Article image
Fysioterapeutti Sami Saari käy fysioterapiakäynneillä asiakkaiden kotona. Fysios Mehiläisellä on useita kotikäynneillä käyviä fysio- ja toimintaterapeutteja, jotka jalkautuvat Seinäjoen, Ilmajoen, Kurikan ja Ylistaron toimipisteistä.
Kaupallinen yhteistyö

26.01.2024
Terveys ja hyvä elämä

Kotitalousvähennyksen saa nyt myös kotona tehtävästä toiminta- tai fysioterapiasta

Teksti ja kuvat Hannele Norja

Vähennysoikeus koskee verovelvollisen itsensä lisäksi myös niitä, jotka ostavat hoidon samassa taloudessa asuvalle tai toisessa taloudessa asuvalle omalle vanhemmalleen.

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa ja enimmäismäärä 3 500 euroa.

– Tuon enimmäismäärä tullessa täyteen voi vähennysoikeuden siirtää puolisolle, Fysios Mehiläisen yksikön vastaava Juha Pannula sanoo.

Vähennyksen käyttäjä voi kodin sijaan asua myös palvelutalossa, hoivakodissa, ryhmäkodissa, senioritalossa tai muussa vastaavassa.

– Käytännössä ainoastaan sairaalahoidossa eli julkisen hoidon alla oleva ei voi vähennysoikeutta käyttää, yksikön vastaava Niko Vähämaa täsmentää.

Annikin fysioterapia alkaa omassa huoneessa tehtävillä liikkeillä. Loppuverryttelynä käydään käytäväkävelyllä tarkistamassa Nurmonjoen tilanne. Katso karusellikuvat!

Lääkärin lähetettä ei tarvita

Palvelun alussa fysio- tai toimintaterapeutti kartoittaa hoidon tarpeen.

– Tarkoitus on pitää yllä liikkumiskykyä sekä parantaa elämänlaatua ja toimintakykyä. Tavoite voi olla myös henkisen hyvinvoinnin edistäminen. Myös ravitsemusneuvonta kuuluu niin halutessa palveluun, Pannula lisää.

Vähämaa muistuttaa, että lääkärin lähetettä tai määräystä ei palvelun tai kotitalousvähennyksen saamiseksi tarvita. Laillistetun fysio- tai toimintaterapeutin oma arvio hoidon tarpeellisuudesta riittää

– Fysio- tai toimintaterapia voi sisältää myös kuntoutusta ulkona. Sitä painotetaan, mistä on eniten hyötyä, Vähämaa toteaa.

Leikkauksista kuntoutuville

Saadakseen kotitalousvähennyksen asiakkaan pitää maksaa veroja.

– Maksajana voi olla myös samassa taloudessa asuva omainen, Pannula korostaa.

Vähennyksen saa työn osuudesta. Matkakulut eivät vähennyksen piiriin kuulu.

– Me erittelemme laskussa työ- ja matkakulut.

Pannula uskoo verovähennystä käyttävien asiakkaiden olevan paljolti ikäihmisiä, mutta huomauttaa palvelun sopivan myös esimerkiksi leikkauksista toipuville.

– Myös samassa taloudessa asuvalle lapselle voi verovähennettävää terapiaa ostaa, hän lisää.

Asiakas ilmoittaa kotitalousvähennykseen oikeuttavasta työstä tehdyn laskun suoraan verottajalle. Ilmoituksessa on myös kerrottava missä hoito on tehty ja onko kustannuksia jaettu useamman henkilön kesken.

Pannula ja Vähämaa uskovat asiakkaiden hyödyntävän uutta, tämän vuoden alussa voimaan tullutta kotitalousvähennystä.

– Eihän tämä ole edes ikään rajattu etuus, he täsmentävät.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.1/5 - (15 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset