivek, ovat tuttu näky liikenteessä ympäri Suomen. Etelä-Pohjanmaalla autot starttaavat aamuisin Seinäjoen Vaihdetieltä, Rengastien kupeesta.

Katto-, ränni- ja salaojaremontteja tekevä Vesivek on yritys, joka aloittaa jokaisen arkiaamunsa tutulla rutiinilla. Vesivekin Seinäjoen yksikössä työnjohto tarjoaa aamupalan jokaiselle työntekijälle. Samalla tutustutaan päivän työkohteisiin. Ulkopuolista aamupuuron ympärille kehitetty rutiini saattaa naurattaa, mutta takana on hyväksi havaittu periaate.

– Tavoitteemme on, että meiltä lähtee työmaille jaksava ja reipas väki, joka tekee katot aluskatteille asti yhdellä vedolla. Vasta sen jälkeen pidetään tauko. Kaikki kulminoituu yhteiseen aamupalaan.

Kun meiltä tullaan paikan päälle, tietää jokainen mitä tehdään.

Toiminta on ammattimaista, selkeää ja toimivaa, kertoo Seinäjoen Vesivekin myyntipäällikkö Mikko Kivimäki.

Seinäjoen Vesivekillä työskentelee 45 henkilöä. Liiketoiminta jakaantuu katto-, ränni- ja salaoja-asennuksiin, joista salaojat ovat yrityksen tuorein laajennus. Niiden tekeminen aloitettiin vuonna 2021. Katto- ja rännipuolella Vesivek on tunnettu tekijä yli 40 vuoden ajalta.

– Kun vesi sataa katolle niin se valuu siitä alas ränneihin, jotka ohjaavat veden rännikaivojen kautta sadevesiviemäröintiin. Salaojaputkisto hoitaa alapuolelta tulevan maakosteuden pois ja kuivattaa perustusten ympäristöä. Nykyisten rakennusmääräysten mukaan sadevesiä ei saa johtaa samaan järjestelmään salaojien kanssa. Me pystymme remontoimaan talon ulkopuolisen veden hallinnan kokonaisuudessaan kuntoon, Kivimäki kiteyttää.

Aluskate on yksi osa kattorakennetta. Vesivekin hengittävä aluskate pysäyttää ylhäältä tulevan kosteuden, mutta päästää alhaalta nousevan vesihöyryn läpi.

Kaksi omaa tehdasta Suomessa

Vesivek on suomalainen yritys, jonka tuotteet tulevat omilta kotimaisilta tehtailta Pirkkalasta ja Orimattilasta. Pirkkalassa valmistetaan ja muotoillaan kattopellit, joita Vesivekillä on kolme omaa mallia: Teräs-Tapio, Luja-Lauri ja Suora-Seppo. Orimattilan tehtaalla valmistuvat yrityksen ränni- ja muut kattoturvatuotteet. Tehtailta pellit, rännit, koukut, tikkaat ja lumiesteet toimitetaan rekoilla eri alueiden toimipisteisiin, kuten Seinäjoelle, josta yrityksen paikallinen henkilöstö toimittaa tuotteet asiakkaan kotiin.

Rakennuksen ympärille asennettavat kiinteät telineet takaavat turvallisuuden niin työntekijöille kuin rakennuksen asukkaille.

– Toimitusketju on omissa käsissä rahdeista alkaen. Sillä on monta merkitystä asiakkaalle. Huomionarvoista on esimerkiksi se, että asiakkaalle kertyy työtä tehtaalta alkaen, jolloin kotitalousvähennyksiin oikeuttava osuus on suurempi. Se on hyvä asia huomioida remontteja miettiessä, Kivimäki vinkkaa.  

Paikallisuus ja omat tehtaat takaavat yritykselle etua myös toimitusajoissa.

– Kun markkinatilanne on mikä on, on moni asiakas pulassa materiaalien pitkien toimitusaikojen kanssa. Meillä tilanne on erilainen, kun olemme tehdastoimittaja ja tuotanto on omissa käsissämme. Pystymme reagoimaan viikon sisällä akuutteihin kattopulmiin ja vuototapauksiin. Se on asiakkaalle iso etu, Kivimäki jatkaa.

Kotimaisena toimijana Vesivek tuntee Suomen sääolosuhteet ja takaa tuotteille laadun, joka kestää.

Kivimäki esittelee Vesivekin kestäviä rännikourujen kannakkeita.

Seinäjoen Vesivekillä on Vaihdetiellä 2000 neliön tilat, jotka jakaantuvat toimisto-, halli- ja varastotiloihin. Kuntoarvio- tai remonttitarjousasioissa yritykseen voi ottaa yhteyttä verkkosivujen tai puhelimen kautta, mutta mielellään myös poikkeamalla paikan päällä.

vesivek.fi/seinajoki

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.2/5 - (8 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset