Article image
Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus ovat saaneet oivan vireen päälle syksyn pimetessä kohti talvea.
27.11.2019
Tapahtumat ja matkailu

Tangokuninkaallisten kiertue palvelutaloissa on vuoden odotetuin tapahtuma

Tekstit: Harri Puhakainen Kuvat: I-Mediat Oy arkisto

Tangokuninkaalliset kiertävät Seinäjoen palvelutaloja ja vanhusten hoidon yksiköitä kiertueella.

– Joka vuosi kuninkaalliset ovat yllättyneet miten herkkiä ja intiimejä tilaisuuksia palvelutalon kiertueen eri konsertit ovat, Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki kertoo vanhuksille järjestetystä palvelutalokonserttikiertueesta.

Kuninkaallisten kiertue kattaa Seinäjoen alueella kymmenkunta Seinäjoen kaupungin hallinnoimaa palvelutaloa ja useita yksityisten toimijoiden vanhusten hoidon yksiköitä.

– Me olemme pyrkineet järjestämään konsertit kaikissa yksiköissämme, Seinäjoen kaupungin palvelukeskusjohtaja Minna Ojala-Hurskainen sanoo.

Ojala-Hurskaisella on kokemusta kuninkaallisten kiertueista useamman vuoden ajalta.

– Kyllä tämä on vuoden odotetuin tapahtuma useimmissa, jollei kaikissa palvelutaloissa.

Tangomarkkinat järjestää palvelukotikiertueen yhdessä useiden Seinäjoen lähialueen yritysten ja Seinäjoen kaupungin kanssa.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

– Kuninkaalliset eivät saa vastaavia palkkioita, kuin tavallisella konserttikeikalla, mutta joka ikinen kuninkaallinen on kiertueiden jälkeen saanut ikimuistoisen konserttisarjan, Haapamäki toteaa.

Monet asukkaista liittyvät lauluun mukaan, ja eri aikoina pitkin päivää pidettävät konsertit tuovat vanhuksille mieleen myös monenlaisia muistoja elämänvarrelta.

– Useimmat laulut ovat tuttuja ja tilaisuudet ovat hyvin herkkiä. Siellä on joululauluja mukana ja tietysti tangoja , Ojala-Hurskainen muistelee aiempien vuosien ohjelmistoja.

Kuninkaallisilla kiireinen syksy

Heinäkuussa 2019 päähänsä tangokuningattaren kruunun painanut Pirita Niemenmaa on toiminut henkilökohtaisena avustajana kuusi vuotta. Siksi hänelle palvelutalojen arki on tuttua.

– Olen itse esiintynytkin niissä karaokelaitteiston kanssa. Olen tehnyt myös vanhusten kanssa paljon työtä aikaisemmin Isojoella.

Tangokuningas Johannes Vatjus odottaa myös innolla joulutunnelmaista palvelutalokiertuetta. Vatjuksen syksy on ollut Niemenmaan tavoin todella kiireinen.

– Elokuussa oli 25 keikkaa ja muutenkin tässä on menty Suomea ristiin rastiin.

Mennyt viikko kuvaili hyvin kuninkaallisten arkea. Ensin oli risteilykeikka Turusta. Sieltä aamulla ajomatka Kolille ja keikka illan päätteeksi. Auton suunta käännettiin pohjoiseen kohti Oulua, jossa oli taas esiintyminen illalla. Aamulla oli taas ajo Oulusta Helsinkiin, josta alkoi risteilykeikka.

– Ammattilaisten kanssa kun tekee, niin oma osaaminen ja itseluottamus on kasvanut matkan varrella.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
Seinäjoki tangokuninkaalliset tangomarkkinat tapahtumat

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset