Article image
Osa Loviisan Asuntomessujen taloista on ulkoapäin pihatöitä lukuun ottamatta lähes valmiina kuutisen viikkoa ennen messujen aukeamista.
15.06.2023
Koti ja asuminen

Upea messualue täynnä unelmia

Teksti ja kuvat: Harri Puhakainen

Messurakentajan päivät ovat pitkiä, ja kesän valoisat yöt hyödynnetään jaksamisen mukaan.

Vuoden 2023 Asuntomessujen upea messualue rakentuu parhaillaan. Heinäkuun 7. päivä aukeavien Loviisan Asuntomessujen kodeilla on monen muun paikkakunnan asuntomessutaloihin verrattuna ylivertainen ominaisuus. Asuntomessujen terasseilta ja parvekkeilta nautitaan merinäköalasta.

Loviisan messualue
Kun pientalojen terassit ovat valmiita, aukeaa niiltä upeat näkymät merelle ja Loviisan kaupungin siluettiin.

Loviisan messujen järjestäjät saivat valtavan määrän hakemuksia messujen pientalojen rakentamiseksi. Eikä ihme, sillä kymmenellä messutalolla on oma ranta ja useimmilla siellä myös rantasauna. Asuntomessualuetta ja Loviisan keskustaa yhdistää kelluva ponttonisilta, jota myöten messuvieraat voivat siirtyä messuille keskustasta tai pistäytyä nauttimassa pikkukaupungin tunnelmasta.

Monia poikkeuksellisia vaikeuksia

Pientalo Cabin Havsstrand on rakentaja Julius Merenrannalle ensimmäinen rakennushanke.

— On ollut melkoista ylä- ja alamäkeä. Hiukset eivät kuitenkaan minulta eikä vaimoltani ole lähteneet päästä, Merenranta naurahtaa.

Merenranta myöntää, että stressi on ollut läsnä.

— Koronapandemia, Ukrainan sota, energiakriisi ja vielä korkopiikki ovat tuoneet omat lisävaikeutensa tähän hankkeeseen.

Loviisan Kuningattarenrannan messualueen pientalojen maisema on niin upea, että kaikkien vaikeuksien keskellä Merenranta hekumoi sillä, että elokuussa hän pääsee perheensä kanssa sinne asumaan.

Loviisan messualue
Lasipinta ja lasiovet jatkavat voittokulkuaan tämänkin vuoden messuilla.

Viime hetkeen asti

Asuntomessujen rakentajilla riittää kiireitä koko kesäkuun ajan aina messujen aukeamiseen perjantaina 7. heinäkuuta asti.  Osa taloista oli vielä toukokuun lopulla pahasti keskeneräisen näköisiä, joten todennäköisesti rakentajat saavat käyttää hyväkseen kesäajan valoisat illat ja yöt myös rakentamisen edistymiseen.

Loviisan Kuningattarenrannan messualueen kodeissa asutaan merenrannassa. Siksi kaikissa kodeissa on paljon suurta ikkunapintaa merelle päin. Ne ovat sitten ikkunanpesijöille joko unelma tai painajainen. Ja kuten usein työmailla käy, vahingoiltakaan ei vältytä. Ikkunat ovat niille erityisen alttiita.

Toimittajamme Harri Puhakainen vieraili Loviisan Kuningattarenrannan Asuntomessualueella kuusi viikkoa ennen niiden avautumista.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset