Article image
29.06.2023
Tapahtumat ja matkailu

Yleisön pyynnöstä: Tanssikurssit palaavat keskustaan

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: Krista Luoma / Seinäjoen Tangomarkkinat

Tangomarkkinoiden aikaan Seinäjoen Uimahalli-Urheilutalo muuntuu vauhdikkaaksi Tanssitaloksi, jonne pääsee tanssahtelemaan lähes suoraan Tangokatua pitkin. Ohjelmassa on supersuosittu Tangomarkkinat-tanssileiri, tunnelmallisia iltatansseja sekä tietenkin odotetut Lavatangon SM-kilpailut.

Tanssitalon iltatansseja tähdittävät aiempien vuosien tangokuninkaalliset sekä tanssijoiden suosikkiyhtyeet. Keskiviikon avajaistanssit alkavat jo iltakuudelta, muina iltoina Tanssitalon tanssit pyörähtävät käyntiin kahdeksalta ja jatkuvat aina yhteen saakka yöllä.

Tanssitalolta löytyy myös Tanssipuodin laadukas pop up -kenkä ja vaatemyymälä, jossa tanssivarustustaan voi täydentää vaikka vauhdista.

Tanssileiri

Tanssiharjoituksia hauskassa seurassa

Tangomarkkinoiden tanssileirien opetuksesta vastaa aikaisempien vuosien tapaan Suomen Tanssipuodin tanssinopettajat. Mukana on monille tuttuja nimiä Suomen huipulta: Alina Mustamaa, Antti Törmänen, Ari Koukku, Arto Petjala, Janica Saarni, Jari Aaltonen, Jenna Polvi, Joonas Kainulainen, Matias Löyttyniemi sekä Sami & Jutta Helenius.

Tanssitunnit ovat kaikille avoimia, eikä omaa paria tarvitse olla. Tunneilla on jatkuva ja vauhdikas parinvaihto, toki halutessaan voi tanssia myös vain oman parinsa kanssa. Monipuolisesta tuntiohjelmasta löytyy sopivia niin aloittelijoille kuin konkareillekin. Osa tunneista järjestetään Tanssitalolla, osa Seinäjoen lukion saleissa.

– On upeaa, että saamme tanssin takaisin keskustan sykkeeseen. Seinäjoen Urheilutalosta kuoriutuu Tangomarkkinoiden ajaksi täydellinen tanssijan keidas, jonne jokainen tanssista tai iskelmämusiikista kiinnostunut on tervetullut aistimaan tangojen tanssitunnelmia. Päivisin opetellaan tanssimaan matalalla kynnyksellä ja iltaisin tanssitaan huippuesiintyjien tahtiin. Tätä ei kannata jättää väliin, Tanssipuodin toimitusjohtaja Niina Tammelin kannustaa.

Niina Tammelin
Kuvassa Lavatangon SM-kilpailun kilpailunjohtaja Niina Tammelin, apunaan Reetta Mikola Tanssipuodista sekä kilpailun juontaja Mika Väkiparta. Sama tiimi vastaa tänäkin vuonna Lavatangon SM-kilpailun sujuvuudesta. Kuva: Joonas Kainulainen.

Tanssitunneilta on helppo suunnata jatkamaan iltaa aivan Tanssitalon läheisyydessä sijaitsevalle Tangokadulle. Luvassa on kadun täydeltä viihdyttävää ohjelmaa huippuartistien musiikin siivittämänä. Tanssiparketti löytyy viime vuoden tapaan Satumaalavan edestä.

Tangomarkkinat -tanssileiri 5.-8.7.2023

  • Ohjelman vihreät tunnit on tarkoitettu aloittelijoille. Näillä tunneilla opetus aloitetaan aivan alkeista, eikä mitään tarvitse osata etukäteen. Siniset ja punaiset tunnit tarjoilevat haasteita kokeneellekin tanssijalle. Keskitaso ja haastava -tasoisilta tunneilta saat uusia ideoita ja syvennät tanssitaitoasi.
  • Tunnit pyörivät neljässä salissa yhtä aikaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mukaan pääsee tulemalla paikan päälle hyvissä ajoin ennen haluamansa tunnin alkua, niin että varmasti ehtii mukaan 
  • Tanssitalon tansseissa esiintyy tanssikansan suursuosikit: Antti Ahopelto, Jenna Bågeberg, Heidi Pakarinen, Henri Jokinen & PNP sekä Kari Hirvonen ja Johanna Debreczeni.

Liput

  • Keskiviikon avajaistansseihin: 10 €
    Torstai-lauantai: 20 € / ilta
  • VIP-lippu sisältää jo valmiiksi sisäänpääsyn myös Tanssitaloon.

Lavatangon SM-kilpailut

Livemusiikin tahtiin tanssittava Lavatangon SM-kilpailu on elämys myös katsojille! Tervetuloa jännittämään Lavatangon SM-kilpailua Tanssitalolle perjantaina 7.7. klo 16.00-19.30.

Kilpailu tanssitaan livemusiikin tahtiin solisteinaan Tangokuningas Kyösti Mäkimattila, Tangokuningatar Heidi Pakarinen, Tangonuori Henri Jokinen sekä Laulukilpailun 10 Finalistia. Säestyksestä vastaa PNP Taisto Lunkan johdolla. Kilpailun juontaa Mika Väkiparta.

Lavatangon SM-kilpailuun on vapaa pääsy kaikille katsojille ja kilpailijoille.

Lisätietoa kilpailusta: https://www.tanssikurssit.fi/tapahtuma/lavatangon-sm-kilpailu/

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset