Article image
Kaupallinen yhteistyö

24.05.2024
Tapahtumat ja matkailu

Pohjoisen kauneutta ihastelemaan

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Wasaline

Norjan Lofootit ja Ruotsin Lapin monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ovat yllättävän lähellä.

Kesä on vihdoinkin täällä. Nyt alkaa olla viimeinen aika tehdä erilaisia matkasuunnitelmia ja varauksia kesän matkojen suhteen.

─ Meillä kesä on tietysti kiireinen. Lisäämme juhannuksen jälkeen vuoroja niin, että ajamme viitenä päivänä viikossa vuorovälin neljä ja parina päivänä kolme kertaa, Wasalinen markkinointipäällikkö Markku Ikonen kertoo laivayhtiön kesäajasta.

Wasaline on vienyt matkustajia ja rahtia Merenkurkun yli 11 vuoden ajan, viimeiset kolme vuotta modernilla, erikseen tähän liikenteeseen suunnitellulla M/S Aurora Botnialla.

─ Olemme olleet alukseen erittäin tyytyväisiä. Sen päästöt ovat vähentyneet entisestään, kun olemme oppineet sitä ajamaan eri sääolosuhteissa.

Lofootit viehättää

Jo kaiken nähneille matkustajille voi Norjan rannikolta löytyä helmi, johon ei aiemmin matkoillaan ole törmännyt.

Lofooteille mennään katsomaan upeaa luontoa. Vuorten huiput kohoavat terävinä suoraan merestä.

Matkakohteena Norja on tunnetusti kallis. Lofooteilla voi loman tehdä edullisemmaksi yöpymällä hyvätasoisella leirintäalueella tai matkustamalla paikalle asuntoautolla tai -vaunulla.

Ylimääräiset matkarahansa kannattaa satsata unohtumattomaan valassafariin tai kalastusretkeen.

Uumajasta Lofooteille on matkaa pitkän päivän automatkan verran. Toki matkalla voi pysähtyä yöpymään Pohjois-Ruotsin monipuolisten ulkoilukeskusten luokse.

─ Monet suomalaiset tuntevatkin jo Ruotsin laskettelumahdollisuudet, mutta keskuksiin on tullut lisää kokeilemisen arvoisia aktiviteetteja myös muille vuodenajoille.

Lapsiperheiden riemua

Monen lapsiperheen kesän kohokohta on laivalle meno ja sillä matkustaminen Ruotsiin ja takaisin.

Vaikka pallomeristä laivoilla on paljolti luovuttu, on merimatka laivoilla tapahtuma, josta jää muisto pitkälle aikuisuuteen asti.

─ Järjestämme lapsiperheille erityisesti lomien aikaan lisäohjelmaa, jolloin maskottimme Wenni on laivalla seikkailemassa lasten kanssa. Heinäkuussa meillä on paikalla lastenohjaaja käynnistämässä leikkejä, sekä yksi lisätila, johon lapset voivat myös mennä leikkimään, askartelemaan ja viihtymään, pienten lasten isä Ikonen kuvailee ylpeänä.

Lapsiperheille matkustaminen kaikkien tavaroiden kera on usein kätevintä oman auton kanssa. Silloin ei ole sidoksissa aikatauluihin, ja suunnitelmien mahdolliset muutokset on helpompi toteuttaa.

─ Kyllähän omalla autolla on vaivatonta kiertää Pohjanlahtea ympäri, vaikkapa Korkearannikon upeille silloille tai Piitimen hiekkarannoille.

Tykyä ja kokousta

Jokaisella työpaikalla panostetaan entistä enemmän työntekijöiden työkykyyn ja työssä viihtymiseen. Tyky-päivät ja eri ympäristöissä järjestetyt kokoukset ja seminaarit luovat mukavasti vaihtelua arkiseen ahertamiseen.

─ Meidän valttikorttimme on erilaisen kokous- tai virkistyspäivän järjestäminen normaalin työpäivän ja -ajan puitteissa.

Ikonen kuvailee, miten tyky-ryhmä tulee laivaan aamiaiselle, siirtyy kokoustiloihin tekemään töitä yhdessä ja saapuu iloisina lounaalle upeissa merimaisemissa.

─ Ihmiset arvostavat vapaa-aikaansa niin paljon, että työpäivän mittainen tapahtuma on juuri passelin pituinen. Meillä se onnistuu.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kesä kesäristeily lähimatkailu laiva matkailu risteily wasaline

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset