Article image
Tommi Taimilla on sopimus oslolaisseura Vålerengassa vuoteen 2026 saakka. Puolustajana pelaavalla Taimilla on iso vastuu kiekollisena pelaajana.
17.11.2022
Koti ja asuminen

Taimi juurtui Norjaan

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Jaakko Jokela ja Myhre Media (VIF Ishockey)

Jääkiekkoilija Tommi Taimi sai Vaasan Sportista uralleen lisäbuustin, joka vei hänet lopulta Venäjän, Kiinan ja Slovakian kautta Norjaan.

Jääkiekko-ottelu Vålerengan ja Lillehammerin välillä on päättynyt kotijoukkueen 2-1 voittoon. Oslon keskustasta noin kolmen kilometrin päässä sijaitsee Nye Jordal Amfi -stadion. 5300 katsojaa vetävä jääkiekkostadion valmistui vuonna 2020.

– Tulin Osloon korona-aikana vuonna 2020. Kun tulimme tänne perheen kanssa, niin ihastuimme tähän kaupunkiin ja paikkaan välittömästi, kertoo Tommi Taimi.

Seura halusi jo kahden viikon jälkeen neuvotella Taimin kanssa jatkosopimuksen. Ympäri maailmaa kiertänyt perhe halusi asettua aloilleen, joten ehtona oli pitkä jatkosopimus. Lopulta Taimi allekirjoitti seuran kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen, joka on voimassa kevääseen 2026 saakka.

Nye Jordal Amfi -stadion valmistui vuonna 2020 ja stadionin rakennuskustannukset olivat noin 40 miljoonaa euroa.

Lapsiystävällinen maa

Taimin perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kolme lasta. Perheen kuopus on 1-vuotias poika ja tytöt ovat 6- sekä 8-vuotiaita.

– Poika syntyi täällä Oslossa. Päätimme siinä kohtaa, että haluamme löytää pysyvän asuinpaikan, ja onneksi sain solmittua pitkän sopimuksen Vålerengan kanssa.
Taimi asuu ihan hallin vieressä.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

– Olemme aivan ihastuneet tähän paikkaan ja uskon, että olemme täällä pidempään kuin sen viisi vuotta. Kampenin alue, jossa asumme, on hyvin lapsiystävällistä. Koulut ja päiväkodit ovat vieressä. Lapset on otettu alusta saakka leikkeihin mukaan ja muutos on ollut meille tosi helppo, Taimi iloitsee.

Tommi Taimi

Perhe ihastui myös norjalaiseen kulttuuriin.

– Ihmiset ovat täällä tosi avoimia ja iloisia. Täällä on hieno kulttuuri ja tavallaan tosi helppo asua.

Tommi Taimi

Vain mestaruus kelpaa

Sportin ja Ässien lisäksi Taimi on pelannut Liigaa Helsingin IFK:ssa ja Venäjän KHL:ää Amur Habarovskissa, Kunlun Red Starsissa Pekingissä ja HC Slovan Bratislavassa Slovakiassa.

– Norjassa on myös siinä mielessä myös hieno asua, että täältä pääsee nopeasti lentämään Suomeen. Kauden aikana ei juurikaan Suomessa ehdi käydä, mutta kesällä yleensä käymme Porissa.

Vålerengaa 32-vuotias Taimi vertaa Helsingin IFK:hon.

– Täällä kaikki hoidetaan viimeisen päälle. Meillä on joka aamu kokki tehnyt aamupalan ja treenin jälkeen on lounas. Pienet asiat, kuten ruuat, hoidetaan ihan viimeisen päälle.

Tommi Taimi

Joukkueessa pelaa Taimin lisäksi toisena suomalaisen Mika Partanen. Kaksikon harteilla on tehdä tulosta ja illan ottelussa Partanen iski kaksi maalia, joista toisen Taimi syötti. Vålerengassa pelaavat myös Norjan kiekkolegendat Mathis Olimb ja Martin Røymark.

– Meillä on kokenut jengi ja meiltä odotetaan mestaruutta. Paineet ja odotukset ovat kovat niin meillä pelaajilla kuin faneilla ja seurajohdolla. Viime kausi meni huonosti, niin sen jälkeen pistettiin porukkaa ulos valmentajasta ja toimistosta lähtien.

Tällä hetkellä Vålerenga on Norjan tasaisessa pääsarjassa toisena, joten seura on mukana taistelussa mestaruudesta, jonka se on voittanut viimeksi vuonna 2007.

Oslon maisemat ovat miellyttäneet Taimin perhettä kovasti ja he aikovat asua kaupungissa vielä pitkään. Katso karusellikuvat!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4/5 - (7 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
jääkiekko urheilija urheilu

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset