Kaupallinen yhteistyö

29.10.2020
Tekniikka ja pelit

Kaikki kodinkoneet saa Euronicsiltä

Teksti ja kuvat: Miianella Herrala

Alajärvellä toimiva kodinkoneliike Euronics tarjoaa laajan valikoiman kodinkoneita esimerkiksi talonrakentajille.

Meidän laaja repertuaarimme isoja kodinkoneita, kuten kylmälaitteita ja pesukoneita eli nämä niin sanotut valkoisen linjan koneet, ovat jääneet vähän yllättävästi pimentoon. Moni paikallinen asukaskin saattaa tänne tullessaan hoksata, että hei teillähän on täällä vaikka mitä, kertoo myyntijohtaja Jukka Salmenautio.

Euronics ja Japo toimivat Kauppakadulla samassa kiinteistössä ja moni yhdistää edelleen myymälän lähinnä pienelektroniikkaan sekä puhelimiin ja tietokoneisiin. Näitä ja niihin liittyviä palveluita onkin tarjolla, mutta peremmältä myymälästä löytyy runsaasti suurempiakin kodinkoneita.

Etäohjatut laitteet ovat tulevaisuutta

– Kehittyvä trendi ovat etäohjatut kodinkoneet. Älypuhelimeen ladataan sovelluskaupasta applikaatio, jonka avulla puhelimella saa yhteyden robotti-imuriin. Sitten se määrätään kotitöihin vaikka työpaikalta käsin.

Imurin liikkeitä ja siivottua aluetta voi seurata kännykältä. Samoin toimii ilmanpuhdistin, jonka saa toimimaan puhelimen avulla.

– Uusinta uutta ovat sellaista älytekniikkaa sisältävät jääkaapit, joissa kameran avulla voi katsoa kauppareissulla mitä kaapista puuttuu, esittelee kodinkoneliike Euronicsin myyjä Antti Nelimarkka.

– Normaalin kahden vuoden laitetakuun lisäksi meillä on myynnissä lisäturva. Se tarkoittaa, että lisämaksusta laitteeseen saa kaksi vuotta lisää vastaavaa turvaa kuin laitetakuu antaa. Jotkut asiakkaat ovat hyppineet melkein ilosta ilmaan kun koneen hajottua he ovatkin saaneet ilmaisen korjauksen tai uuden koneen vanhan tilalle.

Kodinkoneliike Euronicsiltä Alajärveltä saa myös varsi-imureita, kuvassa pinkki varsi-imuri
Imurin ei tarvitse olla enää tylsästi harmaa. Niitä löytyy myös pinkkinä!

Uusinta uutta ovat sellaista älytekniikkaa sisältävät jääkaapit, joissa kameran avulla voi katsoa kauppareissulla mitä kaapista puuttuu.

Kivijalkakaupan etuna asiansa tuntevat myyjät

Paljon kodinkoneita ja elektroniikkaa voi nykyään tilata nettikaupasta, mutta erityisesti ongelmatilanteissa kivijalkakaupasta hankittu laite osoittautuu hyväksi valinnaksi.

– Meiltä hankittuihin laitteisiin saa aina neuvontaa ja ohjeita ja ihan suomen kielellä. Myös täysi asennuspalvelu on asiakkaalle helppo ratkaisu, ei tarvitse pähkäillä mistä löytyy tekijä.

– Kotiinkuljetuksen yhteydessä voimme viedä vanhat koneet pois, joten kierrättämään ei tarvitse lähteä. Toki Euronicsilläkin on verkkokauppa, asiakas voi tilata sieltä tavaraa ilman rahtimaksua tänne myymälään. Kotiinkuljetukseen meiltä löytyy kalusto.

Pesukoneisiin voi ladata valmiiksi reilusti ainetta ja se itse annostelee sopivan määrän.
Robotti-imurin liikkeitä on mahdollista seurata puhelimen avulla.

Kodinkoneliike on myös tärkeä työllistäjä ja työharjoittelupaikka Alajärvellä

Alajärven myymälä kuuluu Euronics-ketjuun, joka toimii 36 maassa ja on siten Euroopan suurin kodinkoneketju. Ketju rantautui Suomeen 2018 ja silloin entinen Tekniset-nimellä toiminut liike liittyi mukaan.

– Kauppakadun liiketilaa on laajennettu ja remontoitu toimivampaan suuntaan.
Koko konserni eli Euronics-myymälä, Japo Palvelut Oy ja Alajärven puhelinosuuskunta työllistää yhteensä 29 henkilöä. Japon myymälä toimii myös Töysässä. Euronics ja Japo ovat tuttuja monelle paikalliselle koululaiselle, sillä sinne on otettu vuosien varrella kymmeniä TET-viikkolaisia ja työharjoittelijoita.

– Näemme tärkeänä nuorten mahdollisuuden kokea eri yritysten arkea. Sen myötä heille muotoutuu kuva omasta mahdollisesta tulevaisuuden ammatista.

höyryhengityslaite
Höyryhengityslaite on suosittu työkseen puhuvien ja hengitysoireista kärsivien parissa.

Katso video!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4/5 - (5 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
asuminen kodin tekniikka kodinkoneet talonrakennus

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset