Article image
Seinäjoen Ideaparkin Keskusareenalle on avattu kesäterassi, jossa asiakkaat voivat istahtaa alas tai nauttia ruokaa Ideaparkin eri ravintoloista.
Mainos

18.06.2020
Tapahtumat ja matkailu

Ideaparkin uudella Keskusareenalla nautit eri mauista sulassa sovussa

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti ja Wingo

Vihdoinkin, tuntui Wingon ravintolapäällikkö Anu Lehto huokaavan, kun ravintoloiden laajempi vapautus pannasta oli jo lähes tuoksuetäisyydellä

Ideaparkin keskusareenalle on avattu kesäterassi, johon asiakkaat voivat kantaa ateriansa itse parhaaksi näkemälleen paikalle. Sinne ei Ideaparkilla ole yleistä anniskeluoikeutta, mutta ruoka-annoksia sinne voidaan tarjoilla.

– Meillä on oman ravintolamme edessä 16 paikkaa terassilla, johon voimme anniskella myös alkoholituotteita, Lehto selventää.

Wingolla on sisällä 80 paikkaa, josta se voi nyt käyttää puolet.

– Emme ole hakeneet lisäpaikkoja tuohon ulos, sillä valvominen siellä on hankalampaa kuin täällä sisätiloissa.

Korona on tuonut ja ehkä jättänyt pysyvästikin joitakin muutoksia.

– Ohjaamme asiakkaat pöytiin, eli olemme siivonneet ja desinfioineet paikat ennen kuin ohjaamme asiakkaat sinne.

ResQ Club apuun ruokahävikin pienentämisessä

Wingo on yrityksen perustamisesta lähtien pyrkinyt siihen, että ruokahävikki olisi mahdollisimman pieni.

– Ruokalistoja suunniteltaessa yksi tärkeä näkökulma oli, että hävikki olisi mahdollisimman pieni.

Ruokalistan salaisuus hävikin pienentämiseen on se, että eri raaka-aineita ei ole mahdotonta määrää keittiön varastoissa.

– Eri annokset pitää pystyä kokoamaan niin, että niissä käytetään mahdollisuuksien mukaan samoja tuotteita ruokalistan mukaisissa tilauksissa.

Wingon pääruokalaji siivet ovat sellainen, että sitä ei voi käytännössä käyttää muissa annoksissa mukana.

– Lounasruokailussa meillä on ollut buffet-pöytä ja siitä jäänyt hävikki on mennyt 100-prosenttisesti ResQ Clubin kautta myyntiin.

Lehdon mielestä systeemi on tosi vaivaton.

– Meillä se ei ole päivittäin käytössä, koska joka päivä ei jää ylijäämää.

Wingon siipiannos
Herkullisten siipien lisäksi Wingon listalta löytyy myös burgereita, ripsejä, etanoita ja lämpimiä leipiä.

Wingon siiville on ollut kysyntää

Tampereelta Suomen valloituksen aloittaneet siipi-ruokalajit ja ravintolat ovat selvästi löytäneet asiakkaansa Ideaparkissa.

– Moni asiakas on käynyt aiemmin Tampereella tätä herkkua maistelemassa. Nyt he ovat kiittäneet, ettei tarvitse sinne asti siipien takia enää lähteä, Lehto myhäilee.

Wingo sai Tampereelta keittiöpäällikökseen Petri Marjamäen, joka on siipigenressä vahva ammattilainen.

– Se oli onni, sillä saimme sellaisen, joka oikeasti homman osaa. Siipikastikkeemme ovat kaikki itse valmistettuja emmekä käytä mitään valmistavaraa, Lehto päättää.

salaattiannos

Terassille ruuat eri ravintoloista

Ideaparkin Keskusareenalle on avattu terassi, jossa asiakkaat voivat levähtää tai nauttia Ideaparkin monipuolisesta ravintolatarjonnasta. Perhe voi käydä hakemassa ruuat vaikka viidestä eri ravintolasta ja nauttia ne yhdessä saman pöydän ääressä.

– Lapsille voi hakea ruuan toisesta ravintolasta ja aikuisille toisesta. Tämä helpottaa myös ravintoloiden tilannetta, sillä ravintoloiden sisätiloissa on vain puolet asiakaspaikoista käytössä, sanoo Seinäjoen Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli.

Terassilla ei ole A-oikeuksia.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
ideapark ravintola ruoka seinäjoen ideapark Seinäjoki wingo

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Uusimmat podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset