Article image
Toimitusjohtaja Aulis Latvala ja Ilmajoen yksikönjohtaja Timo Tuohisaari luotsaavat sähköasennustoimintaa ja –urakointia harjoittavaa Voima-asennusta.
Kaupallinen yhteistyö

16.11.2019
Koti ja asuminen

Monipuolista sähköpalvelua kotitalouksista teollisuuteen

Teksti: Hannele Norja Kuvat: Hannele Norja ja Jenna Koivisto

Pohjanmaan Sähköpalvelu Oy ja Voima-asennus Oy yhdistyivät nimen Voima-asennus Oy alle. Yritys tarjoaa sähköasennuksia ja -urakointia kotitalouksisista aina teollisuuskiinteistöihin saakka.

– Sähköasentajan työ on vaihtelevaa ja monipuolista. Yksi työpari päätyi hiljattain jopa mitalien arvoisiksi hengenpelastajiksi Lappajärven Kärnänsaaressa työskennellessään, toimitusjohtaja Aulis Latvala toteaa.

Pohjanmaan Sähköpalvelu Oy ja Voima-asennus Oy yhdistyivät loppuvuoden 2019 aikana Voima-asennus Oy:n nimen alle. Voima-asennus Oy on omistanut Pohjanmaan Sähköpalvelu Oy:n koko osakekannan vuodesta 2016 alkaen.

Sähköasennustoimintaa ja -urakointia harjoittavan yhtiön toimipaikat sijaitsevat Ilmajoella, Lappajärvellä ja Vimpelissä. Yhtiö palvelee asennustöissä Ilmajoki-Kurikka-Seinäjoki-Ylistaro alueella sekä Lappajärvi-Vimpeli alueella, urakoinnissa yhtiö toimii Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla.

– Päätoimialamme mukaan hoidamme sähköasennuksia ja -urakointia kotitalouksien pistorasian asennuksista teollisuustilojen sähköasennuksiin, Latvala sanoo.

Monipuolista palvelua

Voima-asennus Oy:llä on vuosikymmenten kokemus erilaisista sähköasennuskohteista toiminta-alueellaan. Viime vuosien työkohteita ovat mm. Seinäjoen Pihlajalinna, Vapaakirkko, Kiskankartanon kerrostalo, Alajärven monitoimihalli, Lappajärven S-Market ja Duudson Activity Parkin tilat Seinäjoen Ideaparkissa..

– Meitä työllistävät yksityisten lisäksi rakennusliikkeet, kunnat ja kaupungit sekä teollisuuden huoltosopimukset, Ilmajoen yksikönjohtaja Timo Tuohisaari kertoo.

Voima-asennus hoiti Duudson Activity Parkin sähköistystyöt uudessa Ideaparkissa.

Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 25 henkilöä. Pienasennukset ja vikakorjaukset sujuvat henkilökunnalta monipuolisesti.

– Yhteen hiileen puhaltava henkilökuntamme on kokenutta, ammattitaitoista ja hallitsee erilaiset kohteet. Tekniikka kehittyy kovaa vauhtia ja henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti. Yhtiö hakee aika ajoin palvelukseen myös uutta henkilökuntaa, joten sähköasentajan työstä kiinnostuneen kannattaa olla yhteydessä yritykseen, Latvala kertoo.

Led-valaisimien runsaudenpula

Tulevaisuudessa sähköasentajia tullaan kaipaamaan yhä enemmän mm. uusiutuvien energiaratkaisujen, ilmalämpöpumppujen ja aurinkopaneelien asennuksissa. Led-valojen hurja kehitys on lisännyt niitten suosiota ja tuonut valaistukseen erilaisia vaihtoehtoja.

– Nykyään valaistuksessa on rajana vain mielikuvitus. Led-valoista on tulossa jo neljäs sukupolvi. Kerta kerralta energiankulutus on pienentynyt ja valoteho lisääntynyt, Tuohisaari toteaa.

– Pakkaskestävyydeltään huonot energiansäästölamput olivat onneksi vain välivaihe.

Ledien hinnat ovat Tuohisaaren mukaan tulleet myös sen verran alaspäin, että niiden myyminen on nykyään helpompaa muutaman vuoden takaiseen aikaan verrattuna.

Vanhat vaihtoon

– Kaikkien remonttien suunnittelussa kannattaisi sähköasiat ottaa huomioon jo heti alkuvaiheessa. Se tahtoo monelta unohtua, Latvala harmittelee.

Sähkötyöt saattavat koitua ongelmaksi myös kodin muissa pienremonteissa. Vanhan ja uuden yhdistäminen ei aina ole ongelmatonta.

– Vanhat johdot saattavat koskemattomina kestää hyvin. Käsittelyssä ikääntyneet johtojen eristeet alkavat kuitenkin helposti rapistua. Siksi uuden pistorasian tai uuden valaisimen lisääminen vuosikymmeniä vanhoihin sähköasennuksiin ei välttämättä ole järkevää. Vuosikymmeniä vanhan sähköistyksen uusiminen on turvallisuudenkin kannalta ainoa oikea vaihtoehto.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
koti ja asuminen sähkötyöt

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset