Article image
Tero Mullola on Kastelli-talojen edustaja Seinäjoella ja Vaasassa. Vaasan edustajaksi hän tuli loppuvuodesta 2022.
Kaupallinen yhteistyö

09.03.2023
Koti ja asuminen

Sittenkin oma Kastellin Kuori-koti 

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Hannele Norja

Kastellin Kuori-koti kummitteli Peuran pariskunnan mielessä Tuusulan Asuntomessuilta alkaen. Yllättävä soitto käynnisti projektin, jonka tuloksesta nautitaan nyt Karhuvuoressa.

Seinäjoella Karhuvuoden uudella asuntoalueella skandinaavisen moderni Kastellin Kuori-koti kylpee keskitalven auringossa. Talon omistajat, Terhi ja Tommi Peura, ovat totutelleet uusiin maisemiin muutaman viikon ajan. Kastelli-talojen ajaton Kuori-mallin koti valmistui tammikuun lopussa.  

– Projektin aloituspalaverista kului tasan seitsemän kuukautta talon käyttöönottotarkastukseen. Suurimmat taloa koskevat ratkaisut teimme kesällä lomien aikana, Tommi kertoo.

Olohuoneessa istuvat Terhi ja Tommi Peura, kuvan etualalla myös koira ja kodin nimi kyltissä
Kastelli-talon valinta oli Tommi ja Terhi Peuralle selvää alusta alkaen. Kuori-talomallisto jäi mieleen asuntomessuilta vuodelta 2020.

Rakentamaan pariskunta päätyi hieman kuin sattumalta. Ensikertaa he eivät olleet asialla, sillä edellinen koti valmistui vuonna 2007 Seinäjoen Kertunlaaksoon. Pari vuotta sitten sen kaksi kerrosta ja reilut neliöt kävivät turhan suuriksi, sillä perheen tytär oli aikuistunut ja muuttanut jo omilleen. Kompaktimpi asuminen tuntui pariskunnasta oikealta.

– Myimme talomme ja ostimme pienemmän kodin nykyisen talon lähistöltä.  Olimme siihen tyytyväisiä, kunnes saimme puhelun viime vuoden tammikuussa. Kaupunki tarjosi meille tonttia, joka oli yllättäen vapautunut meille, vaikka olimme olleet alun perin jonossa sijalla 42, Peurat kuvailevat vuoden takaisia tunnelmia.

Harjakattoinen omakotitalo, jonka terassilla mies ja koira
Uuden kotinsa sijaintiin Seinäjoen Karhuvuoressa Peurat ovat tyytyväisiä. Kävelyetäisyydellä sijaitsevat Tanelinrannan kuntopolut, uimaranta, hiihtoladut ja Ruuhikosken golf-kenttä eikä matkaa ruokakauppoihinkaan kerry pitkästi.

Koti kuoren sisällä

Soitto käynnisti mietinnän, jonka aikana asiaa pohdittiin perin juurin. Into syttyi ensimmäiseksi Tommissa.

– Esitin Terhille oikeastaan vain yhden kysymys: Vieläkö kerran ruvettaisiin, Tommi hymyilee.

Myöntävän vastauksen jälkeen asiat etenivät nopeasti. Talomallista molemmilla oli mielessä vahva vaihtoehto. Tuusulan Asuntomessuilla vuonna 2020 katse oli kiinnittynyt Kastellin moderniin Kuori-nimiseen talomallistoon, josta messuilla esiteltiin kahta eri vaihtoehtoa. Yksikerroksinen asuminen kiinnosti Peuroja, sillä kaksikerroksisesta asumisesta heillä oli jo kokemusta.

Olohuoneessa juttelevat Tommi ja Terhi Peura sekä Tero Mullola
Keittiö sijaitsee talon päädyssä, jossa katto on yli viiden metrin korkeudessa.

Jo kohta Peura ottivat yhteyttä Kastelli-talojen Seinäjoen ja Vaasan edustajaan Tero Mullolaan, jonka kanssa asiasta alettiin neuvotella.

– Otimme yhden kilpailevan tarjouksen lähes vastaavasta kokonaisuudesta, mutta tietyt yksityiskohdat ja paketin hinta lopulta ratkaisivat valinnan Kastellin hyväksi. Kuori-mallin katto ja seinät muodostavat kehyksen kodin ympärille, Terhi kuvailee.

kuvituskuva

Avaraa tilaa ja omaa rauhaa

Peurojen 121-neliöinen koti edustaa Kastellin suosituinta rakentamisen tapaa; puurunkoista taloa. Kuori-talomallissa yhtenäinen, avoin tila sijoittuu talon toiseen päätyyn. Samasta päädystä, suuren ikkunan vierestä on kulku myös terassille, jossa auringosta voi nauttia vielä illallakin. Talon toisessa päässä sijaitsevat työ- ja makuuhuoneet, kodinhoitohuone sekä saunatilat.

Olohuoneeseen paistaa keväinen aurinko isosta sivuikkunasta
Kastelli Kuori-talossa valoisuus on yksi mallin tunnusomaisista piirteistä.

– Avaruus ja valoisuus kiinnostivat meitä. Pidän siitä, että talo jakautuu kahtia: toinen pää on rauhallinen ja toinen pää on yhtenäinen ja avoin. Huoneiden isot ikkunat tuovat luonnon lähelle, Terhi kertoo.

Keittiö on Puustellin mallistoa. Sen toteuttaminen yksilöllisesti, omistajien toiveiden mukaan, sujui helposti, sillä Puustelli kuuluu Kastellin kanssa samaan perheyritykseen.

Saunan lasinen ovi on raolla ja sauna näkyy oven takaa

– Kastelli-talojen valintaan meillä oli monia syitä. Isona toimijana Kastelli on luotettava myös näinä aikoina. Tiesimme kokonaisuudet, kuten sen, että keittiö ja kaikki kaapistot suunnitellaan joustavasti Puustellin kanssa ja sen että, että koko projektissa prosessi toimii. Pidimme laatupalavereita ja saimme talovalmistajan sisustussuunnittelijan avuksi jo hyvissä ajoin suunnitteluvaiheessa, jolloin monista yksityiskohdista päätettiin. Se oli jopa hauska vaihe ja saimme todella hyvää apua eikä kaikkea tarvinnut pähkäillä itse, Tommi perustelee.

Uusi omakotitalo talvisessa maisemassa
Peurojen talo lämpiää maalämpöpumpun avulla. Se on yksi Kastelli-talojen Energiafiksu-paketin vaihtoehdoista.

Tero Mullola kertoo Karhuvuoressa Kastelli-taloja nousseen jokaiselle uudelle kadulle. Syykin siihen on selvä.

– Kastelli-talot on Suomen ostetuin talomerkki jo 29 vuoden ajalta. Meillä on vahva markkina-asema niin Seinäjoella kuin Vaasassa.  

Miksi Kastelli-talo?

  • Kotimainen vakavarainen toimija, jonka omistaa 100-vuotias perheyhtiö Harjavalta Oy.
  • Suomen ostetuin talomerkki jo 29 vuotta. Yli 30 000 rakennettua omakotitaloa, markkinajohtaja vuodesta 1994.
  • Markkinoiden laajin talomallisto, joissa vaihtoehtoja niin edullisemmalle kuin luksusrakentamiselle. Monipuoliset toimitussisältövaihtoehdot ja mahdollisuus muokata talomalleja omien tarpeiden pohjalta.
  • Pientalorakentamisen edelläkävijä, Kastelli Energiafiksu minimoi uuden kodin ostoenergian tarpeen.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.6/5 - (12 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset