Article image
Tanssikurssilla tangofinalistit pääsevät tutustumaan tanssijoiden tunnelmiin.
04.07.2019
Tapahtumat ja matkailu

Näin tehdään tangokuninkaallisia

Tangokuninkaallinen tekee paljon töitä ennen esiintymistään lauantai-illan finaalikonsertissa.

Tangokuninkaallisen kruunun päähänsä vetävä laulaja on käynyt läpi monipuolisen rumban ennen juhlavuoden käynnistymistä.

– Emme varsinaisesti etsi laulukilpailun voittajaa, vaan persoonaa, joka edustaa Tangomarkkinoita koko tulevan vuoden tapahtuman keulakuvana, Tangomarkkinoiden tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki pohtii Kruunun kantajan vaatimuksia.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Tuomarit seuraavat itse finalisteja useissa tapahtumissa ja esiintymisissä aina siitä lähtien, kun finalistit ratkeavat.

– Olen aikoinaan laskenut, että näen yhdeltä finalistilta noin 30 esiintymistä ennen kuninkaallisen valintaa, Haapamäki taustoittaa.

Henkistä valmennusta

Helsingin psykoterapiainstituutin ratkaisukeskeiset valmentajat Kati Kärkkäinen ja Mika Lindfors valmentavat kilpailijoita Keravalla kesäkuun alussa käydystä semifinaalista asti.

– Kilpailuasetelma on hyvin paineinen. Kilpailijoiden toiveet ovat korkealla ja matkalla on monia tekijöitä, joihin valmennuksella pyritään vaikuttamaan, Kärkkäinen kertoo roolistaan finalistien tukena.

Esiintyvän artistin arkeen kuuluu monenlaista sosiaalista edustamista, esiintymistä suurilla estradeilla suorissa televisiolähetyksissä sekä kokonaisuuden kanssa selviytymistä.

– Teemme pääasiassa yksilövalmennusta ja myös jonkun kerran kokoonnumme ryhmässä. Pidämme jo Keravalla pysähtymistuokion puhaltelemaan ulos siihen mennessä kasaantuneita paineita.

 Finalistien golfpäivä vahvistaa ryhmän yhteishenkeä ja saa ajatukset ainakin hetkeksi pois esiintymisestä.
 Finalistien golfpäivä vahvistaa ryhmän yhteishenkeä ja saa ajatukset ainakin hetkeksi pois esiintymisestä.

Kärkkäinen tekee yksilövalmennukset kuningatarehdokkaille ja Lindfors kuningaskilpailijoille.

– Tämä on ollut ihan toimiva systeemi jo jonkun aikaa, neljättä kertaa finalisteille henkistä tukea antava Kärkkäinen arvioi.

Tanssikursseja artisteille

Finalistit käyvät myös puolentoista tunnin mittaisen tanssikurssin tangoviikon aikana.

– Tanssikurssi on tarkoitettu auttamaan finalisteja siitä, minkälaista musiikkia halutaan tanssia. Kun laulajat ovat viihdyttäjiä ja esiintymässä yleisöä ja tanssimista varten, niin on hyvä avata sitä maailmaa mitä tanssiminen on, Haapamäki taustoittaa.

Tangoviikon aikana ryhmähenkeä kerätään myös puolen päivän golfretkellä.

– Sieltä haetaan kilpailijoiden tukea toisilleen ja sen vahvistamista. Vuosien saatossa olen kokenut, että kilpailijoita auttaa omassa esiintymisessä, kun kanssakilpailijoilta saa tukea ja kannustusta, Haapamäki selventää.

Henkisessä valmennuksessa finalisteja autetaan kestämään esiintyvän artistin ja tangofinalistin kilpailupaineita.

Myös Kärkkäinen vahvistaa tuen tärkeän merkityksen.

– Olemme Mikan kanssa mahdollisimman paljon mukana kaikissa kilpailijoiden tangoviikon tapahtumissa. Moni kisaaja on kommentoinut, että jo valmentajan näkeminenkin voi rauhoittaa ja muistuttaa suorituksen kannalta olennaisista asioista.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
tangomarkkinat

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset