Article image
Moni Loviisan Asuntomessujen uudistalokohteista sijaitsee merenrannassa omalla tontilla.
07.07.2023
Koti ja asuminen

Loviisan Asuntomessut ainutlaatuisella ranta-alueella

Teksti ja kuva: Hanna Hattar

Kuningattarenranta on Loviisanlahden ja Saaristotien väliin rakennettu uusi asuinalue, jossa vuoden 2023 Loviisan Asuntomessut järjestetään.

Merellinen sijainti tekee messualueesta kiinnostavan, sillä moni messujen kohteista sijaitsee omalla rantatontilla. Messuvierailija voikin samalla, kun tutustuu taloihin, silmäillä myös talojen rantoja, joita kohteissa oli hyödynnetty eri tavoilla.

Kuningattarenrannan asuntomessualueelta avautuu näkymä Loviisanlahden vastarannalle, Loviisan alakaupunkiin, joka on peräisin 1700-luvulta. Pienen kaupungin keskusta sijaitsee niin lähellä asuinaluetta, että kaikki palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä.

Yhteyttä kaupungille on helpotettu kelluvalla kävelysillalla, joka on rakennettu lahden läntisen ja itäisen rannan väliin. Kuningattarenrannan asuinalueelle on jätetty myös laajoja viheralueita ja rakennettu kävelyreitistö pitkospuineen lahden rantakaislikkoon.

Toimittaja Hanna Hattar vieraili Loviisan Asuntomessuilla päivää ennen messujen avaamista yleisölle.

Loviisan Asuntomessut tuovat esiin piilossa olleen helmen

Esitellessään aluetta medialle, Loviisan kaupunginjohtaja Jan Oker-Blom kuvaili Kuningattarenrantaa piilossa olleeksi helmeksi.

– Tällainen alue, näin lähellä keskustaa, on ollut pitkään käyttämättä. Se on ollut poikkeuksellista ja toimi lähtökohtana, kun Asuntomessujen kanssa asiasta alettiin neuvotella.

– Uuden asuinalueen myötä kaupungistamme tulee kokonainen, Oker-Blom tiivisti.

Asuinalueella on Asuntomessujen aikana nähtävänä yhteensä 25 kohdetta: 17 pientaloa, kaksi rivitalohuoneistoa, kaksi paritaloa, kaksi kerrostalohuoneistoa, minitaloja sekä messujen ainutlaatuinen erikoiskohde; ympärivuotiseen asumiseen soveltuva kelluva talo.

Kelluvalta talolta rannan suuntaisesti kulkee myös kelluva katu, jonka varrelle on kaavoitettu tilaa yhteensä yhdeksälle kelluvalle talolle. Asuntomessualueen rantaan on rakennettu pienvenelaituri, josta merelle on helppo lähteä veneellä.

Alueena Kuningattarenrannan on tarkoitus jatkaa kehittymistään Asuntomessujen jälkeen. Lähivuosina alueelle rakentuu lisää pien-, rivi- ja kerrostaloja.

Vuoden 2023 Asuntomessuilla teemoina ovat koti, johon voidaan yhdistää niin työ kuin mökkeily, kodin valaistus tunnelman, viihtyisyyden ja turvallisuuden luojana sekä meri, jolla on kiistämättömän suuri merkitys Kuningattarenrannan asuinalueelle. 

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (4 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset