Article image
Alavuden Kehitys Oy:n iloinen asiantuntijajoukko kannustaa yrityksiä ja yhdistyksiä ottamaan yhteyttä isoissa ja pienissä asioissa matalalla kynnyksellä. Fasadin talossa palvelevat Mauri Haapasaari, Annukka Mäenpää, Emilia Etula, Ulla Koivisto ja Ritva Raisio.
Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Alavuden Kehitys Oy koko seudun kehittäjä

Teksti ja kuvat: Minna Saloranta

Alavuden Kehitys Oy:n asiantuntijoiden tavoite on alueen yritysten ja elinkeinoelämän tukeminen ja kehittäminen. Se tarkoittaa alavutelaisten yritysten neuvontaa ja avustamista niin haasteissa, toiminnan kehittämisessä kuin tukien hyödyntämisessäkin.

Kaikki tieto ei ole yhdessä paikassa. Me olemme solmukohta, jossa ideaa voidaan lähteä viemään eteenpäin ja jonka kautta yrittäjät voivat löytää kumppaneita, kuvaa viestinnästä vastaava Annukka Mäenpää.

Toinen puoli toimintaa on seutua kehittävien hankkeiden suunnittelu ja hallinnointi. Sitä varten haistellaan tuulia ja tartutaan sitten toimeen.

– Parhaillaan käynnissä on kolme seudullista kehittämishanketta ja Alavuden alueen biokaasutuotannon mahdollisuuksia tutkiva hanke. Hankkeet tuovat alueemme kehittämiseen noin 250 000 euroa, laskee yhtiön toimitusjohtaja Ulla Koivisto.

PestuuMarkkinoista tuli tehokas kanava

Suunta tulevaan Kuusiokunnissa -hanke saatiin käyntiin E-P:n Liiton rahoituksella. Sen suurin hedelmä on PestuuMarkkinat.fi-sivusto, jossa yritykset ja kotitaloudet voivat ilmoitella tarjoamistaan töistä ja työtä etsivät osaamisestaan.

Kanava on osoittanut tehokkaaksi töiden ja tekijöiden linkittäjäksi. Sivuston meklari Ritva Raision tavoitteena on kaivaa esiin myös piilotyöpaikat.

– Pienestäkin pestistä rohkeasti vaan ilmoitusta sivulle, hän kannustaa.

Luontomatkailussa tilaa ideoille

Emilia Etulan luotsaama Kuuden tähden reitistö kuntoon! -hanke tähtää Kuusiokuntien alueen upeiden luontokohteiden infran kunnostamiseen ja reitistön käyttäjien palveluiden lisäämiseen. Käytännön apuna ovat Suomen Ladun paikallisten yhdistysten talkoolaiset.

– Täällä käy jo nyt kuusi miljoonaa turistia vuodessa. Tavoitteena on saada heidät viipymään pidempään, kertoo yritysasiantuntija Mauri Haapasaari.

– Kansallispuistoissa alkaa olla ruuhkaa, joten uusille luontokohteille on tilausta, sanoo Etula.

Satsaus luontomatkailuun avaa uusia mahdollisuuksia palveluiden tuottajille. Alue vetää etenkin perheitä.

– Matkailijat haluavat palveluita ja elämyksiä. Kannattaa miettiä, olisiko itsellä uusia ideoita hyödynnettäväksi, vaikka ei edes mieltäisi itseään matkailuyritykseksi. Pienikin idea voi olla matkailijan kannalta merkittävä, sanoo Koivisto.

Alavuden kehitys on tiiviisti arjessa mukana

  • Tieto lisää tulosta -hanke järjestää syksystä alkaen ilmaisia koulutuksia yrittäjien toivomista aiheista, erityisesti liiketoimintaosaamisesta ja tietotekniikasta. Lisätietoa Alavuden Kehityksen nettisivuilta.
  • Visit Alavus kertoo, mitä kaupungissa tapahtuu. Yhdistys, ilmoita toiminnastasi tai tapahtumastasi, ja me kerromme siitä sivuillamme kaikille (annukka.maenpaa@fasadi.com).
  • Suunnitteletko yrityksen perustamista tai tarvitsetko neuvoja yritystoimintaasi? Autamme kaikissa yrityksen elinkaaren kysymyksissä. Palvelu on luottamuksellista ja maksutonta.
  • Tarjoa työtä tai tarjoudu töihin osoitteessa PestuuMarkkinat.fi.
Jarmo Ylä-Vannesluoma
Alavuden Kehityksen asiantuntijat ovat olleet tukena ja neuvonantajana Jarmo Ylä-Vannesluoman yrittäjyyden erilaisissa vaiheissa. Tärkeitä ovat myös yhteiset matkat messuille.

Alavuden Kehitys yrittäjän kumppani

Yrittäjäkonkari Jarmo Ylä-Vannesluoman Jarte Steel Oy Vannesluomalla työllistää yrittäjän lisäksi kymmenen alumiinin ja ruostumattoman teräksen ammattilaista.

Yritys on erikoistunut prosessi-, elintarvike- ja lääketeollisuuden säiliöiden ja laitteiden valmistamiseen sekä Buster-veneiden korjaukseen. Täältä ovat lähtöisin muun muassa lukuisat meijereiden ja panimoiden, esimerkiksi Seinäjoen Valion ja Mallaskosken, laitteistot.

Hallissa työstetään mitä erilaisimpia tilauksia ja ratkotaan mitä ainutlaatuisempia ongelmia: viimeksi sitä, miten saada määrätyn muotoiseen tilaan 360 metriä kestoputkistoa. Työn alla oleva laitteisto saattaa joskus muistuttaa avaruusalusta. Avaruuteen asti Jarte Steel ei ole silti mitään toistaiseksi toimittanut.

– Kauimmaiset tilaukset ovat Amerikasta ja Indonesiasta.

Soitto Alavuden Kehitys Oy:n Maurille

Kiinteä ja korvaamaton kumppani yrittäjän arjessa on Alavuden Kehitys Oy. Yhteydenpito on tiivistä puolin ja toisin. Ylä-Vannesluoma sanoo toimintaa yrittäjäystävälliseksi ja asiantuntevaksi.

– Kun vastaan yksin yrityksestä, on tärkeä saada pallotella asioita luotettavien asiantuntijoiden kanssa. Jos vaikka mietin uutta tuotetta, soitan Maurille.

Ylä-Vannesluoma on kiitollinen siitä, miten yrittäjä pidetään ajan tasalla rahoitusmahdollisuuksista ja muista tärkeistä asioista. Yhtiötä onkin kiittäminen monista Jarte Steelin kehitysaskelista.

– Ensimmäiset koneet, ensimmäinen halli, ensimmäiset työntekijät. Kaikki on saatu liikkeelle sitä kautta. Yritykseni olisi kovin erilainen ilman Alavuden Kehitystä.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.5/5 - (8 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
Alavus Yrittäjä yrittäjyys

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset