Article image
Kaupallinen yhteistyö

26.11.2020
Koti ja asuminen

Paremman mielen joulutunnelmia

Teksti: Jaakko Jokela ja Atria
Kuvat: Atria

Joulun tunnelma lähtee hyvästä jouluruuasta ja rennosta tunnelmasta. Oleellinen osa joulutunnelmointia ovat myös joululaulut. Juuri näistä aineksista rakennetaan joulua myös Atrialla. Luvassa on aivan uusi tulkinta rakastetusta joulukappaleesta sekä reseptivinkkejä ja mielenkiintoisia vieraita vilisevä Joululive Facebookissa.

Atria Mestari Heidi Eerola
Atria Mestari Heidi Eerolan omaa joulupöytää juhlistaa aina joulukinkku, joka on hänen mielestään ehdottomasti joulupöydän kunkku.

Heidin helpot vinkit joulupöytään

Hunajainen inkivääri ryytisinappikuorrute kinkulle

1 dl hunajaa
1 dl ryytisinappia
1 tl suolaa
2 tl raastettua inkivääriä
1 dl panko- tai korppujauhoja

Poista kypsästä, jäähtyneestä kinkusta nahka. Sekoita hunaja, sinappi, suola ja inkivääri keskenään ja sivele seos kinkun pintaan. Ripottele päälle pankojauhot. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kuori saa kauniin värin.

pistaasipähkinä

Pistaasi-persimon-rosolli

1 rasia (550 g) Atria Rosollia
2 persimonia viipaleina
200 g fetaa tai pehmeää
vuohenjuustoa murusteltuna
1 granaattiomena
1 pistaasipähkinöitä karkeana rouheena

Lusikoi rosolli kulhoon tai vadille. Lisää persimonviipaleet ja juusto. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet ja pähkinät.

joulun tunnelma

Rakastettu Joulumaa uutena tulkintana

Joulumaa kuuluu kiistatta maamme rakastetuimpiin joululauluihin. Nyt tästä Juha Vainion sanoittamasta, ja Katri Helenan säveltämästä ja tutuksi tekemästä kappaleesta on julkaistu uusi herkkä versio, jossa duetoivat Laura Närhi ja Elias Kaskinen.

Kappaletta kuullaan Atrian joulumainonnassa ja koko musiikkivideo on katsottavissa osoitteessa www.atria.fi/joulu. Laura Närhi ja Elias Kaskinen innostuivat kovasti kuullessaan mahdollisuudesta lähteä versioimaan uudelleen tätä tunnelmallista jouluklassikkoa. Kappale toteutettiin Atrialle yhteistyössä Warner Music Finlandin BAS teamin kanssa.

Joululivestä vinkit joulupöytään

Laura Närhi ja Elias Kaskinen tavataan myös Joululivessä, joka nähdään Atrian Facebookissa keskiviikkona 16.12. klo 18.30.

Lifestyle-bloggaajana ja Satokausikalenterin toimitusjohtajana tunnetun Natalia Salmelan juontamassa Joululivessä jaetaan vinkkejä joulukinkun ja muiden jouluruokien kokkaukseen, ja jutellaan muutenkin joulun vietosta. Kokkauksesta lähetyksessä vastaavat Atria Mestarit Heidi Eerola ja Jarmo Ritvanen. Eerola kertoo odottavansa Joululiveä suurella innolla.

– On aivan mielettömän hienoa olla taas mukana. Uskon, että tästä tulee taas aivan huikea kokemus meille kaikille. Viime vuonna meillä oli mahtavan suuri joukko seuraajia ja toivon sitä tietysti myös tälle vuodelle, Eerola sanoo.

Reseptivinkkinsä joulupöytään Joululivessä jakavat MTV:n MasterChef-ohjelmasta tutut Dani Hänninen, Suvi Mantsinen ja Miki Puikkonen.

Luvassa ei ole pelkkiä suolaisia herkkuja, sillä pastry-kokkina tunnettu Suvi on luvannut kertoa reseptin jouluiseen ohukaisjälkiruokaan. Ja kun jouluna tapana on herkutella ehkä vähän liikaakin, on Kim Herold puolestaan luvannut jakaa Joululivessä täsmäjumppaliikkeet jouluähkyn selätykseen.

Kinkkurasvasta dieseliksi

Atria on tänäkin vuonna mukana joulun perinteisessä kiertotalouskampanjassa, Kinkkutempussa. Kampanjan avulla kierrätetään joulukinkun ja muidenkin jouluruokien paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi.

Osallistuminen on helppoa: Pakkaa paistinrasvat tyhjään kartonkipurkkiin ja kiikuta purkki lähimpään kierrätyspisteeseen. Kierrätyspisteet ja lisätiedot: kinkkutemppu.com.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
Joulu joululaulut kinkkurasvakampanja Seinäjoki

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset