Article image
Villa Ursuksen isosta päätyikkunasta pystyy seuraamaan karhujen Kasperin, Jesperin ja Joonatanin touhuja. Leikit saattavat jatkua iltamyöhälle ja alkaa heti aamusta.
Kaupallinen yhteistyö

30.09.2021
Tapahtumat ja matkailu

Mahdollisuus herätä karhun katseeseen

Teksti Hannele Norja, kuvat Timo Ahopelto, Hannele Norja

Hotelli Mesikämmenen kaikista 101 huoneesta on näköala suoraan järvelle. Villa Ursuksen näkymä taas avautuu suoraan Ähtäri Zoon karhutarhaan, jonka tapahtumia on vaikea ennakoida. Yllätys voi olla myös se, mitä kaikkea muuta ikkunoiden takana on tarjolla.

Nelikerroksisen hotelli Mesikämmenen alimmat kerrokset on louhittu kallioon.  Mieleen pyrkii Temppeliaukion kirkon kaltainen leppoisa tunnelma. Siitä on kiittäminen molempien rakennusten suunnittelemia samoja arkkitehtejä.

Leppoisiin tunnelmiin pääsee myös hotelli Mesikämmenen kylpylässä, kuntosalissa tai Pandala-hoitolassa.

Pandat keilaradalla

Hotellin keilahallilla panda seuraa heittoja isolta taustaseinältä, mutta ne saattavat yllättää heittäjän juoksemalla myös keilaradalla. Pandat seuraavat helposti myös lasten heittämiä palloja, sillä pallot eivät radalta putoa. Siitä pitävät huolen ylös nostettavat laidat.

Hallin koko sivuseinien mittaiset metsämaisemat tuovat luontoympäristön sisälle. Aitoon ulkoilmatunnelmaan pääsee viereisessä Flowparkissa.

Tassumerkit viitoittavat

Frisbeegolfin ja golfin harrastajille lisähaastetta tuovat Ähtärin ratojen korkeuserot. Myös maastopyöräilijät saavat niin halutessaan haastetta mäkisistä maastoista. Patikoijille maastoja löytyy moneen makuun.

Tassumerkit viitoittavat valaistua ja helppokulkuista Nallenpolkua. Sen lisäksi hotelli Mesikämmenestä tai sen liepeiltä pääse useille muille reiteille, joiden pituuksissa ja korkeuseroissa riittää valinnanvaraa. Eläinpuistosta on yhteys myös Arpaisten reitille, jolloin patikoitavan matkan pituudeksi tulee yhteensä noin 50 kilometriä.

Itse eläinpuiston 3 kilometrin lenkki käy sekin hyvästä patikoinnista. Syyslomaviikolla lipun hintaan kuuluvat eläinopastukset. Kun opastus järjestetään eläinten ruokailujen avulla, saattaa näkemistä olla lepoaikoja enemmän.

Hirvet eivät syö grillimakkaraa

Hieman lyhyempi loma, mutta paljon lyhyempi ajomatka. Entä jos hyvään lomaan ei tarvitsekaan kokonaista viikkoa? Pitkä viikonloppu lähellä voi tarjota enemmän virkistystä kuin kokonainen viikko kaukana.

Jo valmiit ruokailut aamiaisesta, keittolounaasta, ravintolaruokaan tai á la carteen antavat hyvän irtioton arjesta.

Vai voisiko arjesta irrottautua grillaamalla hirvien katseen alla? Omien makkaroiden paisto on Ähtärin eläinpuistossa mahdollista ja sallittua. Makkarat eivät hirvien ruokavalioon kuulu, mutta uteliaisuutta grillaamista kohtaan niillä kyllä riittää.

pakohuone Ähtäri

Pakohuoneeseen kätkeytyy totuus perinnöstä

Farmin vanha, aikansa tunnelmaa huokuva tupa kätkee sisäänsä salaisuuden. Mahtaako pöydällä oleva vanha kirjoituskone antaa heti vinkkejä?

Ähtärin eläinpuiston uusi pakohuone tarjoaa ratkottavaksi emännän salaisuuden. Oliko edesmenneen isännän ainut omaisuus todellakin vain säkillinen ohrajauhoja, sarkahousut ja henkselit?

Talon palvelusväellä, eli sinulla kaveriesi kanssa, on kirkkokahvien verran aikaa selvittää mitä emäntä salailee. Kuluuko ratkaisun selvittämiseen koko emännän tunnin mittainen kirkossakäyntiaika? Tähän mennessä nokkelimmat ovat olleet valmiina jo kahvikupposen jälkeen, eli selvillä salaisuudesta reilussa puolessa tunnissa.

Yöseikkailu häivyttää verkkoaidat

Vaikka ulkotulet valaisevat Ähtärin eläinpuiston reittiä, kannattaa taskulamppu ottaa mukaan eläinpuiston Yöseikkailulle.

Pimeys tarjoaa eläinpuiston alueesta uudenlaisen elämyksen. Pimeys häivyttää verkkoaitoja näkyvistä, varjot luovat dramaattisia tunnelmia ja hämäräaktiiviset eläimet ovat omissa elementeissään. Lumileopardin tiedetään jo nyt ruokailevan Yöseikkailun aikana.

Lauantaina 23.10. Ähtärin eläinpuisto on auki klo 22 asti, samoin Pandatalon kahvila- ja ravintolapalvelut.  Illan pimeydessä on reitin tulentekopaikoilla tulet valmiina ja mahdollisuus grillata omia makkaroita.

Oman lisänsä Yöseikkailulle tuovat Flowparkin korkeuksissa seikkailevien otsalamput.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.2/5 - (5 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset