Article image
Citymarket Ideaparkin kauppias Matti Suominen vakuuttaa, että munkkipossu tuo hyggevaikutuksen ja tekee työpäivästä paremman.
Mainos

25.03.2021
Tapahtumat ja matkailu

Citymarket Ideaparkista maakunnan maistuvimmat munkkipossut

Maailman suomalaisin herkku eli munkkipossu paistetaan Citymarket Ideaparkin Elosen leipomossa käsityönä omenahillotäytteellä.

Citymarket Ideaparkissa on tarjolla Elosen omalla perinteisellä reseptillä valmistettuja munkkipossuja, joissa käytetään suomalaisia raaka-aineita.

– Perinteisesti leivottu ja rasvassa paikan päällä paistettu sekä sokeroitu munkkipossu omenahillotäytteellä on ainoa oikea. Se kuuluu maailman suomalaisimpiin leivonnaisiin, kertoo Citymarket Ideaparkin kauppias Matti Suominen.

Ensimmäinen tuore ja herkullinen munkkipossu nautittiin Citymarket Ideaparkissa 10. maaliskuuta.

– Tästä lähtien 10. maaliskuuta on munkkipossun syntymäpäivä ja sitä juhlitaan meillä joka vuosi, Suominen lupaa.

Munkkipossu on maailman suomalaisin herkku

Munkkipossu eli posso on aito suomalainen herkku, jonka juuret ovat Kotkassa. Se sopii siis mainiosti maailman suomalaisimman kaupan valikoimiin.

munkkipossu
Munkkipossut paistetaan rasvassa, jossa ne saavat ylleen ruskean munkin kaavun.

– Ostamalla munkkipossun asiakas tekee samalla teon, jossa hän tukee suomalaista tuotantoa ja työtä. Meidän munkkipossumme on tehty suomalaisista raaka-aineista, suomalaisen perinteisen reseptin mukaan ja suomalaisella työvoimalla. Ei sen suomalaisempaa herkkuhetkeä olekaan, kuin nauttia munkkipossu Pauligin kahvin kanssa. Munkkipossun nimeen possu tulee siitä, että se näyttää possulta korvineen ja jalkoineen.

Ostamalla munkkipossun tuet suomalaista tuotantoa ja työtä.

Maailman suomalaisin herkku eli munkkipossu paistetaan Citymarket Ideaparkin Elosen leipomossa käsityönä omenahillotäytteellä.

– Leipurimme tekee munkkipossulle käsityönä korvat ja jalat. Kun munkkipossu pistetään rasvaan, niin se saa ylleen ruskean munkin kaavun.

Munkkipossun hyggevaikutus

Joupin Citymarketissa valmistettiin myös munkkipossuja ja kauppiaana siellä ollut Suominen aloitti jokaisen työaamun kahvilla sekä munkkipossulla.

– Koin voivani tosi hyvin, eikä paino noussut. Nyt tässä muuton yhteydessä oli parin vuoden tauko ja minulle on tullut muutama kilo lisää. Olen tehnyt johtopäätöksen, että lisäkilot johtuvat siitä, että lopetin munkkipossun syönnin, Suominen sanoo virne kasvoillaan.

Nyt hän aloittaa itselleen toimivan dieetin uudelleen, kun Citymarket Ideaparkissa tarjoillaan joka aamu sekä iltapäivä tuoreita munkkipossuja.

– Aamuisen munkkipossun jälkeen asioihin pystyy suhtautumaan hymyssä suin. Tämän hyggevaikutuksen olen huomannut, mutta tästä fyysisestä vaikutuksesta en ole ihan varma vielä.

munkkipossu
Leipuri Emppu sokeroi tuoreet suomalaisista raaka-aineista valmistetut munkkipossut. Kaikki työvaiheet tehdään Citymarket Ideaparkissa paikan päällä.

Legendaarinen marinadi

Citymarket Ideaparkissa on pitkälle yli 20 000 tuotteen valikoima.

– Kaupan tehtävä on tarjota asiakkaille oikeita mahdollisuuksia, mutta loppukädessä valinta on aina asiakkaan. Munkkipossu ilmentää hyvin kotimaista työtä ja tuotantoa. Ostamalla yhden munkkipossun voit tehdä ainakin kolme vastuullista valintaa, Suominen sanoo.

Pääsiäisenä tuoreen munkkipossun lisäksi ostoskoriin löytävät tiensä tuoreet kalat sekä lampaanliha.

– Kalamestarimme savustaa ja maustaa kalat itse. Lihaosastolla meillä on pääsiäislampaan marinadiresepti, joka on periytynyt jo edesmenneeltä liha- ja kalamestariltamme. Moni asiakas edelleen vaatii, että saa lampaanlihaa Keijon tekemällä marinadilla.

Citymarket Ideaparkin sisällä olevassa Artessa ravintolassa tarjoillaan maukas pääsiäisbrunssi, mikäli rajoitukset ja ohjeistukset sen sallivat.

– Haaveenamme on kattaa herkullinen pääsiäisbrunssi lampaineen ja muine herkkuineen. Pääisiäisbrunssin viiniksi Artessan kokkimme ovat valinneet Pirkka Amarone punaviinin, Suominen kertoo.

munkkipossu
Munkkipossut viedään heti tuoreina myyntiin, jolloin ne ovat parhaimmillaan. Munkkipossuja paistetaan Citymarket Ideaparkissa kaksi satsia, toinen aamulla ja toinen iltapäivällä.

Maistuisiko munkkipossu? Katso video!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (6 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
seinäjoen ideapark Seinäjoki

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset