Article image
Stailaus auttaa hahmottamaan asunnon tiloja ja toimivuutta. Hyvin suunniteltu sisustus tarjoaa kodikkuutta tyhjien seinien sijaan.
Kaupallinen yhteistyö

21.03.2020
Koti ja asuminen

Sisustussuunnittelu tuo apua asunnon hahmottamiseen

Teksti: Hannele Norja
KUVAT: Samuel Hoisko, Neliömedia

Sisustussuunnittelu palvelee asunnonhankkijaa monella eri tavalla. Ostava asiakas saa stailauksesta uusia ideoita tai se antaa mahdollisuuden suhteuttaa omia kalusteita uuteen asuntoon. Pelkät seinät eivät kodin tunnelmaa luo.

Sisustussuunnittelija Milla Santamäki

– Sisustussuunnittelu ei ole enää niin sanottujen varakkaiden ihmisten juttu. Sisustussuunnittelu on arkipäiväistynyt, eikä palvelun ostaminen vaadi lottovoittoa, sisustussuunnittelija Milla Santamäki KVS Oy:ltä muistuttaa.

Myytävien asuntojen stailaus auttaa uuden asunnon tilan hahmottamista.

– Sisustus muuttaa asunnon tunnelman lämpimäksi. Jo muutamat kalusteet, viherkasvit ja eritoten matot luovat kodikkaan tunnun, Santamäki toteaa viiden vuoden kokemuksella.

Vaikka esittelyasunnon kalustus ei asunnonostajaa miellyttäisi, auttaa stailaus laittamaan omat kalusteet oikeisiin mittasuhteisiin. Samalla saattaa syntyä uusia omia ideoita.

– Tuleva uuden asunnon sisustaja voi huomata, että pöydän ei tarvitse aina olla kiinni seinässä.

Santamäki tietää monesti mille kohderyhmälle myytäviä asuntoa stailaa. Sisustus ei saa kuitenkaan torpata asunnonostoa.

– Punainen lanka ja kokonaisuus täytyy pitää mielessä. Vaikka joskus olisi houkutus valita räväkkää, myytävän asunnon sisustuksen on miellytettävä enemmistöä.

Santamäki muistuttaa sisustussuunnittelun mahdollisista säästöistä.

– Kun asiakas osaa suunnittelun pohjalta ostaa heti oikeanlaiset kalusteet, voi välttyä tulevilta korjaavilta hankinnoilta. Me ratkaisemme sisustusongelman, ennen kuin ongelma edes pääsee syntymään.

Jo asunnon hankkineet voivat ostaa sisustussuunnittelun myös myöhemmin.

– Me työstämme suunnitelmaa saamamme budjetin mukaan niin kauan, että asiakas on tyytyväinen, Santamäki muistuttaa.

Milla Santamäki työskentelee seinäjokelaisessa KVS Oy:ssä. Sisustussuunnittelujen lisäksi yrityksessä suunnitellaan ja toteutetaan valaistuksia sekä tehdään sähkösuunnitteluja ja -asennuksia.

Milla Santamäki ja Annu Kangasluoma
Sisustussuunnittelija Milla Santamäki (vas.) stailaa myytävän asunnon kodikkaaksi. Sen jälkeen asuntomyyntipäällikkö Annu Kangasluoman on mukava esitellä kalustettua ja kodikasta asuntoa ostajille. KUVA: HANNELE NORJA

Kalustus palvelee asiakasta

Pallas Rakennus on käyttänyt sisustussuunnittelijaa asuntomyynnissään koko Seinäjoella ja Vaasassa toimimisen ajan.

– Ilman kalusteita asunnossa ei ole myynnin kannalta periaatteessa muuta nähtävää kuin keittiö ja kylpyhuone. Kalustettua asuntoa on mukava esitellä. Mukavan tunnelman lisäksi se auttaa asiakastakin hahmottamaan huoneiston neliöt, asuntomyyntipäällikkö Annu Kangasluoma Pallas Rakennuksesta toteaa.

Asiakas osaa nykyään kysyä mahdollisuutta tutustua kalustettuun asuntoon.

Kangasluoman mukaan stailattujen asuntojen esittelyt kiinnostavat ihmisiä. Monesti asiakas kysyy jo hyvissä ajoin mahdollisuutta tutustua kalustettuun huoneistoon.

– Se alkaa olla nykypäivää.

Vaasaan Himalajankadulle rakenteilla olevaan taloon ollaan parhaillaan tekemässä esittelyhuoneistoa. Talo valmistuu elokuussa, mutta jo tulevana sunnuntaina on mahdollisuus tutustua stailattuun asuntoon.

– Seinäjoen Toripatruuna I:ssä stailattu asunto on jo nähtävillä, ja rakenteilla olevaan taloon tullaan toteuttamaan oma esittelyhuoneisto kesällä, Kangasluoma toteaa.

Sisustussuunnittelijan palvelu kaupan päälle

Stailaus ja sisustussuunnittelu on Pallas Rakennuksella huomattu niin hyväksi asiakasta palvelevaksi toiminnaksi, että he tarjoavat toukokuun loppuun mennessä asuntokaupat tehneille sisustussuunnittelijan palvelupaketin kaupan päälle. Asiakas voi itse päättää haluaako käyttää suunnittelupalvelun uuteen asuntoon tai vaihtoehtoisesti vanhan asunnon myyntistailaukseen.

-Tietokoneella tehdyt visualisointikuvat eivät aina kerro koko totuutta. On ostajan etu nähdä aito ja stailattu asunto.

Kangasluoman mukaan sisustussuunnittelu ja tyhjän valmiin asunnon stailaus näyttää konkreettisesti sen, että asioita on rakentamisessa ajateltu heti alusta asti. Pienetkin neliöt on saatava toimimaan ja arjen on oltava sujuvaa.

– Mitä enemmän olemme stailattuja lopputuloksia nähneet, sitä enemmän haluamme sitä käyttää.

Stailattujen asuntojen esittely on Kangasluomalle mieluista. Pelkät seinät eivät välttämättä luo kodin tunnelmaa.

– Jos stailaus palvelee asunnon myyjää, sitäkin enemmän se palvelee asunnon ostajaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
asuntokauppa sisustussuunnittelu uusi asunto

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset