Article image
Joensuun herättäjäjuhlatoimikunnan puheenjohtaja Petri Karttunen (oik.) luovutti herättäjäjuhlien järjestelyvastuuta symboloivan herännäisjohtaja N. G. Malmbergin lähetyslippaan Seinäjoen juhlatoimikunnan puheenjohtajalle, kirkkoherra Jukka Salolle. Kuva: Ilpo Kettunen.
Kaupallinen yhteistyö

29.06.2023
Tapahtumat ja matkailu

Herättäjäjuhlilla ohjelmaa koko perheelle

Tervetuloa tutustumaan herättäjäjuhliin Lakeuden Ristin juurelle. Seinäjoen herättäjäjuhlat järjestetään 14.–16. heinäkuuta.

Seinäjoella heinäkuussa järjestettävillä herättäjäjuhlilla on pitkät perinteet, niiden historia yltää lähes 130 vuoden taakse.

Tänä vuonna tapahtumaan on erityisen helppo tulla tutustumaan, juhlakenttä sijaitsee Kirkkopuistossa Lakeuden Ristin ja Pajuluoman välillä.

– Kirkkokatu juhlakentän ja viereisen Lakeudenpuiston välillä suljetaan, ja kadulle sijoitetaan ruokailupaikat ja juhlatori, kertoo Seinäjoen herättäjäjuhlien kenttätoimikunnan puheenjohtaja Kari Maunula.

Lasten ja nuorten ohjelma

Perinteisten seurojen ja lukuisten konserttien lisäksi tarjolla on paljon maksutonta oheisohjelmaa erityisesti lapsille ja nuorille. Vilkkain puuhapäivä on lauantaina, jolloin lapsille on erilaisia askartelu- ja piirtämispisteitä sekä puolen tunnin mittaiset koko perheen rytmipyhikset Lakeuden Ristissä kello 10, 11 ja 12.

Nuorten yökahvila Kismuksella on avoinna perjantaina ja lauantaina kello 23–02, yöveisuut nuorisotyön tapaan pidetään juhlakentällä kumpanakin iltana kello 22.30 alkaen.

Monipuolinen ruokatori

Seinäjoen herättäjäjuhlilla 2023 juhlavieraita palvelee ruokatori, jolla paikalliset yrittäjät myyvät ruokaa omissa vaunuissaan tai teltoissaan. Tarjolla on kaikkea pannupizzoista, burgereista, BBQ-possusta ja vegechilistä piimävelliin ja riisipuuroon sekä lohikeitosta, palapaistista ja kinkkukiusauksesta muikkuihin ja makkaraperunoihin.

Pitkät ruokapöydät laitetaan herättäjäjuhlaperinteen mukaisesti siten, että eri pisteiltä ostetun ruuan voi kokoontua syömään yhteisen pöydän ääreen.

Seinäjoen herättäjäjuhlat -aluekartta:

Seinäjoen herättäjäjuhlat aluekartta

Opastetut kävelykierrokset Aalto-keskuksessa

to 13.7. klo 16
pe 14.7. klo 14

Lähtö kaupungintalolta, Kirkkokatu 6.
Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista.
Kesto 1,5 h.

Lasten, perheiden ja nuorten kaupunkiseikkailu

Seikkailun aikana kuljetaan herättäjäjuhlien lähiympäristössä selvittäen erilaisia tehtäviä. Seikkailu aukeaa perjantaina klo 17 ja sulkeutuu lauantaina klo 21. Seikkailuja on kaksi erilaista, toinen on suunnattu lapsille ja perheille ja toinen nuorille.

seppo io

Seikkailuun pääset osallistumaan seppo.io-palvelun kautta. Jotta saat seppo.ion toimimaan, mene Lakeuden Ristin isolle parkkipaikalle ja laita puhelimen tai tabletin selaimeen osoitteeksi play.seppo.io. Kirjaudu tämän jälkeen seikkailuun pelaajana.

Seikkailu pyytää koodia. Kirjoita ”anna koodi” -kohtaan joko lapsille ja perheille tai nuorille suunnattu koodi, riippuen siitä, kumpaan seikkailuun haluat osallistua. Muista kirjoittaa kirjaimet
isoilla kirjaimilla.

  • Lasten ja perheiden koodi: GE25G5
  • Nuorten koodi: 7BD6B1

Suoritettuasi kaikki tehtävät voit käydä hakemassa pienen palkinnon joukkueen nimellä lauantaina klo 12.30 ja sunnuntaina klo 12.30 Lakeuden Ristin eteisestä tai lauantaina klo 23.30 Kismuksen yökahvilasta.

Katso koko ohjelma: herattajajuhlat.fi

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset