Article image
Decorare Desiginin projektien asennustyöt hoitaa Cecilian aviomiehen Jan Valkaman PSR asennus Oy. Decorare Desiginin projektien asennustyöt hoitaa Cecilian aviomiehen Jan Valkaman PSR asennus Oy.
Kaupallinen yhteistyö

09.03.2019
Koti ja asuminen

Mikrosementti on saumaton vaihtoehto laatalle

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Jenna Koivisto

Mikrosementillä saadaan upeita ja uniikkeja betonimaisia kiviefektejä niin kylpyhuoneeseen, keittiön välitilaan kuin olohuoneen tehosteseinään.

Kylpyhuoneen seiniä tai lattioita sekä keittiön välitilan materiaaleja miettiessä kannattaa ottaa mikrosementti mukaan harkintalistallle.

– Mikrosementti on helppo pitää puhtaana esimerkiksi keittiössä ja kylpyhuoneessa, sillä siihen ei tule saumoja, kuten perinteiseen laattaan. Nostaisin esiin myös tuotteen ainutlaatuisen designin, lisäksi mikrosementin hinta-laatusuhde on hyvä, vakuuttaa Decorare Designin Cecilia Valkama.

Mikrosementti on muutaman millin paksuinen koristeellinen pinnoite, jolla saadaan aikaan betonimaisia kiviefektejä. Mikrosementti toimii niin uudiskohteissa kuin remontoidessa.

– Sävyjä on käytössä rajattomasti ja voidaan tehdä vaikka pinkki seinä.

Vedenkestävä ja käyttövalmis

Decorare Design on kodin sisustuksen pintoihin erikoistunut yritys, joka jälleenmyy CimentArtin mikrosementtiä.

– CimentArtilta löytyy tuoteperhe, joka on itsessään vedenkestävä ja käyttövalmis. Jos avaat purkin juhannuksena, niin voit jatkaa sillä samalla purkilla jouluna. Perinteisessä mikrosementissä komponentit on sekoitettava keskenään, ja sekoitettuna työstöaika on vain noin tunnin, Valkama kertoo.

Mikrosementtiin ei tule saumoja, joten puhtaanapito onnistuu helposti.

Mikrosementistä voidaan tehdä esimerkiksi tehosteseinä kipsilevyn päälle olo- tai makuuhuoneeseen.

-Tavallisen pohjatyön, esimerkiksi ruuvien reikien peittämisen jälkeen pintaan levitetään primer tartuntapinnan luomiseksi. Tämän jälkeen asennetaan kaksi kerrosta mikrosementtiä, jonka jälkeen pinta hiotaan ja viimeistellään lakalla puhtaanapidon helpottamiseksi.

Kylpyhuoneessa mikrosementillä voidaan tehdä seinät ja lattiat. Mikrosementti voidaan asentaa myös suoraan vanhan laatan päälle.

-Oikeastaan se on verrattavissa laattahommiin työvaiheiden osalta, materiaali vain on eri. Vesieristys pitää olla kunnossa niin uudessa kylpyhuoneessa kuin remonttikohteessa, Valkama muistuttaa.

Ekologinen ja monikäyttöinen

Ekologinen mikrosementti on käyttöiältään pitkä ja kestävä ratkaisu.

-Kaikki tuotteet ovat vesiohenteisia ja kaikki käytetyt mineraalit sekä hiekat ovat luonnollisia. Valmistusvaiheessa ei aiheudu ympäristölle haitallisia päästöjä, Valkama kertoo.

Uudessa talossa mikrosementistä voidaan tehdä lattia valun päälle.

Frenchic-kalkkimaali ja mikrosementti ovat ympäristöystävällisiä tuotteita.

– Väliin tulee asennusverkko, joka säilyttää elastisuuden, jottei mikrosementti lähde halkeilemaan.

Mikrosementistä voidaan tehdä myös monenlaisia huonekaluja.

– Helpoin on tehdä esimerkiksi suorakulmaisia hyllyköitä, mutta saa siitä tehtyä kaikenlaista muutakin ja se tarttuu jopa lasiin.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
2.8/5 - (6 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
koti ja asuminen kylpyhuone sisustaminen

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset