Article image
Samuli Reinikka, Markus Latvanen, Janne Taka, Toni Lahti ja Tomi Halkola iloitsevat, että asiakkaat ovat löytäneet nyt myös Ylistaron Hotmotorin autoihin laajentuneet huolto- ja korjaamopalvelut.
Kaupallinen yhteistyö

15.09.2023
Autot ja liikenne

Mikä muille on mahdotonta, on meille vain hiukan hidasta

Teksti ja kuvat: Liina Hautanen

Mitä syntyy, kun yhdistetään autopuolen opettajan tietotaito kokeneisiin merkkihuoltajiin ja tuodaan heidät Ylistaroon? Kovatasoinen huoltamo, jossa työt pystytään tarjoamaan asiakkaalle kaupungin hintoja edullisemmin.

Ylistarolainen Hotmotor Huolto huoltaa niin autot, moottoripyörät kuin mönkijätkin. Huoltamo perustettiin reilut kaksi vuotta sitten jo 25 vuotta toimineen moottoripyöräliikkeen ja -huollon kylkeen.

Yrittäjä Janne Taka on tyytyväinen löytämiinsä työntekijöihin.

– Pyöritämme tätä yhdessä kuuden hengen porukalla. Kaikilla oli tahtotila päällä, että tämä korjaamo laitetaan loistamaan ja loistamaan se on saatu, Taka kertoo.

Hotmotor Ylistaro

Huoltamon sijainti päätien varrella on hyvä.

– Osumme sopivasti monen työmatkan varrelle, jolloin asiakas voi jättää autonsa meille huoltoon päiväksi ja jatkaa matkaansa sijaisautolla, Taka vinkkaa.

Hotmotor Huolto auttaa myös silloin, kun autoa ei pysty ajamaan.

– Meiltä löytyy siirtokalustoa, jolla voimme noutaa auton.

Toni Lahti Hotmotor Service Ylistaro
Ajoneuvoasentaja Toni Lahti viihtyy monipuolisessa työssään.

Varaosat tunnissa

Hotmotor Huolto on monimerkkihuolto, jossa onnistuu kaiken merkkisten autojen huollot ja korjaukset. Määräaikaishuolloissa noudatetaan valmistajan ohjeita ja huolto-ohjelmaa, joten tehdastakuu pysyy voimassa.

– Olemme KL-ServicePartner, minkä ansiosta alkuperäiset Mercedes‐Benz‐, BMW‐, Volvo- ja Audi -varaosat saadaan meille parhaimmillaan tunnissa KL:n Seinäjoen varastolta, Taka kertoo.

Myös muiden merkkien varaosatilaukset onnistuvat. Joskus voi olla kannattavaa vaihtaa rikkoutuneen tilalle laadukas tarvikeosa.

– Alkuperäisosilla voi saada vähän pidemmän elinkaaren, mutta usein laadukas tarvikevaraosa on riittävän hyvä. Emme me täällä suostu huonolaatuista osaa laittamaankaan, sillä niin työlle kuin osille annetaan takuu, korjaamopäällikkö Tomi Halkola sanoo.

Tomi Hakola Hotmotor Service Ylistaro
Tomi Halkola on suorittanut autoalan erikoisammattitutkinnon. Pitkän käytännön työkokemuksen lisäksi Halkola on toiminut 10 vuotta opetuspuolella kouluttaen mm. autoalan sähköturvallisuutta sekä hybridiautojen korjaamista. – Meillä ei arvuutella, vaan tutkitaan ja löydetään viat, Halkola lupaa.

Moderni diagnostiikkalaitteisto

Uusin investointi vianhakuun ja päivityksiin on Hella Gutmann -laitteisto, joka takaa pääsyn uusimpien autojen palomuurien läpi.

– Samalla saatiin moottoripyörähuollon puolelle kattava testeri mahdollistamaan kaikkein uusimmankin kaluston vianhaut ja korjaukset. Myös tehdasyhteydet ja alkuperäisten tehtaan ohjelmien käyttö ovat nyt mahdollisia.

Pikahuolto auttaa heti

Pienet työt, kuten lampun tai pyyhkijänsulkien vaihdot hoidetaan heti. Samoin vikakoodien luennat. Jos vika vaatii korjausta, varataan siihen aika. Isommatkin korjaukset hoituvat usein nopeasti, sillä kaksi neljästä asentajasta on aina pikahuoltovalmiudessa.

– Tälläkin viikolla on kaksi autoa tuotu illan aikana pihaan ja heti seuraavana päivänä saatiin kummatkin kuntoon, Halkola kertoo.

autohuolto autokorjaamo Hotmotor Service Ylistaro
Hertta-tyttärelle isä Samuli Reinikan työpaikka on tullut tutuksi pienestä pitäen.

Juuri nyt työllistävät autojen lisälämmitinasennukset sekä ilmastointihuollot. Hotmotor Huollolta löytyy myös renkaiden nelipyöräsuuntauslaitteet.

– Ohjauskulmat pitää suunnata aina, kun joku osa vaihdetaan, joten hankimme laitteen, vaikka se arvokas onkin. Nyt voimme hoitaa suuntauksen samalla käynnillä eikä tarvitse sanoa asiakkaalle, että vika on korjattu mutta käy jossain säädättämässä, Halkola sanoo.

– Aika usein jäisi muuten ohjauskulmat tarkistamatta ja sitten ihmetellään, miksi rengas kuluu, Taka uskoo.

Toni Lahti Hotmotor Service Ylistaro
Ajoneuvoasentaja Toni Lahdella on juuri työn alla sylinterin kokoaminen.

Tutkitaan ennen kuin huhkitaan

Kaiken a ja o on vian kunnollinen tutkiminen.

– Osia ei mennä suin päin vaihtelemaan, vaan aina koitetaan etsiä asiakkaalle se järkevin vaihtoehto. Myöskään lisätöitä ei tehdä ilman asiakkaan lupaa, Halkola kertoo.

Samuli Reinikka Hotmotor Service Ylistaro
Kaikilta Hotmotorlaisilta löytyy omaa harrastuneisuutta harrasteautoihin. – Innostusta ja motivaatiota löytyy siis varmasti, isyyslomalta Hertta-tyttärensä kanssa piipahtamaan tullut ajoneuvoasentaja Samuli Reinikka vinkkaa. Reinikka on ehtinyt työskennellä pitkään myös sähkö- ja hybridiautojen parissa.

Pelkästään kaupunkia edullisempien hintojen perässä ei Ylistaroon tulla.

– Meiltä löytyy kaikilta erikoisosaamista merkkiautohuoltojen lisäksi muun muassa harrasteautoista, itse Ford Mustangeihin ja muihin jenkkiautoihin erikoistunut Halkola vinkkaa.

– Erikoisautoja tuodaan välillä pitkienkin matkojen takaa. Helsingistä ja Kalajoelta tuli juuri erikoisautot hyvän laadun ja palvelun takia, niin kyllä se kertoo jotain, Taka toteaa tyytyväisenä.

jt-laite moottoripyöräliike Ylistaro

Jo 25 vuotta moottoripyöräkauppaa

Janne Taka on tehnyt moottoripyöräkauppaa Ylistarossa jo 25 vuotta. Asiakaskuntaa on siinä ajassa ehtinyt tulla ympäri Suomea.

Aina ei pelkillä kotimaisillakaan ole pärjätty.

— Kauimmainen asiakkaamme on tainnut tulla Ranskasta. Siinä sitten kasattiin englanninkielentaidot porukalta nippuun, laitettiin pyörä kuntoon ja mies sai jatkaa tyytyväisenä matkaansa kohti Lappia, tai mihin lie menikään, Taka muistelee.

Visiitistä on muistona kuva, jossa asiakas poseeraa moottoripyöränsä kanssa niin, että rekisterikilpikin näkyy.

Monesta asiakkaasta on tullut vuosien kuluessa myös ihan kavereita.

— He ovat monesti yrittäjiä itsekin ja siinä samalla vaihdetaan ajatuksia ja huolletaan pyöriä, kun pysähtyvät moikkaamaan, Taka kertoo.

Toiveena BMW-merkkihuolto

Hotmotor Huolto on virallinen Hondan moottoripyörien ja mönkijöiden merkkihuolto, mutta myös BMW:n maahantuojan kanssa on neuvottelut käynnissä.

Merkkihuoltostatuksen saamiseksi on asiakaslähtöinen syy.

– Sesonkiaikana meillä on melkein päivittäin joku BMW:llä moottoripyöräilevä asiakas tässä. Heille kun pääsisi tekemään vähän enemmän, se olisi kova juttu, Taka kertoo.

Tällä hetkellä lähimpään viralliseen BMW-merkkihuoltoon täytyy ajaa Ylistarosta 200 kilometriä, vaikka mihin suuntaan lähtisi.  

– Meiltä löytyy Bemareista todella kova ammattitaito ja on testerit ja muut olemassa, että merkkiä vaille valmiina täällä jo ollaan asiakkaita palvelemassa, Taka toteaa.

Hotmotor Service autokorjaamo Ylistaro
Asiakkaat yllättyvät usein positiivisesti. – Monesti vika saati korjauksen hintalappu ei ole ollenkaan niin iso, kuin asiakas on etukäteen pelännyt, yrittäjä Janne Taka (oik.) kertoo.

Moottoripyörän talvisäilytys 99€ / talvi, kun varaat meiltä syys- tai keväthuollon pyörällesi!

  • Kysy lisää: 050 300 7656, tai: huolto@hotmotor.fi

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.6/5 - (22 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset