Article image
Keräämme lukijoidemme kokemuksia sähköautoilusta syksyn Autot ja liikenne -liitteeseen. Kuva: Liina Hautanen.
08.08.2023
Autot ja liikenne

Kysymme kokemuksia sähköautoista

Moni uuden auton ostamisesta haaveileva pohtii vaihtoehtona myös sähköauton hankintaa. Onko sinulla jo kokemusta sähköautoista? Kerro meille kokemuksistasi!

Keräämme lukijoiden kokemuksia sähköautoilusta. Onko vastaan tullut päivitysongelmia tai muita yllätyksiä, joihin et osannut etukäteen varautua? Miltä sähköautoilu on muuten tuntunut? Onko latauspaikoilla ollut ruuhkaa vai onko virtaa saanut aina silloin kun on tarvinnutkin?

Millaisia vinkkejä antaisit käytettyä sähköautoa ostaville? Tai millaisia kokemuksia löytyy uutena ostetun auton takuuhuollon toimivuudesta?

Kerro kokemuksistasi sähköauton parissa

Max. tiedoston koko: 16 MB.
Huomioithan, että liittämällä kuvan annat meille siihen julkaisuluvan. Liitäthän vain itse ottamiasi kuvia.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lukijoidemme kokemuksia

Tässä jo muutama nosto lukijoidemme lähettämistä vastauksista.

”Sähköautossa on vakuuttanut se järisyttävä energiatehokkuus sekä suorituskyky joka autolla on. Auton kiihtyvyyslukemat vastaavat lapsuuden haaveiden Ferrareita ym. ja sen myötävaikuttamana ohitukset esimerkiksi ovat nopeasti ohi ilman että tarvitsee varsinaisesti kaahailla. Toisaalta yllätti peräkärryn aiheuttama tuntuva kulutuksen kohoaminen…”

”Menossa toinen sähköauto, molemmat ostettu käytettynä Hollannista, Suomalaisen autoliikkeen kautta. Ensimmäisessa autossa oli Range extender eli bensamoottori helpottamassa matka-ahdistusta. 1. auto oli käytössä 5-vuotta, jonka jälkeen siirryin täys-sähköautoon. Ensimmäisessä autossa oli oikeastaan yksi varsinainen vika, jonka korjaus kesti pitkään, koska silloinen virallinen merkin huoltoliike ei osannut sähköistä vianhakua kunnolla. Vika saatiin kuitenkin korjattua, eikä muita vikoja tai häiriöitä ollut. Normaalia kuluvaa osaa tietysti meni, mutta huomattavasti halvemmalla pääsi näidenkin huolloissa kuin aikaisemmissa bensa autoissa. Nykyinen, vasta parin viikon ikäinen auto näyttääkin sitten sen ääripään, kun autossa ei ole varsinaista huolto-ohjelmaa ja virallisia huoltopisteitä Suomessa on vain muutamia. Toki merkillä on kiertäviä huoltohenkilöitä, mutta aika näyttää paljonko näitä tulee tarvitsemaan.”

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4/5 - (4 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
autoilu auton ostaminen autot sähköauto sähköautonlataus

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset