Article image
Hanna-Leena Liukku ja Olli Syrjälä liputtavat tanssiharrastuksen puolesta. Kuva: Alina Mustamaa
29.06.2023
Tapahtumat ja matkailu

Tanssin viemää

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: Liukun ja Syrjälän kotiarkisto sekä Alina Mustamaa

Mitä kuuluu vuonna 2018 lavatangon suomenmestaruuden voittaneille Hanna-Leena Liukulle ja Olli Syrjälälle? Pyysimme tanssimista yhä rakastavaa pariskuntaa jatkamaan lauseita.

Tämän vuoden Tangomarkkinoilta odotamme eniten tanssia, että tapaamme tanssituttujamme ympäri Suomen, Tangomarkkinoiden yhteisöllistä tunnelmaa sekä hyvää musiikkia.

Tapahtumista odotamme eniten Lavatangon SM-kisoja, jotka ovat olleet yleensä vuoden tärkeimmät kisamme. Tämän vuoden osallistuminen on vielä vähän avoimena, koska meille on tulossa loppukesästä perheenlisäystä. Jos vain kunto antaa myöten, niin innokkaina olisimme menossa jälleen mukaan kilpailemaan. Tanssikurssien järjestämälle tanssileirille on myös aikomus osallistua.

Olli Syrjälä ja Hanna-Lenna Liukku

Mieleenpainuvin lavatanssikokemuksemme oli, kun pääsimme Tangomarkkinoiden kautta esittämään Tanskan Yleisradion konserttiin suomalaista tangoa.

Tango, jonka kuullessamme emme voi olla ottamatta muutamaa tanssiaskelta on… yhtä tiettyä on vaikea valita, koska meillä on useita lempitangoja. Tykkäämme myös moderneimmista kappaleista, jos ne on sovitettu onnistuneesti tangoiksi. 

Tanssiminen on parasta, koska siinä voi saada onnistumisen kokemuksia ihan ventovieraidenkin tanssiparien kanssa. Se on myös sosiaalinen ja mukava liikuntamuoto.

Tangokadulla tanssimista arasteleville haluaisimme sanoa, että rohkeasti vain sekaan pyörähtelemään. Kukin tanssii tyylillään ja pääasia on hauskanpito ja iloinen mieli.

Kesä ilman tanssia olisi kuin… Pitäisi sanoa että elämä ilman tanssia, koska innokkaimmat tanssijat käyvät lavoilla ympäri vuoden. Kyllä se tylsää olisi. Lavatanssikulttuurin tulevaisuus huolettaa. Toivotaan että nuoret sukupolvet löytäisivät vielä tanssilavoille

Suosittelemme tanssiharrastusta muillekin pariskunnille, sillä se on mukava yhteinen harrastus jossa saa hyvin myös liikuntaa. Siinä saattaa oppia toisistaan myös uusia puolia.

Lavatangon SM-kilpailut

Lavatangon SM-kilpailu järjestetään Tanssitaloksi muuntuvalla Seinäjoen Uimahalli-Urheilutalolla perjantaina  7.7. klo 16:00-19:30.

Kilpailu tanssitaan livemusiikin tahtiin, solisteina Tangokuningas Kyösti Mäkimattila, Tangokuningatar Heidi Pakarinen, Tangonuori Henri Jokinen sekä Laulukilpailun 10 Finalistia. Säestyksestä vastaa PNP Taisto Lunkan johdolla. Kilpailun juontaa Mika Väkiparta.

Lavatangon SM-kilpailuun on vapaa pääsy kaikille katsojille ja kilpailijoille.

Lisätietoa: https://www.tangomarkkinat.fi/kilpailut/lavatangon-sm-kilpailu/

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.6/5 - (5 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset