Article image
Vaasan yliopiston vararehtori Tanja Risikko ja opiskelijavalintojen asiantuntija Miisa Aho kertovat, että Vaasan yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen monipuolista ohjausta ja tukea opintojen etenemiseen ja hyvinvointiin. Lisäksi tarjolla on mentorointi- ja urapalveluita.
Kaupallinen yhteistyö

16.02.2024
Työelämä ja yrittäjyys

Yhteistyötä ja koulutusta, joilla tehdään parempaa huomista

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Matti Hautalahti

Vaasan yliopisto vaalii yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä. Kansainvälisesti arvostettu koulutus luo osaajia vastaamaan työelämätarpeita.

Vaasan yliopisto keskittyy kestävään liiketoimintaan, energiaan ja yhteiskuntaan. Jokainen Vaasan yliopiston koulutusala tuo omalla osaamisellaan keinoja ja kykyä uudistaa elinkeinoelämää ja yhteiskuntaa.

– Koulutuksemme tukee isojen tavoitteiden ratkaisuja monitieteisesti. Me koulutamme ihmisiä, joilla on kykyä etsiä ratkaisuja isoihin haasteisiin. Yhtenä tärkeänä esimerkkinä nostan vihreän siirtymän, Vaasan yliopiston vararehtori Tanja Risikko sanoo.

– Meidän opiskelijoillamme on taidot ja asenne tehdä toisin ja vaikuttaa huomiseen, Risikko lisää.

Vaasan yliopiston vararehtori Tanja Risikko
Vaasan yliopiston vararehtori Tanja Risikko

Vaasan yliopiston terävät fokusalueet sekä tiivis ja yhteinen kampus luovat yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä, joita myös opiskelijat arvostavat.

– Meillä voi helposti paitsi opiskella eri koulutusaloja, myös tutustua muiden koulutusalojen opiskelijoihin. Yhteistyö eri alojen opiskelijoiden välillä näkyy vahvasti arjessamme, Vaasan yliopiston opiskelijavalintojen asiantuntija Miisa Aho kertoo.

Opiskelijat pääsevät aidosti vaikuttamaan ja kehittämään toimintaa. Yliopisto, ylioppilaskunta sekä ainejärjestöt tekevät tiivistä yhteistyötä ja tapaavat säännöllisesti.

Vaasan yliopistossa voi myös opiskella englanniksi tai lähteä ulkomaille työharjoitteluun tai vaihtoon.

Vaasan yliopiston opiskelijavalintojen asiantuntija Miisa Aho
Vaasan yliopiston opiskelijavalintojen asiantuntija Miisa Aho

Monia väyliä opintoihin

Suurin hakuväylä Vaasan yliopiston suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin on maaliskuussa alkava yhteishaku. Osa opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksella ja osa valintakokeen perusteella.

– Toki yliopistoomme on muitakin väyliä, esimerkiksi avoimen yliopiston opintojen kautta. Kun suorittaa avoimen opintoja riittävästi, voi niidenkin pohjalta hakea ilman todistusvalintaa tai valintakoetta, Aho vinkkaa.

– Tyypillistä opiskelijaa ei olekaan, vaan meille tulee opiskelijoita hyvin monia eri väyliä pitkin. Sekä suomalaisia että kansainvälisiä opiskelijoita, Risikko avaa.

Tällä hetkellä käynnissä on haku Vaasan yliopiston tohtoriopintoihin. Haku päättyy 29.2.

Vaasan Yliopiston henkilökunta, naiset seisovat aulassa sohvaryhmän edustalla.

Vaasan yliopisto tekee laajaa tutkimusyhteistyötä alueen yritysten, julkisten organisaatioiden ja muiden toimijoiden kanssa.

– Yritysyhteistyö on meillä tiivistä, ja kuuntelemme työelämätarpeita koulutuksessamme. Teemme kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusta, joka siirtyy käytäntöön, innovaatioiksi ja kehitykseksi. Opiskelijat työllistyvät meiltä erittäin hyvin, Risikko kertoo.

Vaasan yliopistossa on:

  • 5293 perustutkinto-opiskelijaa, joista kansainvälisiä 257
  • 3671 avoimen yliopiston opiskelijaa
  • 296 jatko-opiskelijaa
  • Vaasassa on yhteensä 13 000 opiskelijaa.

Vaasan yliopistossa voi opiskella:

  • Kauppatieteitä
  • Tuotantotaloutta ja tietojärjestelmätiedettä
  • Tekniikkaa
  • Hallintotieteitä
  • Viestintätieteitä

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
koulutus opiskelu vaasa Vaasan yliopisto

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset