Article image
Aito Säästöpankin yritysasiakkuuspäälliköt Jari Ojala ja Jori Selkämaa, paikallisjohtaja Päivikki Kangas ja asiakkuusjohtaja Timo Vaismaa uskovat eteläpohjalaisten yritysten selviytyvän tulevista taantumahaasteista.
Kaupallinen yhteistyö

12.10.2023
Työelämä ja yrittäjyys

Yritysten tuloskunto luupin alle

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Jenna Koivisto

Aito Säästöpankki on laajentanut toimintaansa Seinäjoen alueella tarkoituksenaan tuoda asiantuntijansa tutuiksi eteläpohjalaisille yritysasiakkaille.

Yritysbarometrit näyttävät kirkkaan punaista. Lähes jokainen Suomessa toimiva yritys on nyt varpaillaan. Aito Säästöpankki pyrkii auttamaan akuuttia tilannetta tarjoamalla asiantuntijoidensa tiedot ja osaamisen paikallisten yritysten menestyksen tueksi.

– Nyt, jos koskaan pitää olla ajoissa selvillä yrityksen tilanteesta. Talouden muutos on ollut todella nopea ja tietysti seuraamukset myös, Aito Säästöpankin asiakkuusjohtaja Timo Vaismaa toteaa.

Aito Säästöpankki yhdistyi Ylihärmän Säästöpankin kanssa vuosi sitten kesäkuussa. Yhdistymisen myötä pankki sai vahvat hartiat eteläpohjalaisten yritysten hankkeiden ja investointien rahoittamiseen.

– Nyt olemme aktiivisesti Seinäjoen katukuvassa ja alueen yritysten toiminnassa mukana, Vaismaa iloitsee.

Yritysten tueksi ja avuksi

Seinäjoen alueella työskentelee kolme pelkästään yritysten tarpeisiin keskittynyttä säästöpankkiiria.

– Taidamme omata henkilömäärässä mitaten laajimman yrityspuolen kattauksen Seinäjoen alueella, Vaismaa arvelee.

– Yritysasiakkaidemme apuna ovat myös pankkimme varallisuudenhoidon asiantuntijat. Alueellamme työskentelee lisäksi kaksi säästöpankkiiria, jotka hoitavat esimerkiksi toiminimiyrittäjien asioita.

– Nimemme, kasvomme ja puhelinnumeromme löytyvät verkkosivuillamme, mikä on pankille harvinaista.

tuloskunto

Se on Aito Säästöpankkia aidoimmillaan. Yrityspankki tarjoaa asiakkailleen kasvollista pankkipalvelua, aktiivista yhteydenpitoa sekä kohti kasvua tähtäävän sparrauskumppanin.

– Viime vuosina on eletty kriisistä kriisiin. Tahdomme tuoda yritysten toimintaan suunnitelmallisuutta tulevaisuuden kasvua silmällä pitäen, Vaismaa taustoittaa.

Rahoituspäätöksissään Aito Säästöpankin yrityspankkilaiset huomioivat yrityksen tuloskunnon ja kokonaistilanteen, varallisuuden kasvattamista unohtamatta.

– Tavoittelemme pitkäaikaisia asiakassuhteita ja yksittäisen lainan ehdot ovat siinä vain pieni osa kokonaisuutta, yritysasiakkuuspäällikkö Jari Ojala kertoo.

Muutoksissa pankilta saatu apu mitataan

Sillä, millaisessa tuloskunnossa yritys on, on merkitystä varsinkin muutostilanteissa.

– Mitä parempaan tuloskuntoon onnistumme yritysasiakkaamme kirittämään, sitä vaivattomammin se selviää muutoksista ja haasteista. Hyvässä tuloskunnossa olevaa yritystä on helppo lähteä rahoittamaan tai siirtämään seuraavalle sukupolvelle. Yritystä myydessä tikissä oleva tuloskunto takaa myös paremman hinnan, yritysasiakkuuspäällikkö Jori Selkämaa selventää.

tuloskunto

Luottamus on tärkeä osa pankkitoimintaa niin yksityisasiakkaiden kuin yritystenkin raha-asioiden hoidossa.

– Alustavatkin keskustelut käydään niin, ettei mikään osa luottamuksesta vaarannu, Vaismaa toteaa.

– Kannustankin sopimaan sparrausajan vaikka ihan vain mielenkiinnosta, mitä meidän ajatuksemme yrityksestä, sen toimialasta ja tulevaisuudesta on. En usko, että kenenkään aikaa menee siinä hukkaan.

Hyviä tekoja -kampanja

Suomen vanhimman pankkiryhmän, viime vuonna 200 vuotta täyttäneen Säästöpankkiryhmän tavoitteena on luoda taloudellista hyvinvointia toimialueelleen. Vastuullisuus on myös luonnollinen osa pankin eri toimintoja.

– Vastuullisuus on mukana arjessamme ja se näkyy esimerkiksi vastuullisena luotonantona. Joskus on asiakkaalle parempi, että emme myönnä luottoa, vaan hän etsii muita ratkaisuja, Vaismaa valaisee vastuullisuutta.

tuloskunto

Säästöpankit ja Säästöpankkisäätiöt lahjoittivat yli 1,5 miljoonaa euroa reiluun 500 eri kohteeseen vuoden 2022 Hyviä tekoja -kampanjassaan.

– Tuemme esimerkiksi lasten ja nuorten hyvinvointia edistävien tahojen toimintaa. Roolistamme toimialueemme hyvinvoinnin edistäjänä olemme syystäkin ylpeitä, Vaismaa lopettaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset