Article image
30.06.2022
Tapahtumat ja matkailu

Tuomaristo 2022

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Seinäjoen Tangomarkkinat

Vuoden 2022 Tangolaulukilpailun arvovaltaisen tuomariston muodostavat puheenjohtajana toimiva Nina Tapio, Marja Kokko, Hanna Pakarinen, Marko Maunuksela sekä Marco Bjurström.

1. Mitä odotat tämän vuoden tangokuninkaallisilta?

2. Mitkä asiat ratkaisevat voiton?

3. Mikä on tangossa parasta?

4. Millainen olet tuomarina?

Tuomaristo 2022 Nina Tapio

Nina Tapio
Laulaja, näyttelijä, tuomariston puheenjohtaja

1. Toivon monipuolista, äänellään valloittavaa voittajaa, jolla on intohimoa työtään kohtaan.

2. Mielestäni tangokuninkaallisuuden ratkaisee ehdottomasti kokonaisuus, musikaalisuus, tulkinta, esiintyminen sekä mielenkiintoinen persoona.

3. Mielestäni tangossa on parasta tunnelma.

4. Tuomarina olen kannustava, positiivinen ja tarkkakorvainen.

Tuomaristo 2022 Marja Kokko

Marja Kokko
A&R Director (Universal Music Group)

1. Odotan heittäytymistä ja tulkinnan paloa. Aitoa ilmaisua, joka lähtee jokaisesta kilpailijasta itsestään. Toivon kuninkaallisia, jotka uskaltavat haastaa maneerit.

2. Voiton ratkaisevat ääni, tulkinta ja karisma. Musiikin herättämä tunne on tärkeintä. Kisan voittaa se, joka laulaa itsensä tuomareiden ja yleisön sydämiin.

3. Tangossa parasta on tunne, dramatiikka ja nostalgia.

4. Olen rohkaiseva ja ennakkoluuloton. Kannustan kilpailijoita löytämään itsestään kisan aikana uusia puolia esiintyjinä ja vahvistamaan omaa tulkintaansa.

Hanna Pakarinen
Laulaja

1. Meillä on upeat finalistit mukana. Odotan lähtökohtaisesti tiukkaa ja ammattitaitoista kisaa. Kaikki finalistit ovat jo kokeneita esiintyjiä, joten odotan hienoja tulkintoja ja kylmiä väreitä.

2. Voiton ratkaisevat luontevuus ja aitous. Se, miten itsensä kantaa lavalla ja tulkitsee.

3. Tangossa parasta on suuri tunne.

4. Kiinnitän tuomarina eniten huomiota artistin heittäytymiseen, esiintymiseen ja tulkintaan.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Marko Maunuksela
Laulaja, näyttelijä, vuoden 2010 Tangokuningas

1. Odotan uusilta kuninkaallisilta tähteyttä ja loistokkuutta. Odotan heidän olevan valovoimaisia voittajia, joilla on kyky edustaa seuraavan vuoden ajan Tangomarkkinoiden brändin keulakuvina. Odotan myöskin vahvaa tahtotilaa lähteä viemään tangon ja iskelmämusiikin osaamista kentälle.

2. Lopullisen voiton tulee varmasti ratkaisemaan kokonaisuus. Mutta kyllä valintakriteereissä painaa myös kyky olla monipuolinen. Kuinka muuntautua erilaisiin lauluihin, ja kuinka saada kasaan ehjä ja puhdas suoritus kerta toisensa jälkeen.

3. Tangossa on niin monenlaista tunnetilaa ja intohimoa. Se antaa mahdollisuuden nimenomaan tulkintaan. Niin tekstiä kuin melodiaakin voi tangossa tulkita vahvasti. Tangojen tekstit ovatkin varmasti yksi suuri syy siihen, miksi tango on pitänyt pintansa vuosikymmenien ajan.

4. Hyvin pedantti, tutkiva ja analysoiva, mutta luonteeltani positiivinen, rehellinen ja lempeä. Olen alusta saakka ollut todella tarkka. Esikarsintavideoista lähtien olen kiinnittänyt hyvin paljon huomiota oikein laulettuun melodiaan, ja oikein laulettuun tekstiin. Ja totta kai myös laulajan perusvireeseen ja laulajan aktiivisuuteen.

Tuomaristo 2022 Marco Bjurström

Marco Bjurström
Ohjaaja, esiintymisvalmentaja

1. Lähtökohtana on musikaalinen taitavuus, jonka rinnalle rakentuvat esiintymistaidot ja karisma. Odotan monipuolisuutta niin äänenkäytössä kuin esiintymisessä. Heidän tulee olla uskottavia ja vahvoja perinteisten tangojen alueella, mutta yhtä lailla vakuuttavia muunkin tyyppisen musiikin esittäjinä. Toivon, että sekä kuningas että kuningatar ovat vahvoja omia persoonia, jotka seisovat tukevasti omilla jaloillaan.

2. Edellä mainitut asiat ja tietenkin kyky sietää painetta ja jännitystä. Jos jännitys saa ylivallan, häviävät nyanssit taivaan tuuliin. Koska kyseessä on palveluammatti, on todella keskeistä, että kommunikointi yleisön kanssa on luonnollista. Laulu ja esiintyminen kaikkineen on parhaimmillaan sujuvaa vuoropuhelua yleisön kanssa.

3. Meitä suomalaisia pidetään usein valheellisesti tunneilmaisultamme vaisuina. Tangosta on jostain syystä tullut meille musiikkia, jonka kautta moni uskaltaa tuntea vahvasti, eläytyä isosti ja näyttää toteen, ettei täällä mitään tunneköyhiä olla. Tanssina tangon hienous piilee sen ”maanläheisyydessä” eli tanssijat liikkuvat matalalla, jolloin heillä on vahva kontakti lattiaan ja tangolle tyypilliset iskevät/terävät (staccato) painonsiirrot ja suunnanvaihdot mahdollistuvat.

4. Tuomarina pyrin siihen, etten ole kaivamassa esiin virheitä, vaan yritän löytää kaikista jotain hyvää. Jollakulla sitä ”hyvää” on sitten enemmän kuin kilpakumppaneilla. Tuomarin työssä mielestäni keskeistä on keskittyä vertaamaan kilpailijoita keskenään eikä alkaa verrata heitä koko maailmaan.

Katso kuvakarusellin kuvat!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset