Article image
12.10.2023
Tapahtumat ja matkailu

Äänestä Superhahmoa – finaalissa viisi kovaa ehdokasta

Seinäjoen kaupunginteatterin ja Pointin järjestämässä Superhahmo-kisassa kerättiin ehdotuksia henkilöistä, jotka luovat persoonallaan tai teoillaan hyvää mieltä ympärilleen omassa yhteisössään, kylässä tai korttelissa. Äänestys keräsi runsaasti hyviä Superhahmo-ehdokkaita, joista viisi on nyt valittu finaaliin. Yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Niin kuin taivaassa -musikaalin esityksen yhteydessä perjantaina 27. lokakuuta.

*** Äänestys on päättynyt ***

Pointin Superhahmo-ehdotuksia kertyi reilut viisikymmentä kappaletta. Ehdotuksia tuli kattavasti eri puolilta niin Etelä-Pohjanmaan kuin Pohjanmaan maakuntia. Raati joutui kiperään tilanteeseen, sillä hyviä ehdokkaita oli runsaasti. Tarkoitus oli valita kolme ehdokasta finaaliin, mutta hyvän ja runsaan tarjonnan vuoksi raati valitsi lopulta viisi Superhahmo-finalistia, joista jokaisella on omat vahvuutensa ja supervoimansa.

Äänestä omaa suosikkiasi alla olevalla lomakkeella. Äänestys päättyy ke 25.10. klo 9.00. Yksi henkilö (nimi / sähköposti) voi äänestää Superhahmoa vain kerran. Kaikki viisi Superhahmo-finalistia pääsevät nauttimaan upeasta Niin kuin taivaassa -musikaali-illasta perjantaina 27.10. Seinäjoen kaupunginteatteriin. Illan aikana voittaja-Superhahmo julkistetaan koko kansalle.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvomme 100 € teatterilahjakortin Seinäjoen kaupunginteatteriin. Arvonnan voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostilla henkilökohtaisesti. Arvonta suoritetaan viikolla 44.

Superhahmo-finalistit

Ossi Talvitie (67), Alavus

Ossin tuntee jokainen, niin asukkaat kuin mökkiläiset. Hän jakaa auliisti apuaan asiassa kuin asiassa, on koneet ja vehkeet, tietoa sekä taitoa. Ossin sydän on kylän sydän, hän on kyläaktiivi, joka elää kylälle. Ossi tietää jokaisen asiat ja taustat – hän on tietopankki hyvällä ja fiksulla tavalla. Ossi hoitaa!

Jaakko Tuomela (75), Laihia

Jaakko on tehnyt pitkän vapaaehtoisuran Laihian Ylipään nuorisoseuran sihteerinä ja monitoimimiehenä. Mukana niin talkoissa kuin näytelmäpiirissä. Aina valmis auttamaan ja heittäytyy täysillä yhteisen hyvän vuoksi. Leikkaa seuran nurmikot ja juontaa lasten trullikisat, ottaa aikaa lasten urheilukisoissa ja paistaa makkarat perinteisessä hiihtotapahtumassa. Heti tuli Jaska mieleen, kun Superhahmoa haetaan.

Matti Maijala (74), Ylistaro

Matti on aktiivinen kyläihminen. Hän on toiminut Ylistaron kirkonkylän asukasyhdistyksessä kymmenen vuotta eli perustamisesta lähtien, ja ollut mukana hallituksessa koko kymmenen vuotta. Matti on ollut mukana Ylistaron Kilpa-Veljien (YKV) toiminnassa reilut 50 vuotta eri jaostojen toiminnassa sekä johtokunnassa. Hän on kannustanut ihmisiä liikkumaan monin eri tavoin. Matti on rakentanut hyppyrimäen Kyrönjoen töyrälle ja seuraavana vuonna rakentanut kaksi hyppyrimäkeä Kainaston nuorisoseuran alueelle, jossa toiminta jatkuu edelleen. Matti tuntee vahvasti paikallishistoriaa ja kohtaa ihmiset aina hymy huulilla.

Anne-Mari Lönnmark (40), Vimpeli

Anne-Mari hoitaa tehtävän kuin tehtävän. Osallistuu moneen ja on mukana kylän elävöittämisessä. Hän on tytär, sisko, vaimo ja äiti kahdelle pojalle. Poikien harrasteryhmissä Anne-Mari auttaa kökkähommissa ja kuskaa poikia vuoden ympäri harrastuksiin. Hoiti keväällä vastuullisesti rahoitusasiat kuntoon, jotta koko kesä saivat poikien joukkueet reissata turvallisesti pikkurahalla pikkubussilla ympäri lääniä.

Toni Lahti (49), Ilmajoki

Ahonkylä-seuran kantava voima ja tehnyt pitkään pyyteetöntä työtä koko kylän eteen niin urheilupaikkojen huollossa kuin laavujen huoltamisen suhteen. Ilman Tonia ei olisi aina laavulla puita, ylipäänsä ehjiä yhteisiä vapaa-ajan viettopaikkojakaan. Kokoaa väkeä jämäkällä mutta lempeällä tavalla, ansaitsee aivan ehdottomasti tunnustusta työstään!

Syksyn menestysmusikaali esittelee pienen paikkakunnan yhteisöllisyyttä ja persoonia

Seinäjoen kaupunginteatterin syksyn menestysmusikaali Niin kuin taivaassa on täynnä elämäniloa sekä musiikin ja yhteisöllisyyden voimaa. Pienellä paikkakunnalla puhalletaan yhteen hiileen, erilaisista persoonista ja elämän lähtökohdista riippumatta.

Yksi lämminhenkisen musikaalin keskeisistä hahmoista on kyläkaupan Arne, joka tuntee kaikki ja järjestää kaiken – ruokakasseista huussin ikkunoihin. Arnella on myös näppinsä pelissä siinä, että paikallinen kirkkokuoro saa johtajakseen maailmankuulun kapellimestarin. Arne jää yleisölle varmasti mieleen, kaikkine inhimillisine piirteineen.

Niin kuin taivaassa -musikaali Seinäjoen kaupunginteatterissa

Esitys kertoo pienestä kyläyhteisöstä, jonka elämä muuttuu, kun maailmalla uraa tehnyt kapellimestari palaa lapsuutensa maisemiin. Suurien tunteiden musikaali käsittelee isoja teemoja tavallisten ihmisten näkökulmasta. Euroviisunikkari Fredrik Kempen säveltämä riemukas ja sielukas musiikki sulattaa yleisön sydämet tässä Pohjoismaisessa menestysmusikaalissa.

Päärooleja tähdittävät musikaaliammattilaiset Peter Nyberg ja Natalil Lintala, ja musikaalin näyttämöllä nähdään yhteensä 42 esiintyjää! Eli 20 näyttelijän lisäksi kulloinkin kaksi lapsinäyttelijää, 10 Sorja- ja Jussit-kuorojen laulajaa sekä 12-henkinen orkesteri, jota esityksissä johtaa Aleksi Laukkonen. Musikaalin ohjaa Tuomas Parkkinen, vastaavana kapellimestarina toimii Eeva Kontu, ja koreografina Jukka Haapalainen.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kaupunginteatteri Seinäjoen kaupunginteatteri teatteri

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset