Article image
Ränni-imuri ei vahingoita istutuksia tai puutarhoja. POWER-Puhdistus pystyy hoitamaan jopa kolmikerroksisten rakennusten rännien puhdistukset sekä ikkunoiden pesut maasta käsin.
Kaupallinen yhteistyö

21.05.2021
Koti ja asuminen

Rännien puhdistus hoituu nyt imuroimalla

Teksti ja kuvat: Hannele Norja

Kun POWER-Puhdistuksen yrittäjä Marko Takkula on käsitellyt katot kasvustonestoaineella, hän siirtyy tyhjentämään rännejä imuroimalla. Kamera kertoo maan tasalta työskentelevälle Takkulalle mitä rännissä tapahtuu.

Seinäjokelaisen POWER-Puhdistuksen yrittäjä Marko Takkula on suorittanut korkean paikan työskentelykurssin. Silti suurimman osan kattojen, rännien ja ikkunoiden pesu- ja puhdistustöistä hän pystyy tekemään maan tasalta.

– Ränni-imuri yltää maasta käsin jopa kolmikerroksisen talon ränneihin asti, yrittäjä toteaa.

– Kameran avulla pystyn seuraamaan ja ohjaamaan puhdistusta.

Marko Takkula Power-Puhdistus
POWER-Puhdistuksen Marko Takkulalla on käytössä uusi ja ajanmukainen kalusto rännien, kattojen ja ikkunoiden pesuun. POWER-Puhdistuksen toimialaan kuuluu myös laatoitettujen ja asvaltoitujen pihojen sekä yritystilojen yläpölyjen ja osotoskärryjen pesu ja puhdistus.

Koko kalusto käytössä

Alavutelaisen Jorma Jussilan kodin työmaa pisti POWER-Puhdistuksen uuden kaluston hyvään testiin.

– Rännien alla oleva kuisti tuo aina lisähaastetta rännien puhdistukseen, mutta hyvin ylettyvällä imurilla se hoituu, Takkula toteaa.

– Jatkettavaa 12-metristä hiilikuituista ränni-imurin vartta on suhteellisen helppo käsitellä.

Rännien puhdistusten ja kattojen pesun sekä kasvustonestokäsittelyjen lisäksi POWER-Puhdistus pesee ikkunoita, julkisivuja ja laatoitettuja tai asvaltoituja piha-alueita.

– Yrityksissä käyn myös puhdistamassa yläpölyjä mm. ilmanvaihtokanavien päältä. Nostimet eivät kaikkiin sisätiloihin mahdu.

– Ensi viikolla pesen ostoskärryjä, Takkula lisää.

Deionisoitu vesi

Valumajälkiä Takkulan pesemiin ikkunoihin ei jää.

– Pesen ultrapuhtaalla deionisoidulla vedellä. Kuivausta ei tarvita sen jälkeen, kun mineraalit on vedestä poistettu, Takkula toteaa.

Niin sanotun Reach & Wash -menetelmän ansiosta yritys pystyy erikoistumaan hankaliin kohteisiin, kuten korkeisiin ja kiinteisiin ikkunoihin, joita ei ole mahdollista puhdistaa sisältä käsin.

– Perinteisin menetelmin puhdistettaessa vaadittaisiin nostimia, eikä ahtaat pihat ja istutukset niitä aina salli. Kalliin kaluston vuokraaminenkaan ei kaikkia houkuta.

Katso karusellikuvat!

Rännien puhdistus imurilla sai kipinän YouTube-videolta

Takkula etsi taannoin järkevää tapaa hoitaa oman kotinsa rännien puhdistus. YouTubessa silmiin osui video ränni-imurista. Koska laitteen hinta oli kohtuullisen korkea, olisi sille keksittävä muutakin käyttöä.

Takkulan tontille ilmestyi lopulta englantilainen imuri ja viime syksynä hän aloitti yrittäjänä. Talven aikana hän kouluttautui sekä hankki lisää kalustoa ja lisälaitteita. Keväällä POWER-Puhdistuksen toiminta laajeni ikkunoiden ja kattojen puhdistuksiin.

– Englannissa alan yrittäjillä on asiakasrinkejä. Ikkunanpesussa kierretään jopa kahden viikon välein. Ilmasto siellä asettaa omat vaatimuksensa.

Meillä, ilmastonmuutoksen lisäksi, 1990-luvun lopulla polttoaineesta poistettu rikki ja lyijy on saanut mm. katoilla sammaleet kasvamaan entistä vauhdikkaammin. Sen Takkula on työssään huomannut.

Jorma Jussilan omakotitalon rännejä tukki vahva koivunlehtimassa.

Kalustomäärä yllätti

Alavutelaisen Jorma Jussilan lasiterassi on rakennettu reilusti yli 20 vuotta sitten.

– Ylintä ikkunaa ei ole pesty ikinä, Jussila sanoo.

– Vaimon kanssa muitten ikkunoitten pesuun meiltä on kulunut säännöllisesti koko päivä.

Nyt Jussila ei ole enää innokas yläikkunoille itse kiipeämään.

Takkulan yritykseen Jussila tutustui luennoidessaan yrittäjien koulutustilaisuudessa.

– Tämä oli hyvä valinta. Koivunsiemenet lasituksen peltien alta on nyt pois, eikä rännien toimintaa estä jo maatuneiksi ehtineet lehdet, Jussila näyttää sangon saalista.

POWER-Puhdistuksen pakettiautossa liikkuva kalustomäärä ja -laatu yllätti Jussilan.

-Uskon seuraavan puhdistusvälin olevan hieman 20 vuotta lyhyempi, Jussila naurahtaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (5 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
huolto koti ja asuminen rännit yrittäjyys

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset