Article image
Loviisan Asuntomessujen rivitalokohde Loviisan Majakka - Loisto on yhdistelmäasunto, jonka sisustuksessa näkyy paljon suomalaista designia.
03.08.2023
Koti ja asuminen

Rivitaloasunnon sisustus hurmaa rohkeilla väreillään

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Jenna Koivisto ja Juuso Soininen/Bo LKV

Värikäs ja inspiroiva sisustus tekee kodista ainutlaatuisen ja mieleenpainuvan. Kirkkaat sinisen, punaisen ja vihreän sävyt kuuluvat tämän vuoden sisustuksen trendiväreihin.

Rivitalon yhdistelmäasunto Loviisan Majakka – Loisto on yksi Loviisan Asuntomessujen hienoista kohteista.

Loviisan Majakka - Loisto
Yhdistelmäasunnossa on 110 neliötä, kaksi sisäänkäyntiä, kolme huonetta, avokeittiö, sauna ja kaksi kylpyhuonetta.

Asunnon erikoisuutena on sen muuntojoustavuus. Tällä hetkellä asunto toimii tilavana kolmiona, mutta tarvittaessa se muuntautuu myös kahdeksi pienemmäksi kaksioksi. Väliseinän saa rakennettua helposti, ja toisella puolella asuntoa on vesivaraus keittiötä varten.

Asunnon sisustanut Bo LKV:n sisustusarkkitehti Sara Niemikorpi kertoo suunnitelleensa asunnon luovaa työtä tekevälle pariskunnalle. Kolmion toisesta makuuhuoneesta voi tehdä kotitoimiston ja tarpeen tullen myös vierashuoneen.

Sara Niemikorpi
Bo LKV:n sisustusarkkitehti Sara Niemikorpi on saanut toteuttaa unelmaansa luovalla alalla tekemällä asuntojen myyntistailausta ja suunnittelutyötä.

— Asunnossa on kaksi sisäänkäyntiä, jotka mahdollistavat sen jakamisen kahdeksi erilliseksi asunnoksi. Kolmiossa toista ovea voi käyttää virallisempiin tilanteisiin, kuten asiakkaiden vastaanottamiseen. Toinen ovi voi toimia yksityisempänä sisäänkäyntinä.

— Uskon, että tällaiset muuntojoustavat asunnot tulevat lisääntymään tulevaisuudessa, sillä kestävyyttä painotetaan koko ajan enemmän, Niemikorpi pohtii.

sisustus
Toinen makuuhuone voi toimia työ- ja vierashuoneena.

Suomalaista designia ja muuntautumiskykyä

25-vuotiaalle Niemikorvelle asuntomessukohteen suunnittelutyö oli unelmien täyttymys ja omien sanojensa mukaan kunniatehtävä.

— Sain täysin vapaat kädet kohteen suunnitteluun. Asunnon sisustus edustaa omaa henkilökohtaista sisustustyyliäni ja -unelmaani. Tyylini on leikkisä, ja arvostan selkeitä minimalistisia linjoja.

sisustus
Olohuoneen seinää koristavat Venla Huhtisen taideteokset ”granny smith” -öljyväriteos 2021 ja ”should we eat the plates” -öljyväriteos 2023.

Niemikorven suunnittelema sisustus ihastuttaa ja herättää huomiota rohkeilla valinnoillaan. Asunnon sisustuksessa yhdistyvät raikkaat värit, design-esineet ja taide.

Niemikorpi aloitti sisustuksen rakentamisen väreistä. Sävyt hän valitsi Pantonen vuoden 2023 väripaletista. Kirkkaiden värien rinnalla asunnossa on paljon tammipintoja ja kromia.

— Pääsääntöisesti valitsin kohteeseen kotimaisia tuotteita. Suomalainen muotoilu näkyy niin huonekaluissa, tekstiileissä kuin taideteoksissa. Laadukkaisiin tuotteisiin kannattaa panostaa, sillä ne säilyvät vuosia.

Katso kuvakarusellin kuvat!

Kotimaisuuden ja laadun lisäksi Niemikorpi arvostaa huonekalujen muuntautumiskykyä. Keittiössä muuntojoustavuus näkyy ruokapöydässä ja sitä ympäröivissä tuoleissa. Pöydäksi Niemikorpi on valinnut Anttiinan jatkettavan tammipöydän, joka on valmistettu Etelä-Pohjanmaalla, Kauhajoella. Istuimiksi on valikoitunut erilaisia Made by Choice -merkkisiä design-jakkaroita, joita voi käyttää myös sivu- ja yöpöytinä.

sisustus
Asunnon makuuhuoneen seiniä ei ole tapetoitu. Niemikorpi halusi huoneeseen jotain uniikkia ja teetti sen sijaan mittatilaustyönä sängynpäädyn, johon valikoitui näyttävä punainen tapettikuosi. Samasta kuosista tehtiin myös makuuhuoneen taulut.

Asunnon sisustus on yhdistelmä Niemikorven lempiesineitä ja sisustustrendien mukaisia uutuustuotteita.  

— Henkilökohtaiset suosikit ilahduttavat pitkään ja kestävät aikaa. Lisäksi ne tekevät sisustuksesta ainutlaatuisen kokonaisuuden. Kun muotokieli miellyttää, saa esimerkiksi sohvan säilymään pitkään hyvänä vain kankaita vaihtamalla.

Henkilökohtaiset suosikit ilahduttavat pitkään ja kestävät aikaa.

sisustus
Asunnon ikkunoista avautuu kauniit näkymät merelle. Terassikalusteet: HAY Palissade Lounge Chair Low -nojatuolit, sävy Anthracite. HAY Weekday Bench -penkki, sävy Azure blue.

Niemikorven sisustusvinkit:

  1. Sisustukseen kannattaa valita omia suosikkituotteita, jotka kestävät aikaa.
  2. Jatkettava ruokapöytä mukautuu eri tilanteisiin ja tarpeisiin sekä mahdollistaa isompienkin kutsujen järjestämisen.
  3. Sisustuksesta saa yhtenäisen valitsemalla tietyt päävärit. Mukaan voi tuoda pieniä yksityiskohtia, jotka terävöittävät ilmettä.
  4. Ruokapöydän ympärille voi kerätä erivärisiä ja -muotoisia tuoleja ja jakkaroita.
  5. Sisustamisen ei tarvitse olla vakavaa. Välillä voi lyödä överiksi.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.4/5 - (14 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset