Article image
Ville Kosonen, Sini Ritamäki ja Arto Pantsu Etelä-Pohjanmaan LähiTapiolasta kertovat räätälöityjä henkilövakuutuksia löytyvän niin yrittäjille, maatalousyrittäjille kuin niille, jotka haluavat parantaa yleistä sosiaaliturvaansa. Pia Kotisaari sanoo säästämisen ja sijoittamisen olevan hyvä henkilövakuutuksen lisä.
Kaupallinen yhteistyö

10.03.2021
Työelämä ja yrittäjyys

Henkilövakuutusten tarve on ihmiselämän tavoin yksilöllinen

Teksti ja kuvat: Hannele Norja

Vaatimukset ja tarpeet henkilövakuutuksille ovat ihmisillä erilaisia. Kun vakuutusturvan puutteilta tai päällekkäisyyksiltä halutaan välttyä, on parempi kysyä asiaa ammattilaiselta. Tulevaisuuden turvaamiseen voi vakuutuksen lisäksi kuulua myös säästäminen ja sijoittaminen.

Yllätyksiin voi varautua

Vaikka sosiaaliturva on Suomessa hyvä, saattaa sairauden tai tapaturman mukanaan tuoma ansiotason pudotus tulla monelle yllätyksenä. Lisäksi työnantajan lakisääteisten vakuutusten sisällöt eivät ole välttämättä kaikille selviä.

– Henkilövakuutus paikkaa tuolloin tarpeellisen tai halutun ansiotason säilyttämistä tai mahdollisia sosiaaliturvan puutteita, myyntitiimin esimies Ville Kosonen LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalta
toteaa.

– Henkivakuutuksella taas varmistat sinusta riippuvaisten läheistesi pärjäämisen taloudellisesti, jos pahin sattuu, Kosonen jatkaa.

Hän toivoo ihmisten ottavan yhteyttä elämäntilanteesta riippumatta.

– Sopiva vakuutusturva pystytään räätälöimään henkilökohtaisen kartoituksen avulla. Asiakas aina itse päättää minkälaisen turvan hän haluaa ja mitä siitä on valmis maksamaan.

Sairauskuluvakuutus täydentää Kososen mukaan työnantajan tarjoamaa työterveyshuoltoa.

– Vakuutuksen turvin apuja on mahdollista saada niin erikoislääkärin palveluihin, lääkkeisiin kuin tutkimuksiinkin. Hoitomahdollisuuksien valinnanvara kasvaa, jolloin julkisen puolen mahdolliset jonot ovat vältettävissä.

Sairauskulu- ja tapaturmavakuutuksia otetaan Kososen mukaan vauvasta vaariin.

– Meidän sairauskuluvakuutuksemme on voimassa 80 ikävuoteen asti, tapaturma- ja matkavakuutus satavuotiaaksi. Lapselle sairauskuluvakuutuksen voi ottaa jo ennen lapsen syntymää.

– Kannattaa myös muistaa, että eläkkeelle siirryttäessä työnantajan tarjoama henkilövakuutusturva useimmiten päättyy.

Yrittäjä maatilansa tärkein voimavara

MATA- ja MYEL-vakuutukset ovat maatalousyrittäjän vakuutusten lakisääteiset pohjarakenteet.

– Niitten lisäksi ja niitä täydentämään meillä on tarjolla maatalousyrittäjille muita henkilövakuuttamisen vaihtoehtoja, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan maatilamyyntitiimin esimies Sini Ritamäki kertoo.

Olkoon kyseessä tapaturma, sairaus tai pahimmillaan kuolema, niin maatilayritys ei salli pitkiä toiminnan katkoksia.

– Hoitoketjun nopeus on asioista tärkeimpiä. Toiminnan nopea jatkuminen on tärkeä turvata, Ritamäki toteaa.

– Vakuutuksen saa myös lisäkulujen varalle, kuten työntekijän palkkaamiseen oman sairasloman ajaksi, Ritamäki jatkaa.

Ritamäki on tyytyväinen siihen, että maatilayrittäjät tiedostavat entistä paremmin ihmisen olevan konetta tärkeämpi maatilan voimavara.

– Maatilayrittäjät tiedostavat riskit hyvin, sillä taloudelliset vastuut ovat usein maatiloilla mittavia. Asiantuntijan kanssa keskustellen löytyy kyllä itselle ja tilan toimintaan sopivin ratkaisu, Ritamäki vakuuttaa.

– Niin kuin kaikissa, myös maatilayrittäjien vakuuttamisessa meille tärkeintä on löytää yksilöllisesti räätälöity vakuutusratkaisu.

LähiTapiola on Suomen suurin maatilayrittäjien vakuuttaja.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa palvelee asiakkaitaan koko Etelä-Pohjanmaan alueella. Kun haluat hoitaa vakuutusasiat kuntoon tai keskustella säästämisestä ja sijoittamisesta, onnistuu tapaaminen LähiTapiolan asiantuntijan kanssa kasvokkain, verkkotapaamisessa, tai puhelimitse.  Asiakkaiden käytössä ovat myös monipuoliset mobiili- ja verkkopalvelut.

Katse yrittäjän tulevaisuuteen

Reitti yrittäjäksi voi käydä monen eri elämäntilanteen tai elämänvaiheen kautta.

– Olkoon reitti mikä tahansa, yrittäjän on tärkeä huomioida, että hänen on rakennettava henkilöturvaratkaisunsa itse, yritysmyyntitiimin esimies Arto Pantsu LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalta toteaa.

– Pakollinen yrittäjien YEL-vakuutus ei aina välttämättä, tai kaikille, riitä. Jos yrittäjä sairastuu tai tapaturmaisesti loukkaa itsensä, voi taloudellinen toimeentulo notkahtaa.

Yrityksen toiminta on myös vahingon sattuessa turvattava.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan asiantuntija kartoittaa yrittäjän kanssa juuri hänelle ja hänen yritykselleen sopivimman yksilöllisen vakuutusratkaisun.

– Mitään vakiopakettia yrittäjien henkilövakuuttamiselle ei ole olemassa, sillä jokainen heistä on uniikkitapaus, Pantsu sanoo.

– Me kartoitamme yritysten tilanteen ja tarpeet yksilöllisesti ja tarjoamme vakuutusratkaisun.

Pantsun mukaan yrittäjä herää liian usein karuun todellisuuteen, silloin kun vahinko on jo tapahtunut.

– Me haluamme toimia etupainotteisesti ja katsoa myös yrittäjän tulevaisuuteen.

Sijoittaminen on hyvä lisä henkilövakuutuksen rinnalle

Säästäminen ja sijoittaminen ovat osa tulevaisuuden ja talouden turvaamista.

– Säästämisen ja sijoittamisen suosio on kasvanut ja matala korkotasokin on lisännyt kiinnostusta, sijoitusasiantuntija Pia Kotisaari sanoo.

Hänen mukaansa sijoittaminen sopii kaikille ja vaihtoehtoja löytyy pienistä kuukausisäästöistä aina isoihin kertasummiin asti.

– Kun sijoittamisen aloittaa ajoissa, on pienelläkin kuukausisummalla mahdollista kerryttää pitkän ajan kuluessa hyvä pesämuna. Kuukausisäästäminen on todella suosittua.

Kotisaaren mukaan jokainen voi kohdallaan miettiä, onko ennakkoon varautuminen
kannattavaa.

– Keskustelu sijoittamisesta on muuttunut vuosien saatossa entistä avoimemmaksi. Siitä on tullut nyt jopa muotia, Kotisaari toteaa.

Kotisaaren mukaan säästämistä tai sijoittamista harkitsevan kannattaa turvautua asiantuntijan neuvoihin, sillä vaihtoehtoja löytyy kaikille, opiskelijoista eläkeläisiin.

– Sopiva vaihtoehto löytyy asiakkaan kanssa keskustelemalla eli rohkeasti vain meihin yhteyttä, Kotisaari vakuuttaa.

Vakuutuspalvelut tarjoavat LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö. Sijoituspalvelut tarjoavat LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö, LähiTapiola Varainhoito Oy ja LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy.

TerveysHelppi auttaa joka päivä

Tapaturman tai sairauden yllättäessä saat apua LähiTapiolan TerveysHelppi -palvelusta, jossa sairaanhoitajat ja etälääkärit vastaavat joka päivä klo 7-23. Jos asian hoitamiseen kuitenkin tarvitaan lääkärin vastaanottoaikaa hoitolaitoksessa, aika varataan puolestasi ja samalla yhteydenotolla saat myös korvausasiasi vireille. Palveluun pääset osoitteessa lahitapiola.fi/terveyshelppi.

TerveysHelppi-palvelu on tarkoitettu terveys-, sairauskulu-, tapaturma- ja matkavakuutusasiakkaillemme ja sen tuottaa Mehiläinen Oy.

Henkilövakuutus LähiTapiolassa:

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (4 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset