Article image
A-Insinöörit palvelee Vaasassa entistä laajemmin uusissa tiloissaan torin laidalla.
Mainos

23.03.2023
Työelämä ja yrittäjyys

A-Insinöörit valtaavat Vaasaa

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Jenna Koivisto

Vaasaan tulee uusi rakennesuunnittelun yksikkö projektinjohto- ja korjauspalvelujen rinnalle.

A-Insinöörit laajentaa talonrakennuksen ja teollisuuden suunnittelupalveluitaan Pohjanmaalla. Vaasan rakennesuunnitteluyksikköä ryhtyy johtamaan Peter Hedström.

– Vaasassa on suunnitteilla useita valtakunnallisesti merkittäviä rakennushankkeita. Meillä on hankkeiden suunnitteluun ja läpivientiin monipuolista asiantuntijaosaamista ja vankka kokemus hyvin vaativistakin teollisuuden kohteista, Hedström taustoittaa.

A-Insinöörit
Vaasan rakennesuunnitteluyksikön johtaja Peter Hedström iloitsee Vaasassa suunnitteilla olevista merkittävistä rakennushankkeista.

A-Insinöörien rakennetekninen ja mm. akustiikkasuunnittelun osaaminen näkyy esimerkiksi Vaskiluodon Wärtsilä Sustainable Technology Hubissa, Kurikan komeassa lukiokampuksessa, Vaasan Variskan koulun ja Kaustisten musiikkilukion uudistuksissa sekä Seinäjoen uudiskerrostaloissa ja taloyhtiökorjauksissa. A-Insinöörit toimivat myös mm. luotettavina projektijohtajina, valvojina, kuntotutkijoina ja pohjarakenteiden suunnittelijoina Pohjanmaalla.

A-Insinöörien Etelä-Pohjanmaan yksikkö Seinäjoella ja Kauhajoella palvelee paikallisten kohteiden lisäksi rakennesuunnittelijana maan laajuisesti. Yksikön erikoisosaamiseen kuuluu myös talotehtaille tehtävä pientalojen arkkitehti- ja rakennesuunnittelu.

A-Insinöörit Ari Mättö
Seinäjoen yksikönjohtaja Ari Mättö on varma, että A-Insinöörien yli 1300 asiantuntijan joukosta löytyy oikeat henkilöt projektiin kuin projektiin.

Yksikönjohtaja Ari Mättö ja rakennuttajapäällikkö Timo Juolevi muistuttavat, että A-Insinöörien valtakunnallisesti yli 1 300 asiantuntijan konsulttitalosta löytyy parhaat osaajat mihin tahansa tehtävään tai projektiin.

– Vahvuutemme on laaja-alaisessa palveluketjussa. Pystymme tarjoamaan kiinteistö- ja rakennushankkeisiin kaikki suunnittelu- ja projektijohtopalvelut yhdeltä luukulta sekä yksityisen sektorin että julkisen puolen organisaatioille, Ari Mättö sanoo.

– Sitoudumme sekä isoissa että pienissä hankkeissa asiakkaan tavoitteisiin ja autamme jo hankkeen alussa tunnistamaan oikeat toteutusmuodot, parhaat yhteistyön tavat ja optimaaliset ratkaisut, Timo Juolevi sanoo.

A-Insinöörit Timo Juolevi
Rakennuttajapäällikkö Timo Juolevi kertoo A-Insinöörien sitoutuvan asiakkaan tavoitteisiin.

Vaasassa A-Insinöörit on mukana parhaillaan muun muassa Teeriniemen uuden päiväkodin sekä Påttin jätevedenpuhdistamon lämmön talteenottolaitoksen rakentamisessa. Molemmissa korostuvat kestävä kehitys ja ympäristövastuullisuus.

Uudisrakentamisen lisäksi myös vahvasti kasvavalla korjausrakentamisen alueella elinkaarisuunnittelu on entistä tärkeämpää. Rakennukset suunnitellaan pitkäikäisiksi ja käyttötarkoitukseltaan joustaviksi mahdollisia muuttuvia tulevaisuuden tarpeita silmällä pitäen.

Valtakunnallisesti A-Insinöörit tunnetaan suunnittelijana suurista sairaalahankkeista. Asiantuntijat ovat mukana myös muissa isoissa kohteissa, jotka sitovat monien henkilöiden työpanoksen jopa useiksi vuosiksi.

– Tyypillisesti kyse on teollisuuden isoista hankkeista, kuten Wärtsilän STH:sta tai vaikkapa Metsä Fibren Raumalle toteuttamasta Suomen suurimmasta sahainvestoinnista, Juolevi pohtii.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset