Article image
Lapualla on liikettä ja väriä, ainakin taideyrittäjä Panu Hemmingin ympärillä.
Kaupallinen yhteistyö

02.06.2022
Tapahtumat ja matkailu

Vuokrausmaniaa, yrittäjyyttä ja taideseikkailua

Sata rautaa tulessa. Hemminki kiitää projektista toiseen.

Panu Hemminki on puuhaillut monenlaista. Taide on ollut pitkään lapualaisen Hemmingin työuran ykkösjuttu, mutta viime vuosina hän on kouluttautunut lisää ja löytänyt paikkansa terapeuttisessa työssä. Myös vapaa-ajalla virtaa riittää ja mies kiitää projektista toiseen.

– On mökkien, asuntojen, autojen ja kodinkoneiden vuokrausta, opintoja, maalausta ja taidenäyttelyitä, luettelee Hemminki ja kertoo elävänsä elämänsä parasta aikaa. On monenlaista mielenkiintoista tekemistä.

Vuokraustoiminta motivoi

Keväällä Panu Hemminki perusti nettisivuston nimeltä Vuokrausmania, joka alkoi taidelainausideasta. Laajennus muihin toimialoihin on tuntunut luonnolliselta. Onhan kierrätys on tämän päivän juttu. Kaikkea ei tarvitse itse omistaa.

– Tarkoitus on laajentaa toimintaa ja vastata kysyntään. Kannattaa tutkia, mitä sivustolta löytyy ja jos ei löydy niin se voidaan hankkia, hän kertoo ja esittelee samalla Simpsiöllä olevia vuokramökkejä, Lumilinnaa ja Patulaa.

– Kesä on kiireistä aikaa. Vieraita käy paljon ja siivoamista riittää. Kiitos ja kysyntä auttavat jaksamaan.

Lapuan ja Simpsiön matkailun kehittäminen on Hemmingille sydämen asia ja kehitys on ollutkin positiivista viime vuosina.

Panu Hemminki
Vuokrausmaniaa miehen mitalla.

Taidetta ja myötätuulta

Kolmekymmentä vuotta taidemaalarina toimineen miehen koti on täynnä tauluja, joista henkii yritteliäisyys, mielikuvituksellisuus, symbolisuus ja pohjalaisuus. Myös vaimo maalaa ja yhdessä pariskunta viettääkin iltoja taulujen äärellä. Silloin syntyy herkästi hyvän mielen tauluja, naivistista taidetta, josta molemmat pitävät.

– Pohjalainen surrealismi on minulle se ykkösjuttu, mutta viime vuosina olen taipunut naivismin suuntaan, hän kertoo nauraen ja katsoo lempeästi vaimoon.

Pariskunta on pitänyt muutamia yhteisnäyttelyitä ja molempien taidetta on tänä kesänä mm. Varkaudessa naivistien kesänäyttelyssä.

Panu sai myös odotetun kutsun toista kertaa legendaariseen Naivistit Iittalassa -taidenäyttelyyn, joka on Suomen toiseksi suosituin kesänäyttely noin 20000 kävijällä. Siellä on esillä useita maalauksia, jotka syntyivät menneen talven aikana.

Parhaillaan Hemminki maalaa tilattua sukupuutaulua, jossa yhdistyvät symbolien kautta laajan suvun jäsenten tarinat.

– Tilaustyöt ovat joskus haastavia, varsinkin jos on viikko aikaa toteutukseen kuten nyt, mutta ne ovat myös palkitsevia koska saan oppia aina uutta ja se tapahtuu usein epämukavuusalueella kun haastetaan maalaamaan jotain aivan uniikkia, hän kertoo ja muistuttaa, että yksilöllinen taulu on aina ikimuistoinen lahja.

– Syntymäpäiväsankarille voidaan maalata hänen elämänsä tärkeät asiat tauluun. Se on parhaillaan kuin elämäkerta kuvitettuna.

Panu Hemminki
Rakkauden puutarha -maalaus syntyi Iittalan kesänäyttelyyn.

Tukeva vaimo

Mutta miten yhdellä ihmisellä riittää energiaa ja voimavaroja tähän kaikkeen.

– Lapset ovat jo lentäneet pesästä ja nyt on paljon aikaa ja energiaa. Olen iloinen, että olen löytänyt monenlaista mukavaa tekemistä elämääni, kertoo Hemminki ja viittaa edesmenneen urheilulääkäri Ari Hintsan opetuksiin.

– Tärkeää on, että tietää kuka on, mitä haluaa, että hallitsee elämäänsä.

Tärkeimmäksi voimavarakseen Hemminki sanoo tukevan vaimonsa ja näyttää mukavasti vitsaillen viimeisintä maalaustaan, jossa vaalea (ja hoikka) suomineito pitää pystyssä tikkaita ja mies kiipeää tikapuita pitkin kohti korkeuksia. Se kertoo jotain oleellista hänen elämästään. Nyt keski-iässä on hyvää aikaa kiivetä ylöspäin ja toteutetaan unelmiaan.

-Kyllä aikaa on kaikkeen, minkä kokee tärkeäksi mutta toki terveyden neliapila on syytä muistaa eli monipuolinen ravinto, riittävä uni sekä liikunta ja kannustavat ihmissuhteet. Uni voi joskus jäädä kyllä vähälle, kun tulee illalla hyvä idea, jota pitää tuoreeltaan lähteä työstämään, sanoo Hemminki ja paljastaa että yön hiljaisina tunteina hän toisinaan kirjoittaa kirjaa, josta joskus ehkä kuullaan lisää.

Lopuksi Hemminki kertoo fyysikko Albert Einsteinin ajatuksen, joka häntä on kantanut eteenpäin.

– Mielikuvitus on tietoa tärkeämpää ja liike on lääkettä, kannattaa pysyä sopivasti vauhdissa, että säilyttää tasapainonsa, hän sanoo ja istahtaa puuhakkaan päivän päätteeksi kotinsa pihakeinuun ihastelemaan uskomattoman kaunista luonnon taidenäyttelyä.

Lue lisää: www.panuhemminki.fi

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.3/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset