Article image
Seinäjoen Ideaparkin Keskusareenalle on avattu kesäterassi, jossa asiakkaat voivat istahtaa alas tai nauttia ruokaa Ideaparkin eri ravintoloista.
Mainos

17.06.2020
Tapahtumat ja matkailu

Seinäjoen Ideapark on matkailijoiden suosiossa – viihtymään voi hurauttaa myös kaupunkijunan kyydissä

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Jenna Koivisto

Seinäjoen Ideaparkin kaupunkijuna starttaa heti juhannuksen jälkeen, karavaanialue avautuu kesän aikana ja Keskusareenan synteettisellä jäällä voi luistella aidoilla luistimilla.

Seinäjoen Ideaparkin tyylikkäitä kaupunkipyöriä on voinut bongata liikenteestä jo jonkin aikaa. Heti Juhannuksen jälkeen liikkeelle lähtee Ideaparkin kaupunkijuna, joka ajaa Ideaparkin ja keskustan välillä kiertäen eri reitit meno- ja paluumatkoilla.

– Kaupunkijunan kyydissä näytetään Seinäjoen eri maisemia ja alueita. Keskustassa on mahdollisuus hypätä pois ja käydä katsomassa siellä tarjontaa. Takaisin voi tulla vaikka seuraavalla junalla, sanoo Seinäjoen Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli.

Juna kulkee päivittäin näillä näkymin syyskuun puoliväliin saakka ja jokaisena päivänä on useita vuoroja. Junassa on veturin lisäksi kaksi vaunua ja sisään mahtuu 60 ihmistä kerralla.

Ideapark kaupunkijuna
Ideaparkin oma kaupunkijuna starttaa 22. kesäkuuta. Hyppää kyytiin Ideaparkilta tai keskustasta ja istahda junaan nauttimaan Seinäjoen kesäisestä maisemakierroksesta! Pysäkkejä niin kaupungissa kuin Ideaparkilla. Hinta 2e/kierros. Lisätietoja harmanliikenne.fi.

Myös fillarit suuressa suosiossa

Kaupunkipyörät ovat olleet käytössä toukokuun puolivälistä saakka ja palaute niistä on ollut todella positiivista.

– Mielestämme kaupunkipyörät olivat hyvä juttu, joten lähdimme sitä heti toteuttamaan ja saimme rahoitettua järjestelmän. Suunnitelmissa on tuoda myös sähköpotkulautojen vuokraus Seinäjoelle viimeistään ensi vuonna, Häli paljastaa.

Häli painottaa, että Seinäjoen Ideapark ei ole kauppakeskus, vaan viihdekeskus.

– Pyrimme poikkeamaan valtavirrasta ja tekemään asioita, joita muut eivät täällä vielä ole tehneet. Meillä pitää olla kauppojen lisäksi viihde-elementtejä, joita ovat erilaiset tapahtumat sekä muut viihdetarjonta, kuten kaupunkipyörät ja kaupunkijuna. Kesällä 2021 Ideaparkin pihalle rantautuu tivoli, Häli kertoo.

Seinäjoen Ideapark kaupunkipyörä
Seinäjoen Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli on iloinen uusista Ideaparkin logolla varustetuista kaupunkipyöristä. Seinäjoen Ideaparkista on muodostunut täysiverinen viihdekeskus, joka tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden.

Karavaanialueelta löytyy myös minigolf- ja frisbeegolfradat

Kesällä Ideaparkin kylkeen avautuu uusi upea karavaanialue, jossa on omat pesutilat, vessat sekä erilaista aktiviteettia, kuten minigolf- ja frisbeegolfradat. Karavaanialueen paikkamaksun saa takaisin ostamalla tuotteita tai palveluita Ideaparkista.

– Uskomme siihen, että kotimaan matkailu on nyt erittäin kovassa nosteessa. Lempäälästä meillä on sellaiset kokemukset, että kesäkuukausina yli 70 prosenttia asiakkaista tulee Pirkanmaan alueen ulkopuolelta.

Ideaparkin piha-alue on entisestään aktivoitumassa. Kaupungin puoleisesta päädystä löytyy jo muun muassa Carglass tuulilasikorjaamo, Maskun pihamyymälä ja katsastusasema Katsastuskontti.

– Meille on tulossa myös kausimyyjiä, kuten perävaunujen ja asuntoautojen myyntiä sekä mökkikylä, jossa esitellään pieniä mökkejä sekä ulkovarastoja.

Luistelurata sisätiloissa ja kesäterassi Keskusareenalla – Seinäjoen Ideapark on todellinen viihdekeskus

Korona perui Seinäjoen kesän isoja tapahtumia, joten Ideapark on tarjonnut tapahtumajärjestäjille Keskusareenan ilmaiseksi heidän käyttöönsä.

– Seinäjoki on tunnettu tapahtumistaan ja valtaosa niistä on sijoittunut kesäaikaan. Ajattelimme kädenojennuksena antaa keskusareenan ilmaiseksi käyttöön tapahtumille, joissa on ollut yli 5 000 kävijää. Näyttää siltä, että siihen useampikin on tarttumassa ja suurin osa tapahtumista tulee ajoittumaan loppuvuoteen, Häli sanoo.

Tervetuloa Keskusareenan kesäterassille!

Nyt Ideaparkin Keskusareenalle on avattu kesäterassi, jossa asiakkaat voivat istahtaa alas tai nauttia ruokaa Ideaparkin eri ravintoloista.

– Lapsille voi hakea ruuan toisesta ravintolasta ja aikuisille toisesta. Tämä helpottaa myös ravintoloiden tilannetta, sillä ravintoloiden sisätiloissa on vain puolet asiakaspaikoista käytössä.

Keskusareenan luistinrata on herättänyt runsaasti mielenkiintoa.

– Kyseessä on NHL-joukkueiden käyttöön kehitetty synteettinen jää, jossa joukkueet pystyvät harjoittelemaan aitoa vastaavalla jäällä ilman kylmiä olosuhteita. En tiedä ainakaan näillä seuduilla toista paikkaa, jossa synteettinen jää olisi käytössä.

Ennen koulujen avajaisia Ideaparkissa järjestetään festariviikonloppu, jossa toisena päivänä ohjelmaa on nuorille ja toisena aikuisille.

Seinäjoen Ideapark luistinrata
Seinäjoen Ideaparkissa luistellaan keskellä kesää! Synteettisestä jäästä valmistettu kesäluistelurata on tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille.

Reilu puoli vuotta avoinna ollut Seinäjoen Ideapark on tavoittanut jo yli 2,5 miljoonaa kävijää

Koronapandemia kuritti myös Ideaparkin liikkeitä ja muutti asiakaskäyttäytymistä.

– Kevät oli kova, mutta pelkäsimme pahempaakin. Autoimme meidän vuokralaisiamme erilaisin maksujärjestelyin ja onneksi yhtään toimijaa ei ajautunut konkurssiin. Olemme tällä hetkellä kehittämässä Ideaparkin liikkeiden yhteistä verkkokauppaa ja noutopistettä, Häli kertoo.

Ideaparkiin on auennut neljä uutta liikettä, joista viimeisimpänä aukesi Björn Borgin oma brändimyymälä sekä POP Pankki.

– Vaikka aika on haastava, niin vetovoima Ideaparkiin näyttää olevan entistä kovempi. Meille on myös tärkeää, että Ideaparkista löytyy viihtymisen lisäksi kaikki mahdolliset peruspalvelut, kuten postipakettien lähetys, lääkäripalvelut ja nyt myös pankki.

Ideaparkissa on vieraillut ensimmäisen reilun puolen vuoden aikana yli 2,5 miljoonaa kävijää.

– Se on kova määrä, iloitsee Häli.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
1/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset