Article image
Kimppu Kivaa -myymälällä laajentunut K-Rauta Seinäjoki haluaa olla mukana huolehtimassa asiakkaiden tarpeista aina kodin rakentamisesta merkkipäivien viettoon. – Kukathan kuuluvat myös arkeen, K-Rauta Seinäjoen ja Lapuan kauppiaat Arttu ja Päivi Heikkilä sekä Kimppu Kivaa -yrittäjät Aatu Aronen ja Nelli Koivunen sanovat. Kuva: Sirkku Kujala, Viima Visuals.
Kaupallinen yhteistyö

03.05.2024
Koti ja asuminen

Parhaat hetket rakennetaan yhdessä

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: Jenna Koivisto

Seinäjoen K-Rauta on paljon muutakin kuin rautakauppa. Perinteisen rautakauppa- ja puutavarapuolen lisäksi tarjonnasta löytyy Kimppu Kivaa -myymälä sekä maakunnan parhaat valikoimat grillejä ja komposteja.

K-Rauta Seinäjoki yllättää positiivisesti kävijänsä. Heti pääovista sisään tullessa aukeaa monipuolinen kodin tavaratalo. Paraatipaikalta löytyy Kimppu Kivaa -ketjun lippulaivamyymälä, jonka tuoreista leikkokukka- ja kukkakimppuvalikoimista löytyy sopivat poimittavat niin juhlaan kuin arkeen.

Kimppu Kivaa Seinäjoki
– Tämän helpommaksi ei kukkien ostamista voi tehdä, floristien tekemiä valmiita kukkakimppuja esittelevät K-Rauta Seinäjoen kauppiaspariskunta Päivi ja Arttu Heikkilä sekä Kimppu Kivaa -yrittäjä Aatu Aronen iloitsevat.

K-Rauta Seinäjoen kauppias Arttu Heikkilä kertoo, että idea Kimppu Kivaa -myymälästä kaupan sisällä tuli saunanlauteilla.

– Mehän rakennamme täällä päivittäin asiakkaan kanssa niitä pieniä ja isoja hetkiä kotiin. Oli se sitten saunaosasto, missä on hyvät löylyt ja mukava rentoutua, tai grilliterassi, jolla nauttia mukavista hetkistä, tuoksuista ja mauista yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Ne ovat sellaisia hetkiä, missä me haluamme olla mukana, Heikkilä sanoo.

Ensimmäistä omaa kotiaan tekevien asiakkaiden kanssa on päästy mahdollistamaan isojakin hetkiä omakotitaloprojektien myötä.

– Nyt pääsemme mukaan myös pienempiin mutta tosi merkityksellisiin hetkiin. Kukkakaupan myötä saamme olla mukana ihmisten merkkipäivissä ja juhlapyhissä, missä kukilla on merkittävä rooli, Heikkilä sanoo.

Kauppias Päivi Heikkilä vinkkaa viherkasvien ja kukkien tuovan iloa möys arkeen.

Heikkilän puoliso, kauppias Päivi Heikkilä lisää, että leikkokukilla saa pienellä rahalla iloa ja kauneutta myös arki-iltaan. Kimppu Kivaa -kukkakimput on suunniteltu niin, että ne sopivat miestenkin makuun ja ennen kaikkea, ovat helposti haettavissa. Kukat maksetaan K-Raudan kassalle.

Kimppu Kivaa -myymälän tulo Seinäjoelle oli vastaus asiakkaiden toiveisiin, sillä sen perään on kyselty jo kymmenisen vuotta.

– Huonekasvien, myös erikoisuuksien, lisäksi meiltä löytyy sesonkikukat, tarvikepuoli kotifloristeille sekä iso, 20 neliön kylmiö leikkokukille ja kukkakimpuille, Kimppu Kivaa -yrittäjä Aatu Aronen kertoo.

Kimppu Kivaa -yrittäjä Aatu Aronen
Kimppu Kivaa -yrittäjä Aatu Aronen kertoo sekä K-Raudan että Kimppu Kivaa -myymälän valikoimien täydentävän toisiaan hienosti.

Seinäjoen myymälän viherkasvipuoli on ketjun laajin. Valikoimaa täydentävät K-Raudasta löytyvät mullat, lannoitteet ja ruukut sekä puutarhapuolen puut, pensaat, perennat, kesäkukat, siemenperunat ja sipulit.

– Kukkien myyminen on varsinaista hyvän mielen kauppaa ja haaveenamme onkin rakentaa puutarhapuolesta elämys, jonne jokainen asiakas haluaisi poiketa ihan ilman ostoaikeitakin, Heikkilä sanoo.

Kesäkukkasesonki on vuoden kohokohta myös K-Raudan henkilökunnalle. Silloin puutarhamyymälä täyttyy väriloistosta, tuoksuista ja hyvästä mielestä, jota pääsee jakamaan myös asiakkaille.

K-Rauta Seinäjoki kauppiaspariskunta Arttu Heikkilä ja Päivi Heikkilä
Puutarhamyymälän avaus on koko talolle aina vuoden kohokohta. – Siitä se kesä alkaa. Ja kyllä sen asiakkaistakin huomaa, että he ovat samalla fiiliksellä, K-Rauta Seinäjoen ja Lapuan
kauppiaspariskunta Arttu ja Päivi Heikkilä sanovat.

Mitäs tänään grillattaisiin?

Saunomisen lisäksi kauppiaspariskunta nauttii grillaamisesta. Se näkyy myös K-Rauta Seinäjoen grilliosastolla, joka on eittämättä maakunnan suurin.

– Meillä on takuuvarmasti maakunnan paras ja suurin grillivalikoima. Löytyy sähkö-, kaasu-, pelletti-, hiili- ja brikettigrillit, mitä vain ikinä on. Yhtä suuren valikoiman perässä täytyy matkustaa joko Ouluun, Tampereelle, Turkuun tai pääkaupunkiseudulle, Arttu Heikkilä toteaa.

K-Rauta Seinäjoki kauppias Arttu Heikkilä ja laaja grillivalikoima
– Silloin kun ehdin, grillaan melkein mitä vaan, grillaamisesta nauttiva kauppias Arttu Heikkilä kehaisee.

Paitsi Heikkilät itse, myös muu henkilökunta on innostunut grillaamisesta.

– Kunhan vain asiakas tulee avoimin mielin ja kertoo meille, mitä haluaa tehdä, niin meiltä löytyy kyllä apua oikean grillin valintaan. Oli se sitten makkaranpaistoa tai perinteistä amerikkalaista BBQ-grillausta, niin meiltä löytyy alan ykkösbrändien tuotteet joka lähtöön, Heikkilä lupaa.

Kun grillauksesta oikein innostuu, nälkä kasvaa usein syödessä ja innostutaan myös rakentamaan terassia.

–  Meiltä löytyy siihenkin kaikki. Tarvitsee asiakas sitten terassille perustukset, rakennustarvikkeet, piharakennuksen, grillin, pitsauunin tai pihakalusteet, niin täältähän ne saa, ja tarvittaessa suunnittelu-, kuljetus- ja asennuspalvelut myös, Heikkilä sanoo.

k-rauta seinäjoki kauppias Arttu Heikkilä ja pitsauuni

Kauppiaan pikafocaccia

Pitsauunit ovat kasvattaneet suosiotaan. Joskus varsinaista pitsaa odotellessa vieraille maistuisi jo alkupala. Tässä kauppiaan erikoinen, alkupalaksi tai pääruoan lisukkeeksi sopiva pikafocaccia.
  • Otetaan pitsataikina ja tehdään siitä pitsankokoinen lätty
  • Päälle oliiviöljyä, merisuolaa, ripaus mustapippuria ja tuoretta rosmariinia
  • Paistetaan pitsauunissa saman tapaan kuin pitsa

Lopputuloksena on ”järkyttävän hyvänmakuinen leipä, joka toimii alkupalana tai pääruoan lisukkeena ihan mielettömän hyvin”, K-Rauta Seinäjoen kauppias Arttu Heikkilä vakuuttaa.

”Toteuttakaa rohkeasti unelmanne”

K-Rauta Seinäjoki on monipuolinen rautakauppa, josta saa kaikki rakentamiseen, remontoimiseen, sisustamiseen ja asumiseen liittyvät tuotteet ja palvelut.

Isointa roolia tuotevalikoimassa näyttelevät yhä rakennustarvikkeet, sisustus- ja pintamateriaalit sekä valaisimet, mutta myös piha- ja puutarharakentamisen sekä vapaa-ajanosaston valikoimia on laajennettu vuosi vuodelta.

– Ei löydy sadan kilometrin säteeltä toista kauppaa, joka pystyisi palvella näin laajasti kaikki tuotteet ja palvelut rakentamisesta remontointiin, asumiseen, sisustamiseen ja viihtymiseen, K-Rauta Seinäjoen kauppias Arttu Heikkilä pohtii.

Kattavan valikoiman lisäksi ehkä yksi merkittävin K-Raudan vahvuus on ammattitaitoinen henkilökunta. Joka osastolta löytyy ammattilaiset, jolta kysyä neuvoa.

Kauppiaspariskunta toivookin, että asiakkaat rohkenisivat unelmoimaan ja kertomaan myös hulluista unelmistaan.

– Oma koti ja piha tai parveke on ihan mieletön kangas, mihin jokainen voi maalata omannäköisiään tauluja. Me toivomme, että ihmiset rohkaistuisivat entistä enemmän tekemään oman näköisiään, persoonallisia koteja ja pihoja. Kaikkia sellaisia rohkeita ratkaisuja, jotka lisäävät viihtyvyyttä ja hyvinvointia kotona.

Olemme tänä päivänä täyden palvelun talo.

Omassa kodissa saa antaa luovuudelle vallan ja lähteä rohkeasti tekemään omannäköistään.

– Meiltä saa apua toteuttamisen. Tuotteet, joilla varmasti onnistuu ja ohjeet, millä pääsee alkuun. Ja kun rohkeasti lähtee vain tekemään, niin sitten sitä siinä oppii ja siitä se mopo sitten lähteekin käsistä, itsekin käsillä tekemisestä nauttivat Heikkilät varoittavat hymyssä suin.

– Kaikki eivät varmasti tiedäkään, mutta me myös suunnittelemme, keräilemme, pätkimme, kuljetamme kotiin ja asennamme, eli olemme tänä päivänä aivan täyden palvelun talo.

Samaan malliin täyttä palvelua myydään myös piha- ja puutarhapuolen asiakkaille.

– Meiltä löytyy tarvittaessa apu myös piharakentamisen eri osa-alueisiin.  Sekin on merkittävä apu monelle, että peräkärryä saa lainata ostosten kotiin kuljettamiseksi ilmaiseksi tai jos omasta autosta ei koukkua löydy, kauttamme järjestyy myös kuljetuspalvelu, Heikkilät vinkkaavat.

K-Rauta Seinäjoki ja Lapua kauppias Arttu Heikkilä

Kompostointi ei ole mikään peikko

K-Rauta Seinäjoesta löytyy laaja valikoima kompostoreita ja niihin liittyviä tarvikkeita.

– Meillä on Etelä-Pohjanmaan suurin kompostorivalikoima ja me osaamme auttaa alkuun kompostoinnissa. Kompostointi ei ole mikään peikko vaan se on hyvin yksinkertaista. Sen oppii kyllä, K-Rauta Seinäjoen kauppias Arttu Heikkilä lupaa.

Tärkeintä on, että kompostia syötetään säännöllisesti.

– Biojätettä ja kuiviketta pitää lisätä pareina säännöllisesti. Kun komposti saa ruokaa säännöllisesti, laadukas lämpökompostori pysyy käynnissä läpi talven.

Valikoimista löytyvät myös bokashi-ämpärit ja muut bokashointiin liittyvät tarvikkeet sekä biojäteastiat.

– Niin kaappiin asennettavat kuin lattialle kuin pöydällekin tulevat astiat, Heikkilä listaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.7/5 - (4 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset