Article image
Arto Pihlaja katsoo tyytyväisenä, kun palvelupäällikkö Juho Tuomaala esittelee hänen autonsa uutta pinnoitusta, joka saa auton kiiltämään.
Mainos

03.09.2020
Autot ja liikenne

Keraaminen pinnoite suojaa autoa ja pitää puhtaana

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Jenna Koivisto

Auton maalipinnan suojaamiseen on nyt tarjolla erittäin kestävä suoja, joka helpottaa myös auton puhtaana pitämistä.

Hyllykallion ABC-Fixauksessa voidaan asentaa auton maalipinnan keraaminen pinnoitus.

– Se on vähän kuin vahaus, mutta huomattavasti kestävämpi ja nykyaikaisempi vaihtoehto. Kyseessä on kemiallinen pinnoite, joka on kestävin mahdollinen suojaus, mitä nykytekniikalla on mahdollista, kertoo ABC-Fixauksen palvelupäällikkö Juho Tuomaala.

Keskimäärin keraaminen pinnoitus kestää kolmesta viiteen vuoteen ja valmistaja antaa sille kolmen vuoden takuun. Maalinpintojen pinnoitusten hinnat lähtevät 250 eurosta.

– Sitä ei kuluta pesukemikaalit, kuten vahoja kuluttaa, vaan ainoastaan mekaaninen rasitus maalipintaan. Esimerkiksi lumiharjan käyttö vaikuttaa pinnoitteen lopulliseen kestoon.

keraaminen pinnoite autoon

”Auton pitää olla siisti”

Yrittäjä Arto Pihlaja ajaa Ford Mondeollaan noin 40 000 kilometriä vuodessa ja hänen autoonsa laitettiin arvokkaampi ja kestävämpi keraaminen pinnoitus syyskuussa.

– Se on loppupeleissä halvempi ja myös helpompi hoitaa, kun ei tarvitse vahata ja aina ostaa kalleinta pesua, Pihlaja perustelee.

Pinnoitus pitää auton siistinä, sillä pinta hylkii paremmin vettä ja likaa, jotka huuhtoutuvat ajaessa pois liukkailta pinnoilta.

– Auton pitää olla niin ulkoa kuin sisältä siisti, kun menen asiakkaiden luo. Se luo ensimmäisen vaikutelman, Pihlaja sanoo.

Keraaminen pinnoite on helppo tapa pitää maalipinta puhtaana

Keraamista pinnoitusta varten auto pestään ensin tarkasti käsin. Piki- ja rautahiukkaset poistetaan erikoisaineilla koko maalipinnasta.

– Jos siinä vaiheessa tuntuu vielä karheutta, niin auto käydään savestamalla läpi, joka poistaa viimeisetkin karheudet, Tuomaala kertoo.

Sen jälkeen vuorossa on kemikaaleista aiheutuneiden rasvojen poisto, jonka jälkeen autoa lähdetään koneellisesti kiillottamaan. Asennustyö kestää kokonaisuudessaan noin puolitoista päivää.

Auton pinnoitus

– Ensin otetaan koneellisesti kiillottamalla mahdollisimman paljon naarmuja pois ja sen jälkeen vielä viimeistellään hienommat pinnan virheet sekä naarmut pois. Sitten ryhdytään asentamaan pohjimmaista pinnoitetta ja sen kovetuttua asennetaan toinen pinnoite, joka viimeistelee autolle hienon ulkoasun.

ABC CarWash&Fixaus, Latvalantie 1, Hyllykallio

Puh. 010 764 9542 

Palvelut

  • Auton käsinpesu alk. 25 €
  • Vahaus alk. 80 €
  • Kovavahaus alk. 150 €
  • Koneellinen kiillotus alk. 150 €
  • Maalipinnan pinnoitus alk. 250 €
  • Sisäfixaukset alk. 80 €

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4/5 - (9 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
autohuolto autoilu Seinäjoki

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset