Article image
Etelä-Pohjanmaan kulttuurin helmet on nyt koottu yhteiselle kulttuurikartalle. Ajankohtaisia tapahtumia kannattaa käydä kurkkaamassa Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenterista.
03.06.2021
Tapahtumat ja matkailu

Kaikki Etelä-Pohjanmaan tapahtumat yhdessä paikassa

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: E-P:n liitto

Kaikkia kesätapahtumia ei ole suinkaan peruttu. Tulevanakin kesänä järjestetään monia isompia ja pienempiä tapahtumia ympäri Etelä-Pohjanmaata. Tiedot kannattaa käydä täyttämässä Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteriin.

Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteri on kaikille käyttäjille maksuton. Tapahtumajärjestäjät syöttävät itse tapahtuman tiedot kalenteriin. Tietojen lisääminen on helppoa ja vaatii ensimmäisellä kerralla rekisteröitymisen.

Eri tahot voivat lisäksi hyödyntää tapahtumatietoja omilla verkkosivuillaan LinkedEvents-rajapinnan kautta. Rajapinnasta halutut tapahtumatiedot on mahdollista hakea hakusanojen, kuten paikkakunnan ja tapahtumaluokan avulla.

Hanna Hangasluoma
Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuuripäällikkö Hanna Hangasluoma neuvoo mielellään tapahtumakalenterin käytössä.

– Monet kunnat hyödyntävät tätä paljon, eli he poimivat vain oman kuntansa tapahtumat näkyviin omille sivuilleen, kalenteria ylläpitävä Hanna Hangasluoma E-P:n liitosta kertoo.

Se on se paikka, mistä synkronoituvat meidän kaikkien kalenterit.

Myös Visit Lakeus markkinoi matkailijoille Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenterin tapahtumatarjontaa.

– Se on se paikka, mistä synkronoituvat meidän kaikkien kalenterit ja sieltä tapahtumat nostetaan näkyviin myös meidän sivuillemme, Tuula Lahti Visit Lakeus Oy:stä sanoo.

Opaskierroksista jalkapallomatseihin

Lahti mainitsee, että urheiluseurat hyödyntävät kalenteria vielä harmittavan vähän.

– Moni matkailija voisi olla kiinnostunut menemään pesisotteluun tai katsomaan jalkapallomatsia, mutta eiväthän he välttämättä tunne paikallisia seuroja, joiden sivuilta etsisivät otteluaikatauluja, Lahti vinkkaa.

Tapahtumakalenteriin ovat tervetulleita niin pienet kuin isotkin tapahtumat. Myös maksuttomia tapahtumia löytyy ilahduttavan paljon.

– Esimerkiksi Seinäjoen oppaat järjestävät lähes neljäkymmentä kävelykierrosta tänä kesänä. Kierroksissa on mukana myös seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävät maksuttomat hautausmaakierrokset. Kalenterista löytyy monenlaista, myös ihan maksutonta niin paikallisille kuin matkailijoillekin, Ulla Laukkala Visit Lakeuden matkailuneuvonnasta kertoo.

Tänä kesänä osa tapahtumista järjestetään virtuaalisesti – myös ne kannattaa käydä merkitsemässä kalenteriin.

Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteri:

Kiinnostuitko? Lisätietoja tapahtumakalenterista ja rajapinnasta löytyy E-P:n liiton verkkosivuilta osoitteesta: https://epliitto.fi/kulttuurin-kehittaminen/tapahtumakalenteri/.

Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteri löytyy osoitteesta: www.epkalenteri.fi.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4/5 - (4 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset