Article image
Myyntipäällikkö Kari Suomela iloitsee, että STR Tecoil sai vuonna 2022 kotimaisen Avainlippu-merkin. Merkin saaminen edellyttää, että yrityksen tuotteet on valmistettu Suomessa tai tuotteen kotimaisuusaste on vähintään 50 %.
Mainos

30.03.2023
Autot ja liikenne

Jäteöljystä uutta perusöljyä

STR Tecoil Oy regeneroi käytetyn voiteluöljyn takaisin perusöljyksi aina uudestaan. Ekologisesti kestävä ja taloudellisesti kannattava huippuluokan raaka-aine valmistetaan voiteluöljyteollisuudelle.

Suomalainen, Haminassa toimiva STR Tecoil Oy regeneroi käytetyn voiteluöljyn takaisin perusöljyksi lukemattomia kertoja.

– Visiomme on muuttaa voiteluöljy loputtomasti regeneroitavaksi laatutuotteeksi. Haminassa sijaitseva Skandinavian ainoa voiteluöljyn regeneroitiin erikoistunut laitoksemme tuottaa Euroopan korkealaatuisinta API Group II+ -perusöljyä.

– Vuositasolla käsittelemme noin 63 000 tonnia käytettyä voiteluöljyä. Tarvitsemastamme raaka-aineesta noin 60% tuodaan maahan, kertoo myyntipäällikkö Kari Suomela STR Tecoil Oy:stä.

Nykyinen tuotantomalli tuottaa vähän päästöjä, käyttää vähän energiaa ja toimii pienillä kuluilla, tuottaen silti tehokkaasti korkealuokkaisia tuotteita.

– Sujuva keräyspalvelu on siinä avainasemassa. Asiakkaiden käytetyt voiteluöljyt kerätään ja samalla varmistetaan, että jokainen pisara päätyy regeneroitavaksi.

Tecoilin Suomen keräilystä huolehtivat kotimaiset kuljetusyhtiöt.

Öljyä teollisuudelle

Reilu kymmenen vuoden toiminta on ollut liiketoiminnallisesti kovaa kasvua.

– Tuottamamme regeneroitu perusöljy toimitetaan tunnetuille Euroopassa toimiville voiteluöljyvalmistajille, jotka valmistavat perusöljystämme uutta kevyen- ja raskaankaluston moottoriöljyä, sekä monenlaisia voiteluöljyjä teollisuuden erilaisiin sovelluksiin.

– Missiomme on saada rajalliset resurssit kestämään rajattomasti, Suomela toteaa.

STR Tecoil siirtyi vuoden 2022 alussa käyttämään Ympäristöviranomaisten vaatimia sähköisiä siirtoasiakirjoja.

STR Tecoil Oy:n myyntipäällikkö Kari Suomela.

Jokaisesta noutokäynnistä asiakas saa virallisen dokumentin. Lisäksi noutotiedot rekisteröidään ympäristöministeriön ylläpitämään rekisteriin.

Ympäristöystävällinen arvomaailma

Sähkökriisi on lisännyt jäteöljyjen laitonta polttamista sekä laittomien keräilijöiden määrää voiteluöljymarkkinoilla.

Tecoil noutaa veloituksetta voiteluöljyt aina, kun noudettava määrä on vähintään 800 litraa. Vaivattomin ympäristöteko on vaihtaa ajoneuvoonsa öljyt sellaisessa huollossa, joka toimittaa öljynsä Tecoilille.

Tecoilin visio on olla Suomen ensimmäinen hiilineutraali jalostamo.

– Laitoksemme käyttää itse tuottamaamme vihreää vetyä ja on jo käytännössä hiilineutraali, Suomela iloitsee.

Puhtaan ympäristön arvostaminen on Tecoilin perusta.

– Omalta osaltamme vähennämme CO2 -päästöjä emmekä tarvitse raakaöljyä tuotannossamme lainkaan. Olemme myös sitoutuneita käyttämään parasta mahdollista teknologiaa (BAT). Tavoitteemme onkin saavuttaa täydellinen hiilineutraalius vuoteen 2025 mennessä, korostaa Suomela.

– Pyrimme ennakoimaan ympäristönormien ja arvojen muutokset sekä vaikuttamaan niiden muodostumiseen kehittämällä menetelmiämme ja teknologiaamme jatkuvasti ympäristöystävällisemmäksi.

Vaivaton keräyspalvelu

Pienissä koneyrityksissä ja useimmilla maatiloilla jäteöljyjä syntyy vuosittain vajaasta sadasta litrasta kahteen sataan litraan. Hyvin useasti nämä jäteöljyt toimitetaan yksityishenkilöille tarkoitettuihin alueellisten jätehuoltolaitosten keräyspisteisiin. Tavallisesti näissä kerralla tuotavan öljyn määrä on kuitenkin rajoitettu 50 litraan.

– Kalustomme pystyy imemään jopa 200-litraisesta tynnyristä. Tätä pienempiä määriä emme suosittele.

Pumput on suunniteltu teholtaan siten, että ne pystyvät myös talvella imemään jäykempää öljyä. Kesäaikaan kooltaan pienemmät tynnyrit eivät kestäisi imutehoa.

– Suosittelemmekin minimissään 200 litran tynnyreitä, varsinkin puhdistettuja IBC-kontteja, joita myös tarjoamme yhteistyökumppanimme kautta.

Tilaa nouto ja kerro kaverillekin!

Kerää käytettyä voiteluöljyä vähintään 800 litran erä ja tilaa ilmainen nouto maksuttomasta numerosta 0800 07800 tai sähköpostitse nouto@tecoil.fi.

Soita meille, jos olet epävarma jostain öljynkeräykseen liittyvästä asiasta, ratkaistaan asiat yhdessä.

Käyttämäsi voiteluöljy on sinulle haitallista jätettä, mutta meille käyttökelpoinen raaka-aine. Teknologiallamme käytetty voiteluöljy muuttuu Haminan laitoksellamme takaisin perusöljyksi uudestaan ja uudestaan.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.7/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset