Article image
19.10.2019
Koti ja asuminen

Maaseutuasuminen voi kasvaa esimerkiksi etätyön mahdollisuuksien kasvaessa

Teksti: Harri Puhakainen
Kuva: Sami Gustafsson Kuvituskuva: Pixabay

Vimpelin nuori kunnanjohtaja Sami Gustafsson näkee etätyön tekemisen laajat mahdollisuudet saada väkeään menettäviin kuntiin lisää asukkaita.

Sami Gustafsson
Sami Gustafsson haluaa herättää uinuvat maaaseutupaikat kehittämään alueitaan uusien asukkaiden houkuttelemiseksi.

Koko Vimpeli saa tiedon Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafssonin Facebook-ryhmään lähettämällä viestillä.

– Se on todella edullinen formaatti vaikuttaa ihmiseen. Kuntatiedotusta voi aivan hyvin siirtää sellaisiin foorumeihin, jossa se tavoittaa mahdollisimman paljon ihmisiä, Gustafsson perustelee sosiaalisen median käyttöä julkissektorin toimijan viestinnässä.

Gustafsson aloitti Vimpelin kunnanjohtajana maaliskuussa 2019.

Gustafsson, 29, on Diplomatian ja Sotatieteiden maisteri Havaijin Hawaii Pacific Universitystä ja hän työskenteli ennen kunnanjohtajuuttaan kymmenen vuotta Puolustusvoimien palveluksessa.

Kaupungistumista vastaan taistelu on typerää

Gustafsson uskoo vahvasti, että suomalaisella maaseudulla on mahdollisuudet houkutella paluumuuttajia varsinkin pääkaupunkiseudulta takaisin.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

– Onko ihmisten elämälaatu esimerkiksi pääkaupunkiseudulla sitä mitä he haluavat. Jos ansiotulosta suurin osa menee pelkästään asumisen kustannuksiin, Gustafsson pohtii.

Maaseudulla asuminen ja eläminen on edullisempaa sekä ekologisempaa.

– Kun vihreät arvot yleistyvät koko ajan, niin niitä pitäisi maaseutujen paremmin hyödyntää. Täällä on lyhyet matkat eri palveluihin ja ansiotulosta jää rahaa panostettavaksi elämänlaatuun.

Maailmalaajuista kaupungistumisen trendiä vastaan on Gustafssonin mielestä turha taistella, mutta yksittäiset ihmiset voivat löytää vaihtoehdon kaupunkielämälle.

Myös yrityksiä voi houkutella

Gustafsson aloitti itse kunnanjohtajana kahvituokiot, jossa hän menee kutsusta vimpeliläisten yritysten ja yksityisten luo juomaan kahvit ja keskustelemaan.

Yrityksiä hän uskoo pystyvänsä houkuttelemaan luomalla Vimpeliin laadukkaita paikkoja, joissa ihmiset voivat työskennellä etänä.

– Olen varma, että siellä on asiakaskunta odottamassa. Meidän pitää vaan saada viestimme perille lähtökohtaisesti juuri noille ihmisille.

Peter Westerbackan luomissa verkostoitumispaikoissa ihmiset tekevät töitä ympäri maailman. Gustafsson ottaisi mallia niistä ja näkee, että vastaavanlaisia voisi aivan hyvin olla maaseudulla, jossa on vastaavat tietoliikenneyhteydet.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
asuminen henkilöt maaseutu vimpeli

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset