Article image
KK-Möblerin myyntitiimissä ovat Kaj Komsi, Robin Hed, Pia Komsi, Max Komsi ja Ann-Christine Ström.
Kaupallinen yhteistyö

19.10.2019
Koti ja asuminen

Yksilölliset huonekalut ovat arjen luksusta

Teksti ja kuvat: Päivi Ristimäki

Kliininen valkoisuus on väistymässä sisustusväreistä. Mutta trendit tulevat ja menevät, ja sisustajan on viisainta noudattaa omaa makumaailmaansa.

Harva tietää, että Pohjanmaan rannikon suurin huonekalukauppa sijaitsee Närpiössä. KK Möbler on perustettu vuonna 1983 ja sen omistavat veljekset Kaj ja Max Komsi. Valikoima on laaja, mutta siinä pyritään yksilöllisyyteen, sillä osa tuotteista löytyy Suomessa vain KK Möblerin valikoimasta.

Suurin osa liikkeen huonekaluista on kotimaisia, mutta niitä hankitaan myös muista Pohjoismaista. Ei siis ihme, että myymälän tyyli henkii kodikasta ja tyylikästä skandinaavisuutta, aina mattoja ja lamppuja myöten. Asiakkaat tulevat ympäri Suomea, suurin osa kuitenkin Vaasan seudulta.

Huonekaluhankinnoissakin halutaan nykyisin painottaa ekologisuutta ja suosia kotimaisia, kestäviä ja ajattomia huonekaluja.

– Pyrimme siihen, että tuotteemme olisivat hieman erilaisia, yksilöllisiä. Panostamme laatuun ja palveluun, Kaj Komsi toteaa.

Palvelu onnistuu sekä suomeksi että ruotsiksi. Liikkeestä saa myös ilmaisen kotiinkuljetuksen vanhan Vaasan läänin alueella.

Oleskelu KK-Möbler
KK-Möblerin laajassa valikoimassa pyritään yksilöllisyyteen.
Olohuone KK-Möbler
Kestävät ja ajattomat huonekalut ovat nyt muodissa.

KK Möbler myy huonekaluja myös julkisiin laitoksiin, esimerkiksi toimistotiloihin. Juuri nyt heillä on yhteistyökumppanin kanssa suunnitteilla ainutlaatuinen huonekalusarja, joka valmistetaan Pohjanmaalla. Huonekalut on suunniteltu vanhuksille, esimerkiksi hoivakoteihin. Niissä on pyritty huomioimaan arkisten toimintojen sujuvuus ikäihmisen kannalta. Kokemusta alalta löytyy, sillä liike on sisustanut vanhainkoteja jo 30 vuoden ajan.

Myös liikkeen oma vuodesarja on saanut paljon myönteistä palautetta.

– Viidakkorumpu on paras mainos, mutta haemme näkyvyyttä myös messuilta, Max Komsi kertoo. Lokakuussa Vasara-messuilla esitellään liikkeen uusin vuodemalli.

Max Komsi on opiskellut puutyöalan suunnittelijaksi Jurvassa. Sieltä on saanut myös KK Möbler alkunsa, sillä Kaj Komsi oli alun perin myyjänä jurvalaisyrityksessä, jonka varaston hän sittemmin osti ja päätti perustaa oman yrityksen äitinsä kanssa.

Närpiö on idyllinen ja vireä kaupunki, josta löytyy monta persoonallista, ketjuun kuulumatonta yritystä. Moni suuntaa kaupunkiin viettämään vapaapäivää herkullisen lounaan ja shoppailun merkeissä. Eikä se ole mikään ihme, sillä Närpiössä todella osataan palvella, myös suomeksi.

Keittiö KK-Möbler
Silmää miellyttävät ja toimivat mööpelit ovat ARJEN LUKSUSTA

Trendit juuri nyt

Sisustamisessa muotia on luonnonmukaisuus, esimerkiksi nahka, kivi, rottinki ja viherkasvit.

Huonekaluissa suositaan
• ilmavuutta ja keveyttä, esimerkiksi sohvissa on sirot, korkeat jalat
• luonnonmateriaaleja: villaa, puuvillaa, pellavaa ja niiden sekoituksia
• 50–60-lukujen tyyliä
• puuosien luonnonmukaisuutta eli puun väri ja syyt saavat näkyä
• murrettuja, lämpimiä värisävyjä.

KK-Möbler Kaj ja Max Komsi
KK Möbler on perustettu vuonna 1983 ja sen omistavat veljekset Kaj ja Max Komsi

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.7/5 - (10 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
huonekaluliike huonekalut Närpiö

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset