Article image
Kaupallinen yhteistyö

20.06.2023
Koti ja asuminen

Lakeuden Etapin Spot-palveluilla lajittelu tulee lähelle

Tulevaisuudessa jokaiseen Lakeuden Etapin toimialueella sijaitsevaan pihaan tulee vaivaton palvelu jätteiden lajitteluun ja kierrättämiseen.

Palvelu on suunniteltu kiinteistön koon mukaan, taloyhtiöissä enimmillään kuudelle kerättävälle jätelajille, omakoti- ja paritaloissa poltettavan jätteen lisäksi biojätteelle. Tälle palvelumallille haluttiin oma nimi, joten nyt esittelyssä onkin Spot-palvelut, jolla toteutetaan uuden jätelain tuomat vaatimukset ja vähän vielä parannettuna.

Lakeuden Etapin Spot-palvelut on lähtöpiste jätteiden matkalle. Jätteistä tehdään uusioraaka-ainetta, energiaa, biokaasua ja maanparannusraetta.

Mikä on Spot-palvelu?

Sanana Spot viittaa paikkaan ja pisteeseen. Kotipihassa Spot-palvelutaso näkyy erilaisena jäteastioiden yhdistelmänä. Omakotitalossa voi olla joko kaksilokeroastia poltettavalle jätteelle ja biojätteelle tai pelkkä poltettavan jätteen astia, jos kiinteistöllä kompostoidaan. Taloyhtiössä astioina voi olla erillisastioita ja lokeroastioita

Spot-palvelu
  • Sisältää poltettavan jätteen erillisastian ja asukkaiden itse hankkiman kompostorin.
  • Sisältää kaksilokeroastian, josta löytyy omat lokeronsa biojätteelle sekä poltettavalle jätteelle.
Spot-palvelu
  • Sopiva yhdistelmä eri kokoisia erillisastioita ja/tai kaksi- ja nelilokeroastioita, joissa kerätään kuutta eri jätelajia, poltettavaa jätettä ja biojätettä, kartonki-, lasi-, metalli- sekä muovipakkauksia.
  • Pienemmissä eli 3–4 huoneiston taloyhtiöissä biojäte ja poltettava jäte kerä­tään kaksilokeroastialla ja pakkausjätteet nelilokeroastialla.
  • 5–9 huoneiston taloyhtiöissä biojäte ja poltettava jäte kerätään erillisastioihin ja pakkausjätteet nelilokeroastioihin.
  • Yli 10 huoneiston taloyhtiöissä kaikilla jätelajeilla on oma astia.

Huom!

Spot Pro -palvelutaso on mahdollista ottaa halutessaan myös omakoti- ja paritaloihin taajamissa, jolloin voi saada pakkausjätteiden erilliskeräystä varten nelilokeroastian.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
jätteidenlajittelu kierrätys koti ja asuminen

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset