Article image
Kaupallinen yhteistyö

30.06.2022
Tapahtumat ja matkailu

Tervetuloa Kauhavalle tapahtumien kesään

Teksti: Liina Hautanen

Pienestä koostaan huolimatta Kauhavasta on kasvanut oikea kesätapahtumien kaupunki. Tänä vuonna kahdeksattatoista kertaa järjestettävän ikisuosikki Power Truck Shown lisäksi hevosvoimat näyttelevät isoa roolia monessa muussakin tapahtumassa.

12.-13.8. Power Truck Show

Kansainvälinen kuljetusmessu- ja autonäyttelytapahtuma Power Truck Show kokoaa yhteen alansa huiput, mutta pelkästä ammattilaistapahtumasta ei suinkaan ole kyse vaan tässä tapahtumassa sirkushuveja riittää koko kansalle. PowerParkin alueelle rakennetun tapahtuman hauskuus onkin se, että ikinä ei tiedä mitä oheisohjelmaa seuraavan kulman takaa tulee vastaan.

Autonäyttelyn viimeisen päälle rakennettujen ja maalattujen rekkojen, hyötyajoneuvojen, veteraaniautojen, amerikanautojen, pick-uppien ja tuning-autojen määrä on hengästyttävä. Hauskinta on, että rekkarivistöjen hytinovet ovat kutsuvasti auki ja kuskit esittelevät ajokkejaan enemmän kuin mielellään. Täällä saa oikeasti kivuta kuljettajanpaikalle ja tutkia hienoksilaitettuja hyttejä ihan itse.

Amerikasta tuotujen Big Hornien ja muiden ulkomaanihmeiden sekä isojen rekkavalmistajien lippulaivojen jälkeen esiin tulevat sympaattiset veteraanikuorma-autot oikein alleviivaavat, kuinka suurin harppauksin kuljetusala onkaan viime vuosikymmeninä kehittynyt.

Uutuuksiin pääsee tutustumaan kuljetusmessuilla, joissa hierotaan kauppaa ja hoidetaan asiakassuhteita 150 messuosaston voimalla. Myös messupuolella osastojen viihteellisyys ja näyttävyys ovat tärkeässä roolissa, joten eri näytteilleasettajien osastoja on mukava kierrellä.

Katso karusellikuvat Power Truck Showsta! Kuvat: Power Truck Show.

Yllätyksiä täynnä

Näyttelyalueen puolelta kuuluva musiikki ja rekkojen torventörähtelyt kutsuvat kuitenkin taas pian puoleensa. Tractor pulling ja freestylemotocross -näytökset sekä Suomen Vahvin Mies ja Nainen ja Miss Power Truck -kilpailut varmistavat, että nähtävä ei ihan heti lopu kesken.

Perjantai- ja lauantai-iltoina alue muuttuu yhdeksi riehakkaaksi Power Night -festivaaliksi, jossa esiintyvät mm. Elastinen, Movetron ja Aikakone. Eikä rekkaständeilläkään nukuta, vaan ajoneuvoista pistetään pystyyn kunnon valo- ja äänishowt tummenevan lauantai-illan ratoksi.

Vinkki: Epävirallinen startti tapahtumalle on jo torstainen rekkaconvoyn saapuminen Härmään. Ota tapahtumasivut seurantaan, että tiedät olla ajoissa paikalla!

>> www.powertruckshow.fi

Rekkaravit, Lomaravit ja PowerPark Horse Show esteratsastuskilpailut

Lisäjännitystä Power Truck viikonloppuun tuovat perjantaina 12.8. PowerParkin raviradalla ajettavat Rekkaravit, joihin yleisöllä on vapaa pääsy. PowerParkin ravirata on nähtävyys jo sinänsä ja Power Truckin aikaan paikalla voi myös yöpyä, sillä raviradan alueella on suuri leirintäalue. Kyseessä on maailmanluokan hevosurheilukeskus, hevosmiesten tietotoimiston mukaan yksi Euroopan hienoimmista.

Kauhavan kesätapahtumat
Kuva: PowerPark

Kylmäverisille rakennettu rata on nopea ja hyvä ajaa. Myös hevosten pilttuut ja ohjastajien omat tilat ovat aivan omaa luokkaansa. Ja kun hevoset huoltojoukkoineen viihtyvät, viihtyy myös yleisö. Tornikatsomo on kaikille avoin ja sisältä löytyy myös ravintolatilat. Terassia kaipaava suuntaa Kurvikievariin, jonka aurinkoiselta terassilta on hyvät näkymät radalle.

15.7. ajetaan rennot Lomaravit. Halutessaan Lomaraveihin voi tulla kuin drive-in elokuviin konsanaan ja ajaa autolla radan viereen lähtöjä seuraamaan.

Katso karusellikuvat ja virittäydy ravitunnelmiin. Kuvat: Liina Hautanen

Raviradan keskelle on rakennettu huipputason ratsastuskenttä, jossa käydään jännittäviä esteratsastuskisoja. Ratsastuskentästä tuli niin hyvä, että Finland Horse Show on päättänyt keskittää kaikki kilpailunsa sinne ja areena on noussut myös esteratsastajien suosikkikentäksi. Loppukesän Horse Show päivämäärät ovat 28.-31.7. ja 18.-21.8.

Ihan pienistä kisoista ei ole näissäkään kyse, sillä kentällä kisaa tyypillisesti 300-400 ratsukkoa ja lähtöjä voi olla kilpailuissa jopa toista tuhatta.

Tulit sitten katsomaan raveja tai ratsastusta, PowerParkin hevosurheilukeskuksessa on huolehdittu, että nälkäisenä ei tarvitse olla. Torni Ravintola ja FoodTruck tarjoilevat kesän parhaat burgerit ja paljon muuta.

PowerParkin ravirata Torni-ravintola

>> www.powerpark.fi
>> ww.fihs.fi

FHRA kiihdytyskisat ja Kauhava Motor Show

Näitä ehtii katsomaan vaikka tangojen välissä! Kauhavan entisen lentosotakoulun eli nykyisen LSK Business Parkin alueella järjestetään Suomen nopeimmat moottoriurheilutapahtumat. Kiihdytysajo on noussut yhdeksi Suomen suosituimmista moottoriurheilulajeista rallin ja erityisesti kotikatsomoissa seurattavan Formula 1 rinnalle. 1.-3.7. moottoriradalla ajetaan FHRA Nitro Nationals 2022 sekä upea Vintage Drags osakilpailu. Samana viikonloppuna taistellaan kiihdytysajon SM-osakilpailu 3, joten tästä tapahtumasta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita tule puuttumaan.

Kauhavan kesätapahtumat

Kausi huipentuu FHRA Drag Race SM-finaaleihin 10.-11.9. Kiihdytysajojen mielenkiintoa lisää se, että varikkoalue on yleisölle avoin. Jokaisella tallilla on oma varikkotelttansa, jossa ajokkeja laitellaan kisakuntoon ja tiimit esittelevät menopelejään mielellään. Mene siis rohkeasti juttusille.

Katso karusellikuvat FHRA kiihdytyskisoista Kauhavalta. Kuvat: Liina Hautanen.

30.-31.7. on vuorossa Kauhava Motor Show, joka lupaa tarjoilla silmäiloa niin lapsiperheille, ajoneuvoharrastajille kuin kaikille muillekin liikkuville ihmisille. Ajoneuvonäyttelyn lisäksi ohjelmassa on mm. Crazy Drivers Stunt Show, Monster Truck show sekä yleisökyyditystä monsteriautolla, artisteja ja ainutlaatuinen Junior Dragster -testimahdollisuus, jossa kaikki tänä vuonna 8 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat juniorit pääsevät testaamaan ilmaiseksi aitoa kiihdytysautoa.

Kuvat: Kauhava Motor Show

Lauantaina tapahtuman yhteydessä järjestetään West Coast Street Cup kiihdytyssarjan osakilpailu ja sunnuntaina Roni Bäck Meet & Greet -tilaisuus.

>> www.lskbusinesspark.fi
>> www.kauhavamotorshow.fi
>> www.fhra.fi

Kauhavan kesätapahtumat

Kauhavan kesätapahtumat

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (8 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset