Article image
Vaasa Festival on suuri piknik-tapahtuma jossa kaikille asiakkaille on omat pöytätasot ja tuolit.
Kaupallinen yhteistyö

15.07.2020
Tapahtumat ja matkailu

Vaasa Festival tarjoilee musiikin lisäksi myös makuelämyksiä

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Vaasa Festival

Vaasa Festival tarjoilee kotimaisten kärkiartistien lisäksi kävijöille laadukkaita ruoka- ja juomaelämyksiä. Festivaali järjestetään Vaasan Sisäsatamassa 6.-8.8.2020.

Musiikkifestivaalien luonne on vuosien saatossa muuttunut. Nykyään festivaaleille lähdetään musiikin lisäksi hakemaan myös ruoka- ja juomaelämyksiä.

– Ihmisten vapaa-ajasta kilpaillaan yhä kovemmin, niin silloin pitää tarjota kokonaisvaltaisia elämyksiä. Totta kai artistit ovat tärkeässä roolissa nyt ja myös tulevaisuudessa, mutta kokonaisvaltainen elämys korostuu ja ruoka sekä juomat ovat tosi tärkeä osa sitä elämystä, sanoo Vaasa Festivalin promoottori Tommi Mäki.

Vaasa Festivalissa panostetaan tänäkin vuonna ruoka- ja juomaelämyksiin. Festivaalialueelta löytyy viime vuosilta tuttu Tasting Village, jossa on tarjolla viinien ja oluiden lisäksi laaja kattaus ruokanautintoja ympäri maailmaa.

– Yleensä festivaaleilla myydään yhtä olutta, yhtä siideriä, lonkeroa ja viiniä. Meillä on festivaalialueella saatavilla lähes 150 erilaista alkoholituotetta, Mäki kertoo.

Vaasa Festival tarjoaa kotimaisten kärkiartistien lisäksi rentoa piknik-tunnelmaa.

Korkeatasoista ruokaa

Festivaalialueella on kaksi ravintolaa eli Sisäsataman Terassi ja Strampen.  Mäki kuvailee, että Vaasa Festivalien sisällä on omat pienet ruokamessut.

– Valikoimista löytyy ruokaa aina thaimaalaisesta pohjalaiseen naudanlihaburgeriin. Tarjolla on myös kasvis- ja kalaruokaa. Gourmet-tason annoksia löytyy Strampenilta ja Sisäsataman Terassilta saa puolestaan urbaaneja snacktyyppisiä annoksia, kuten laadukkaita wrappeja.

VIP-ruokailu on järjestetty Strampenin sisätiloissa.

– Moni on sanonut, että meillä on Suomen korkealaatuisin VIP-ruokailu, joka koostuu kolmen ruokalajin illallisesta. Strampen palvelee myös muita kuin VIP-ruokailijoita illan aikana, Mäki kertoo.

Vaasa Festival
Festivaalialueella on kaksi lavaa ja terassilavalla nähdään pääosin paikallisia nousevia tähtiä.

Vaasa Festivaleilla nähdään kotimaan kärkinim

Tämän vuoden Vaasa Festival pidetään erityisjärjestelyin ja kävijämäärää on rajattu merkittävästi viime vuosista.

– Tänä vuonna Vaasa Festival on suuri piknik-tapahtuma eli meillä on kaikille asiakkaille omat pöytätasot ja tuolit. Uskon, että moni asiakas kokee tämän tason nostona, kun ei tarvitse etsiä omaa istumapaikkaa.

Alueella kiertävät desinfiointiyksiköt, joiden tehtävä on vastata alueen hygieniasta ja desinfioinnista.

– Mietimme tosi tarkkaan palvelupisteiden sijoittelua, jotta luomme festivaalialueelle väljyyttä. Palvelupisteitä ripotellaan laajemmin kuin aiempina vuosina, jolloin saamme myös reuna-alueille toimintaa.

Lavalla nähdään kotimaisen musiikin kärkinimet.

– Perjantaina helminä ovat Kaija Koo ja Lauri Tähkä. Lauantaina lavalle nousevat muun muassa Apulanta, Sonata Arctica ja Eppu Normaali, Mäki luettelee.

Vaasa Festivalin artistikattauksessa on kovia kotimaisia nimiä.

Vaasa Festivalin ohjelma

Torstaina 6.8. on ilmaispäivä osana Vaasan Taiteiden yö -tapahtumaa. Päivän ohjelma julkaistaan myöhemmin. Perjantaina 7.8. tapahtuman portit avataan klo 16.00 ja suljetaan klo 02.00. Lauantaina 8.8. tapahtuman portit avataan klo 13.00 ja suljetaan klo 02.00. Lue lisää Vaasa Festivalin sivuilta www.vaasafestival.fi.

Vaasa Festival ohjelma

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.2/5 - (8 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kesä kesäloma kesätapahtumat tapahtumat vaasa

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset