Article image
Naantalin asuntomessukodeille oli yhteistä isot latttiasta kattoon ulottuvat ikkunat.
09.08.2022
Koti ja asuminen

Hienot kohteet korostuivat luonnon kauneuteen yhdistettynä

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti ja Harri Puhakainen

Naantalin Asuntomessut päättyvät 14.8. Pointin toimitus kävi paikan päällä jo ennen messujen avaamista ja kokosi nyt ihasteltavaksi messujen eri kohteiden ihanuuksia.

Upeinta messuilla oli kuitenkin modernin, uuden asuinalueen kytkeminen niin huomaamattomasti osaksi luontoa.

Tuntui, kuin osa taloista olisi ollut paikoillaan jo vuosikymmeniä.  

Katso kuvakarusellin kuvat!

Lasiseinä makuuhuoneessa

Naantalin asuntomessujen makuuhuoneille oli yhteistä isot latttiasta kattoon ulottuvat ikkunat.

Avarimmissa makuuhuoneissa yhtenä ulkoseinänä toimi lasiseinä. Tuli tunne kuin makuuhuone olisi metsän keskellä.

Suomen pimeässä syksyssä ja talvessa tarvitaan kaikki mahdollinen luonnonvalo. Ei välttämättä ole huono ajatus tuoda luonnonvalo myös makuuhuoneeseen muuttamalla seinä lasiseinäksi joko talon sisälle päin, tai niin, että ulkovalo tulee koko seinän suuruudelta nukkumatilaan.

Makuuhuoneesta halutaan viihtyisiä ja siksi isot lasipinnat jo tuovat avaruutta usein pieniin huonetiloihin. Katso karusellikuvat!
Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Olohuoneissa näkyi persoona

Messujen asuntojen olohuoneissa näkyi asukkaiden oma persoona. Kun kukin messuille asuntonsa halunnut sai suunnitella unelmaansa, oli messuvierailla ihasteltavana monenlaisia oleskelutiloja.

Niitä yhdistävä tekijä oli suuret lasipinnat ja monesti myös korkea huonekorkeus. Lähes aina keittiö ja olohuone oli yhdistettynä isoksi oleskelutilaksi.

Luonnonmateriaalit olivat suosittuja ja sisustaminen toteutettu väljästi. Oleskelutilassa liikkumiselle oli jätetty hyvin tilaa niin, ettei olut vain yksi reitti keittiötilasta sohvalle.

Kirjahyllyt katosivat parissa kymmenessä vuodessa kokonaan suomalaiskotien olohuoneista. Tulevatkohan ne enää koskaan muodin kierron mukaisesti takaisin? Katso karusellikuvat!

Valaisimet ovat upea yksityiskohta sisustuksessa

Valaisimet ovat oleellinen ja helposti näkyvä osa messuasuntojen sisustuksessa. Mitä eriskummallisemman näköinen valaisin, sitä varmemmin se kerää huomiota. Ja valaisimissa on mistä valita. On olemassa niin paljon hienoja valaisimia, että on oikeastaan harmi, että niitä ei voi olla ihan toisensa vieressä ilman, että ne syövät tilan toisiltaan. Yleistymässä ovat kattoihin asennettavat kisko-ledvalot, jotka luovat omalla tavallaan futuristisen tunnelman, ja eivät ehkä sovi ihan perinteiseen hirsirakennustyyliin tai vanhaan sisustushenkeen.

Luonnonvalon lisäksi myös valaisimilla on tärkeä osansa kotien viihtyisyydessä. Katso karusellikuvat!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
1.5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset