Article image
Nuohous ja kiinteistöpalvelu NKH:n ammattilaiset Tomi Kriikkula, Jorma Keski-Huikku, Lassi Männikkö ja Jyri Keski-Huikku hoitavat niin nuohoukset, ilmanvaihdon puhdistukset kuin erilaiset kiinteistöpalvelutkin.
Kaupallinen yhteistyö

03.05.2024
Koti ja asuminen

Aina on hyvä aika nuohoukselle

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Matti Hautalahti

Kevät etenee ja kesä lähestyy. Nyt on aika puhdistaa lämmityskauden noet ja laittaa pihat kuntoon. Niissä sinua auttavat NKH:n asiakaspalvelulähtöiset ammattilaiset.

Nuohous ja kiinteistöpalvelu NKH tekee nuohouksia ja ilmanvaihtokanavien puhdistuksia ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella. NKH tarjoaa kilpailukykyistä kiinteistöpalvelua niin lähialueen yksityisasukkaille kuin taloyhtiöillekin. NKH:n ammattilaisilta onnistuu myös muun muassa puunkaadot, kantojyrsinnät ja lumenauraukset.

─ Olemme paikallinen yritys ja tarjoamme palvelua nopeasti ja asiakasta kuunnellen. Meidän palvelutarjoamamme on niin laaja, että pystymme tekemään melkein mitä vain, NKH:n yrittäjä Jyri Keski-Huikku takaa.

Viime talven pitkä ja ankara pakkasjakso muistutti nuohouksen tärkeydestä, kun useampi talo paloi Etelä-Pohjanmaalla.

Lassi Männikkö ja Jyri Keski-Huikku hoitavat pääasiassa nuohoukset ja ilmanvaihdon puhdistukset.

─ Osa paloista oli nokipaloja ja osa johtui asukkaiden omasta taidottomuudesta. Tarkistamme nuohouksen yhteydessä aina samalla tulisijojen kunnot ja varmistamme, että asiakkaan on turvallista käyttää niitä. Annan nuohouskäynnillä myös vinkkejä, miten asiakas saa tulisijastaan parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Asumiskustannuksiin voi vaikuttaa myös huolehtimalla ilmanvaihdon toimivuudesta.

– Hyvin huollettu ja puhdistettu ilmanvaihtokone on energiatehokas teko omalle kiinteistölle, kun se on vielä oikeanlaisissa säädöissä, Keski-Huikku kertoo.

Kestävää kehitystä edistäen

Nuohous on ympäristöteko, sillä puhdistamalla tulisijan se palaa tehokkaammin ja puhtaammin. Lisäksi puhdas tulisija kuluttaa vähemmän polttoainetta, jolloin energiakustannukset ovat pienemmät.

─ Noki on eristävä elementti, ja jos sitä on paljon tulisijassa tai lämmityskattilassa, se heikentää energian varastointikykyä, Keski-Huikku avaa.

Lämmityskausi alkaa olla lopuillaan ja nyt onkin hyvä aika nuohoukselle. Kun nuohouksen tekee keväällä tai kesällä, on tulisija syksyllä lähtövalmis uuteen lämmityskauteen. Samalla voi välttyä syksyn ruuhkalta.

Jorma Keski-Huikku (oik.) näyttää, kuinka puunsahaus onnistuu tehokkaasti vielä eläkkeelläkin.

─ Nuohoukselle ei ole yhtä oikeaa aikaa, vaan sen voi hyvin tehdä milloin vain.

NKH tekee tulisijoihin myös tulipesän korjauksia, hormien korjauksia ja putkituksia. Nuohouskäynnillä ammattilaiset arvioivat, mitä haljenneelle tai rappeutuneelle tulisijalle on tehtävissä. Jo pienellä korjauksella tulipesästä voi saada toimivan vielä vuosiksi.

─ Sen sijaan, että vanha tulisija vaihdettaisiin kokonaan uuteen, voimme korjata sen ja samalla olla edistämässä kestävää kehitystä.

Tiimi täynnä ammattitaitoa

NKH:n tiimin uusin vahvistus on Tomi Kriikkula, joka vastaa tällä hetkellä kiinteistöpalveluista. Kriikkulalta löytyy koneurakointitaustaa, ja hän on aikaisemmin tehnyt kolme vuotta rakennusalan töitä.

NKH:lla on panostettu kalustoon ja työvälineisiin.

─ Olen viihtynyt NKH:lla oikein hyvin. Täällä homma toimii ja muiden mielipiteitä kuunnellaan. Kalusto ja työvälineet ovat viimeisen päälle, ja uusia hankintoja tehdään aina tarvittaessa, Kriikkula kiteyttää.

Oman osaamisensa NKH:n tiimiin tuovat lisäksi Jorma Keski-Huikku, joka jaksaa edelleen eläkkeelläkin tehdä puunkaatoa ja kantojyrsintää sekä Lassi Männikkö, joka tekee pääasiassa nuohouksia ja ilmanvaihdon puhdistuksia.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.6/5 - (8 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset