Article image
Kaikenkokoiset renkaat ja vanteet kuuluvat rengasvalikoimiin Seinäjoen Kumi Oy:ssä, jonka yrittäjäksi seinäjokelainen Valtteri Jussila ryhtyi heinäkuussa. Aiemmin liike tunnettiin Seinäjoen Rengas-Paavolan nimellä.
Kaupallinen yhteistyö

01.09.2022
Autot ja liikenne

Rohkeat päätökset tekivät rengistä rengaskauppiaan

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Jenna Koivisto

Seinäjokinen rengasliike saa pihamaalleen auton ja traktorin toisensa jälkeen. Puintiaika tietää kiirettä isopyöräisille koneille ja kaluston on pysyttävä kunnossa. Rengasliikkeen ovi heilahtaa herkästi samalla, kun rakennuksen toisesta päästä hankitaan työkaluja isoihin maatalouskoneisiin.

Entisenä Rengas-Paavolana tutuksi tullut seinäjokinen rengasliike on saanut uuden omistajan. Seinäjokelainen Valtteri Jussila aloitti liikkeen yrittäjänä heinäkuussa. Hän ottaa hymyillen asiakkaat vastaan myymälän tiskin takana. Ostosta lähtien tiloissa on tehty remonttia rivakassa tahdissa. Nyt lopputulos on nimikylttejä vaille valmis ja Jussila toivottaa asiakkaat tervetulleiksi valoisiin tiloihin. Uudeksi nimekseen liike saa Seinäjoen Kumi Oy:n, joka mukailee Jussilan toisen liikkeen nimeä.

Seinäjoen Kumi Oy:ssa myydään renkaita ja vanteita
Tänä päivänä kuluttajalla on paljon vaihtoehtoja rengas- ja vannevalikoimissa.

Kaksi vuotta sitten Valtteri Jussila hyppäsi tuntemattomaan ja ryhtyi rengasalan yrittäjäksi. Hän osti tuolloin Alavudella pitkään toimineen Alavuden Kumi Oy:n toiminnan ja liiketilat. Vuonna 1955 perustettu liike toimi pitkään alansa erikoisliikkeenä ja olikin oikeastaan ainoa lajiaan seutukunnassa. Jussilalle asiakkaan palvelu oli alusta asti tärkeää, ja parin vuoden kuluttua mies näkikin tilaisuutensa tulleen palvelun kehittämisessä.

– Halusin helpottaa palvelua myös Seinäjoen päässä ja ostin toisen liikkeen, kun sitä minulle kaupattiin, hän taustoittaa kesän tapahtumia.

Asentaja vaihtaa autoon rengasta
Renkaiden valintaan vaikuttaa mm. vuodenaikojen muuttuneet sääolosuhteet. Viime vuosina kitkarenkaat ovat nostaneet suosiotaan talviajan renkaina.

Uudelle uralle

Molemmat Jussilan liikkeistä kuuluvat Euroopan laajuiseen First Stop -rengaspalveluverkostoon ja edustavat rengasvalmistaja Bridgestonen renkaita. First Stop -ketju takaa liikkeisiin kattavat rengasvalikoimat ja kouluttaa yrittäjät alan ammattilaisiksi. Näin myös Jussilan kohdalla, jolle pari viimeistä vuotta ovat olleet opettavaisia.

– Olen yritteliäs luonne, mutta rengasalasta en tiennyt mitään. Ehkä hyvä niin, sillä ilman syvempää tietoa uskalsin tehdä päätöksen.

Ennen rengasalan yrittäjyyttä Jussila toimi kuusi vuotta työntekijänä karjatilalla. Rengin työt hän teki iltatöinä opiskellessaan sähköasentajaksi ja jäi sitten täyspäiväisesti tilalle töihin ammattiin valmistuttuaan. Vuosien myötä kasvoi halu kokeilla uutta.

– Tämä ala on ennen kaikkea asiakaspalveluala. Pidän siitä. Opin jokaisena päivänä uutta ja päivät ovat mielenkiintoisia. Myymälään kun tulen, niin tulen kuin kotiini. Päivät kuluvat vauhdilla.

Rengashuoltoauto päivystävää kaikkina viikon päivinä vuorokauden ympäri
Liikkeiden yhteinen rengashuoltoauto päivystää 24/7-periaatteella seutukunnan autoilijoiden apuna. – Soitto vain niin rengasta lähdetään vaihtamaan vaikka saunan lauteelta, Jussila lupaa.

Yrittäjän pitkät päivät

Pitkään miehen illat täyttyivät talonrakennuksesta. Järjestyksessään toinen omakotitalo valmistui kesällä. Aikaa tarvitsee myös Jussilan 2-vuotias poika, joka isänsä lailla viihtyy hyvin myymälän ja hallin puolella.

Rengasalan opeista 25-vuotias yrittäjä kiittää paitsi ketjua, myös Alavuden liikkeessä oppi-isänä toiminutta Mikko Vuorenmaata, jolta Jussila kehuu saaneensa hyviä vinkkejä alalle.

Seinäjoen ja Alavuden liikkeissä myynnissä on renkaita ja vanteita kaikenkokoisiin autoihin ja koneisiin. Alavudella renkaita myös paikataan ja vanteita maalataan pulverimaalaamolla. Työntekijöitä molemmissa liikkeissä on Jussilan lisäksi kaksi. Liikkeiden yhteinen rengashuoltoauto päivystää 24/7-periaatteella seutukunnan autoilijoiden apuna.

– Soitto vain niin rengasta lähdetään vaihtamaan vaikka saunan lauteelta, Jussila lupaa.

Seinäjokinen rengasliike Seinäjoen Kumi Oy on uudistanut myymälätilansa kesän aikana
Myymälätilat ovat uudistuneet kesän aikana. Esillä on renkaita ja vanteita, väritystä on uudistettu ja valaistusta parannettu.

Haasteita saatavuudessa

Syksyn edetessä rengasalalla lähestytään vuoden kiireisintä aikaa. Talvirenkaiden vaihto tuo vipinää alalle. Rengasvalmistaja Bridgestonen Suomen myyntipäällikkö Tommi Helikari kertoo kuluttajilla olevan tänä päivänä enemmän vaihtoehtoja renkaiden valintaan.

– Jos tietää, että talvella omat ajoreitit kulkevat pääsääntöisesti hyvin hoidetuilla teillä, voi nastaton talvirengas olla oikein hyvä vaihtoehto.

Rengastilanteen tarkistamisessa kannattaa olla ajoissa asialla. Helikari tietää tulevan talven tuovan haasteita tiettyjen renkaiden saatavuuteen maailmanlaajuisen tilanteen takia. Renkaiden uusinta kannattaakin hoitaa ajoissa valmiiksi.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.5/5 - (8 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset