Article image
Milla Kangas ja Oiva Nuojua nähdään Vaasan kaupunginteatterin Nunnia ja konnia -musikaalin päärooleissa.
Kaupallinen yhteistyö

29.06.2023
Tapahtumat ja matkailu

Milla Kangas ja Oiva Nuojua tähdittävät syksyn musikaalikomediaa

Kuvat: Heidi Rantanen

On jouluaatto 1977: Tähteydestä haaveileva Deloris van Cartier on saanut tarpeekseen konnapomo-heilansa Curtisin hidastelusta ja päättänyt nousta showbisneksen huipulle omin voimin. Yhtäkkiä hän sattuu gangsterien välienselvittelyn silminnäkijäksi ja menestyksen tavoittelu kääntyykin karkumatkaksi.

Deloriksena Vaasan kaupunginteatterin Nunnia ja konnia –musikaalissa nähdään Milla Kangas. Kokkolassa kasvanut helsinkiläinen freelancenäyttelijä palaa 10 vuoden tauon jälkeen Vaasaan.

– Odotan syksyltä maagista yhdessä tanssimisen ja laulamisen riemua. Meillä on upea jengi kasassa! Nunnia ja konnia tulee olemaan säihkyvä ja svengaava bilepläjäys. On todella mukava palata vierailemaan tauon jälkeen ja vieläpä musikaaliin, Kangas kertoo.

Konstaapeli Souther – joka on salaa ihaillut Delorista kouluajoista asti – keksii kätkeä avaintodistajansa nunnaluostariin. Abbedissalla on huolia jo ennestäänkin, sillä luostaria uhkaa lakkautus ja kappelista hierotaan jo kauppoja. Nyt uhkana ovat myös kostoa janoavat konnat!

Oulussa varttunut ja työn kautta vaasalaistunut näyttelijä Oiva Nuojua nähdään teoksessa Konstaapeli Southerina.

– Meillä nähdään syksyllä aivan mieletön Nunnia ja konnia -show, huikeaa svengaavaa musaa sekä rehtiä ja oikeasti hauskaa teatteria, Nuojua kertoo.

Deloris määrätään pitämään matalaa profiilia luostarin kuorossa, mutta kun yhteinen sävel löytyy, sisaria ei pidättele enää mikään. Mikä pidättelee konstaapelia? Ja kuka lopulta pidättää konnat?

Omaa tietä etsimässä

Nunnia ja konnia on kertomus oman polkunsa löytämisestä, hyväksytyksi tulemisesta sekä ystävyyden ja ilon voimasta. Ja tietysti rakkaudesta.

– Ricky Souther on hyväsydäminen poliisi, mutta ujo ja hermostunut, etenkin romanttisissa suhteissa. Hän haluaisi uskaltaa olla rohkeasti oma itsensä ja haaveilee rakkaudesta, Nuojua paljastaa roolistaan.

Kangas kuvailee Deloris van Cartieria hersyväksi voimapommiksi, jolla on hyvä sydän ja groove.

– Katsotaan mitä hänestä vielä paljastuu tässä harjoitusprosessin myötä, Kangas kertoo.

Nunnia ja konnia Vaasan kaupunginteatterissa. Ensi-ilta 9.9.2023.

nunnia ja konnia Vaasan kaupunginteatterissa
Näyttelijät Oiva Nuojua ja Milla Kangas.

Kysymystrio Nunnia ja konnia -pääparille

  1. Mitkä asiat ovat sydäntäsi lähellä?
  2. Miten olet päätynyt teatterimaailmaan?
  3. Mikä on suosikkiroolisi teatterissa tähän asti?

Milla Kangas

  1. Ihmiset, lähipiiri, syksy ja sauna.
  2. Kokkolassa oli hyvät harrastusmahdollisuudet ja ilmaisutaidon kurssilla kipinä, rakastunutta lehmää näytellessäni, heräsi. Siitä oli vielä pitkä polku musiikkiopintojen kautta Teatterikorkeakouluun.
  3. Täysin pitelemätön Benita Sanna Hietalan käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Aurinkoteatterin näytelmässä Tätiratsastajat. Benita vihasi Kokkolan murteella niin intensiivisesti, että tunnen hänet vieläkin luissani. Ihana hahmo.

Oiva Nuojua

  1. Teatterin tekeminen, yksinvaeltaminen, lasten kanssa puistoilu, avantouinti, Juventus, puujalkavitsit ja napolilainen pizza.
  2. En ollut lapsena kiinnostunut alasta ennen kuin lukiossa tehtiin musikaali. Siitä se kärpänen puraisi melko nopeasti. Seuraavana vuonna pääsin Oulun kaupunginteatterin West Side Story –musikaaliin ja se oli viimeinen niitti. Sen jälkeen ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin näyttelijän ura.
  3. Olen saanut tehdä tosi paljon ihania rooleja. Vaasassa näytellyistä nousee mieleen mm. Jonen rooli Juha Jokelan Sumu-näytelmässä, Jannen rooli Myrskyluodon Maijassa ja tietysti Baddingin rooli, joka oli ensimmäinen roolini Vaasan kaupunginteatterissa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset