Article image
Ensi kesän asuntomessuilla Tuusulassa asukkaat pääsevät nauttimaan hyötypuutarhasta. Viime vuoden messut olivat Kouvolassa.
17.02.2020

Hyötypuutarhasta mausteet suoraan ruokapöytään

Teksti: Asuntomessut/Jaakko Jokela
Kuva: Asuntomessut

Ensi kesän Tuusulan asuntomessualueen yksi vetonaula aluelle rakennettava puisto, joka samalla on asukkaiden hyötypuutarha.

Tuusulan kunta rakennuttaa Rykmentinpuiston asuntomessualueelle monipuolista julkista puistoa kaikenikäisten asukkaiden ja vierailijoiden virkistysalueeksi. Puisto rakentuu samanaikaisesti messutalojen kanssa. Puisto on suunniteltu siten, että se aktivoi liikkumaan, leikkimään, harrastamaan lähiviljelyä tai vain viettämään aikaa.

Puistoalueelle tulee hyötypuutarha, josta kuka tahansa voi poimia liperin ja ruoholaukan mausteeksi ruokapöytään tai raparperin piirakkaan.

– Kestävän asuinalueen konseptiin sisältyy mahdollisuus yhteisöllisyyteen. Tähän viljelypalstatoiminta luo hyvät puitteet, Tuusulan asuntomessujen projektipäällikkö Riikka Uusikulku sanoo.

Lähiviljelyä voi harrastaa kuntalaisille vuokrattavilla viljelypalstoilla, ja evästelyyn on rakennettu oleskelulaitureita hulevesilammikoiden äärellä, grillipaikka sekä penkki- ja pöytäryhmiä.

Skuuttausta, kiipeilyä ja taidetta

Lähiliikuntapaikassa on kuntoiluvälineitä, petankkikenttä, asvaltoitu ja muotoiltu parkki skuuttaukseen ja nurmialue pelailuun. Leikkipuiston vetonaula on suurikokoinen oranssi kiipeilyteline. Leikkipaikan turva-alusta on kuvioitu värikkäin salamanteri- ja sudenkorentokuvioinnein. Lisäksi puistoon sijoitetaan taidetta.

– Tiivisti rakennetulla uudella asuinalueella puisto on tärkeä virkistysalue lähialueen asukkaille. Kaava-alueen mukaan nimettyyn Puustellinmetsän puistoon kauempaa saapuville on kaksi pysäköintialuetta ja pyörätelineitä, kertoo Tuomo Sipilä, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuusulan kunnalta.

Heinäkuussa alkaville Asuntomessuille valmistuu neljän hehtaarin eli lähes kuuden jalkapallokentän kokoinen puisto, joka laajenee myöhemmin 14,5 hehtaariin. Tulevaisuudessa koko 2 500 asukkaan Puustellinmetsän pääsee kiertämään hiekkapäällysteisiä, esteettömiä puistoraitteja pitkin. Kierroksen pituus on 2250 m. Messujen aikaan puistoreittejä on valmiina 1000 m.

Asuntomessut järjestetään 10.7.-9.8.2020 Tuusulassa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset