Article image
Kaupallinen yhteistyö

11.05.2023
Koti ja asuminen

Tunnelmallinen kesäpuoti on avannut ovensa Piirin Seuralassa

Sisarusten Ilona Lassilan ja Elina Laukkosen pitämä suosittu Piirin joulupuoti on saanut rinnalleen Designsunnuntai Kesäpuodin.

Kesäpuoti avasi ovensa Seuralassa 4. toukokuuta ja on auki aina 21. kesäkuuta saakka.

— On ihanaa, että saamme nyt pitää puotia avoinna myös kesäaikaan Seinäjoen Piirin historiallisella alueella Seuralassa, Ilona Lassila iloitsee. Joulupuodissa vierailleet asiakkaamme ovat toivoneet puotia myös kesäajalle, joten päätimme toteuttaa toiveen ja avata puodin alkukesäksi Seuralaan.

kesäpuoti

Piirin alueen portilla sijaitseva, vuonna 1928 valmistunut, juhlatilanakin toimiva Seurala -rakennus on tunnelmallinen ja kaunis paikka puodille. Pihapiirissä on runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja ja puotiin on esteetön pääsy.

— Seurala on tullut meille rakkaaksi paikaksi ja nautimme vanhan rakennuksen luomasta tunnelmasta sekä lattian narinasta. Tällaista tunnelmaa ei saavuta ostoskeskuksissa ja uusissa liiketiloissa, Elina Laukkonen pohtii. Seuralalla on myös pitkä historia osana Piiriä ja on hienoa saada olla osana sen tarinaa puodin kautta.

seurala

Puodissa kotimaisten yritysten tuotevalikoimaa

Seuralan juhlasaliin rakennettu puoti pitää sisällään lähes neljänkymmenen kotimaisen yrityksen tuotteita ympäri Suomen. Mukana on yrityksiä läheltä ja kaukaa. Lähimmät yritykset tulevat Piirin alueelta, vain muutaman kymmenen metrin päästä puotia. Mukana on Seinäjoen lisäksi yrityksiä myös lähikunnista, kuten Ilmajoelta, Laihialta, Isostakyröstä ja Vaasasta.

— Asiakkaamme arvostavat kotimaisuutta ja laadukkaasti valmistettuja tuotteita. Meille on tärkeää, että voimme tarjota puodissamme tuotteita yrityksiltä, joihin ei joka päivä törmää. 

— Plussaa on myös se, että täällä pääsee hypistelemään tuotteita, jota ei esimerkiksi verkkokaupasta tilattaessa voi tehdä, Laukkonen täsmentää.

Puodin laajasta valikoimasta löytyy muun muassa vaatteita aikuisille ja lapsille, koruja, printtituotteita kuten kortteja ja julisteita, kasseja ja pussukoita, koriste- ja käyttöesineitä, keramiikkaa sekä herkkuja ja kosmetiikkaa. Kesäpuodista voi hankkia myös kotimaiset lahjat kesän juhliin, valmistuville sekä kesäviemiset ja muistamiset ystäville.

Katso kuvat puodista!

Kahvila ja Vintage-huone

Lisäksi Kesäpuodissa asiakkaita palvelee kahvila sekä Vintage-huone. Kahvila sijaitsee puodin yhteydessä ja myös Seuralan puutarhassa on istuskelupaikkoja kahvitteluun ja ajanviettoon. Lähes kaikki kahvilan valikoimasta on gluteenitonta ja itse leivottua.

Katso kuvat kahvilasta!

Vintage-huone on pullollaan vanhoja tavaroita ja aarteita.

— Myymme siellä lavastuksissa ja somistuksissa käyttämiämme esineitä, muun muassa Lapua -elokuvaa varten hankittua rekvisiittaa, Laukkonen kertoo.

Katso kuvat Vintage-huoneesta!

Sisarusten luotsaama yritys Pistetehdas Oy on lavastanut Lapua -elokuvan lisäksi mm. Teatteri Hysteriassa esitettävän Mielensäpahoittajan ja tulevan lastennäytelmän Röllin lavastuksen ja puvustuksen. Lisäksi yritys toteuttaa tila- ja sisustussuunnittelua.

— Yrityksemme suunnittelee ja toteuttaa tapahtumasomistuksia, esillelaittoja sekä lavasterakentamista ja puvustamista. Vintage-huoneen tuotteet ovat eri produktioissa käyttämiämme tuotteita. Uudistamme jatkuvasti varastoamme ja olemme nyt valmiita luopumaan osasta varastoamme. Toivomme, että tuotteiden elämä jatkuu yhä ja ne pääsevät tuottamaan iloa uusissa kodeissa.

Sisarusten luova suunnittelutoimisto sijaitsee Piirillä

— Luova suunnittelutoimistomme sijaitsee Piirillä ja haluamme kehittää alueen toimintaa ja lisätä sen tunnettuutta omalla työllämme, Lassila kommentoi.

Piiri on aivan erityinen alue Seinäjoella. Vanhat rakennukset, kaunis puutarha ja alueella toimivat yritykset luovat yhdessä ainutlaatuisen paikan, jonne kaikki ovat tervetulleita. Olemme onnekkaita, että saamme työskennellä ja pitää puotia juuri täällä.

— Haluamme toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi Kesäpuotiin Piirille nauttimaan tunnelmasta ja viettämään aikaa yksin tai yhdessä ystävien kanssa.

Puoti on avoinna 4.5.–21.6.2023 (suljettuna 18.5). Ma-pe klo 10–18. La klo 10–16. Sunnuntaisin suljettu.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.9/5 - (9 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kahvila kesä kesäpuoti matkailu Piiri Seinäjoki

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset