Article image
Hyvä pointti -podcastit äänitettiin Sound Aces -studiolla Seinäjoella. Kuvassa maa- ja kotitalousnaisten Terhi Välisalo ja Asta Asunmaa sekä Liina Hautanen ja Jaakko Jokela I-Medioilta.
19.05.2021
Terveys ja hyvä elämä

Hyvä Pointti -podcastien teemana kestävä kehitys

I-Medioiden Hyvä Pointti -podcastin ensimmäisen tuotantokauden pääteemana on kestävä kehitys.

Hyvä Pointti podcastin yhdeksässä jaksossa käsitellään teemaan liittyviä mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita pohjalaisten yritysten kautta monesta eri näkökulmasta.

Jakso 1: Villiruokaa ja vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen
Maa- ja kotitalousnaisten Asta Asunmaa ja Terhi Välisalo kertovat muun muassa villi- ja lähiruuasta sekä antavat vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen.

Jakso 2: Miljöötsunamilla ilmastonmuutosta vastaan
Miten kuluttaja osaisi valita ostoksensa mahdollisimman vastuullisesti? Mitä tarkoittaa miljöötsunami myymälöissä? Muun muassa näistä kertovat EP:n Osuuskaupan Market-kaupan ryhmäpäälliköt Jussi Järvinen ja Jukka Matikainen.

Jakso 3: Ruokahävikin vähentäminen ja kalavallankumous
Miten Eepeellä vähennetään ruokahävikkiä? Miten verkkokauppa kehittyy ja mitä tarkoittaa kalavallankumous? Vieraina EP:n Osuuskaupan Market-kaupan ryhmäpäälliköt Jussi Järvinen ja Jukka Matikainen.

Jakso 4: Suomen lippu pakkauksessa ei aina kerro koko totuutta
Jaksossa maa- ja kotitalousnaisten Asta Asunmaa ja Terhi Välisalo kertovat muun muassa luomutuotteista ja pakkausmerkintöjen harhaanjohtavuudesta. Suomen lipulla varustettu tuote ei olekaan aina kotimaista tuotantoa. Lisäksi saadaan ammattijärjestäjän vinkkejä ja jutellaan juustohöylä-periaatteesta.

Jakso 5: Terveys ja työssä jaksaminen
Miten selvitä hyvinvoinnista kaiken kiireen keskellä? Entä mitä tehdä, ettei stressi ota elämästä valtaa? Miten isoja huolenaiheita, kuten ilmasto- ja korona-ahdistus voi käsitellä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin ovat vastaamassa työterveyshuollon erikoislääkäri Minna Pihlajamäki ja yleislääketieteen erikoislääkäri ja diabetologi Karita Sadeharju.

Jakso 6: Miten huonekalut saadaan kestämään vuosikymmeniä?
Miten huonekalujen suunnitteluprosessi on muuttunut vuosien saatossa? Millä keinoin kalusteet saamaan kestämään hyvinä vuosikymmeniä? Muun muassa näihin kysymyksiin on tässä jaksossa vastaamassa Pohjanmaan Kalusteen Sami Viitala.

Jakso 7: Miten selvitä isosta työkuormasta ja etätöistä?
Miten selvitä koko ajan kasvavasta työkuormasta ja kiireestä? Mitkä ovat etätyön hyvät ja huonot puolet? Entä milloin kannattaa olla huolissaan omasta työkyvystään? Vieraina työterveyshuollon erikoislääkäri Minna Pihlajamäki ja yleislääketieteen erikoislääkäri ja diabetologi Karita Sadeharju.

Jakso 8: Kannattaako vanhaa nahka-sohvaa säästää ja miten valita uusi sohva?
Miten ekologisuus ja ympäristötietoisuus näkyvät pohjalaisen huonekaluyrityksen arkipäivässä? Millä perusteella sohva kannattaa valita? Vieraana Pohjanmaan Kalusteen Sami Viitala

Jakso 9: Mistä löytää motivaatiota liikuntaan?
Miten voit huolehtia paremmin itsestäsi ja omasta hyvinvoinnistasi? Miten tärkeää on arkiliikunta ja millä tavoin saada ponnisteltua itsensä liikkumaan? Vieraina työterveyshuollon erikoislääkäri Minna Pihlajamäki ja yleislääketieteen erikoislääkäri sekä diabetologi Karita Sadeharju.

Hyvä Pointti -podcast

Yhdeksän podcast-jakson pääteemana on kestävä kehitys paikallisten yritysten ja asiantuntijoiden näkökulmasta. Jaksot löydät hakusanalla Hyvä Pointti Spotifystä, Soundcloudista, Google Podcastista ja iTunesista.

Hyvä pointti -podcastia juontavat I-Medioilta Harri Puhakainen, Jaakko Jokela ja Liina Hautanen.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
hyvä pointti i-mediat kestävä kehitys podcast pointti

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset